aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΟλυμπιακός: Το… καράβι μπάζει, ώρα για πολλή δουλειά

Ολυμπιακός: Το… καράβι μπάζει, ώρα για πολλή δουλειά

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Την ώρα που στον Ολυμπιακό φωνάζουν για τη διαιτησία και πολύ περισσότερο για τις αποφάσεις του Ροβέρτου Κώστα στον αγώνα με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο Στάδιο (1-3), ξέρουν πολύ καλά ότι για να φτάσουν στην πρώτη νίκη επιβάλλεται να ανασυνταχθούν.

Δεν αρκούν οι καλές εμφανίσεις κατά διαστήματα, δεν αρκεί η διάθεση και η θέληση. Εκείνο που επιβάλλεται να γίνει και μάλιστα τάχιστα είναι η τεχνική ηγεσία να βρει μια αγωνιστική ισορροπία. Οι γραμμές, δηλαδή, να έχουν συνοχή και το σύνολο εν τέλει να μην… πιάνεται στον ύπνο, δεχόμενο εύκολα τέρματα.

Ο Ολυμπιακός σε τέσσερις αναμετρήσεις έχει μαζέψει την μπάλα από το πλεκτό του εννέα φορές. Δηλαδή, δέχεται κάτι περισσότερο από δύο γκολ ανά παιχνίδι. Και εάν συνεχίσει έχοντας το εν λόγω αρνητικό στατιστικό, τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο δύσκολα στη συνέχεια.

Δεν αντιλέγει κανείς πως το ρόστερ δημιουργήθηκε από την αρχή. Αυτό, όμως, αποτελούσε απόφαση της διοίκησης το περασμένο καλοκαίρι, κατόπιν συνεννόησης με τον προπονητή. Οπότε, όφειλαν το σύνολο να παρουσιαστεί σε πολύ καλό βαθμό ετοιμότητας και όχι να παρατηρούνται κενά, τα οποία οι μαυροπράσινοι πλήρωσαν. Έγιναν αβίαστα λάθη στο κέντρο, έγιναν τραγικά λάθη από αμυντικούς, παρατηρήθηκαν λανθασμένες εκτιμήσεις από τον τερματοφύλακα.

Σε όλα αυτά και άλλα τόσα επιβάλλεται ο Πάμπος Χριστοδούλου και οι συνεργάτες του να δουλέψουν στο διάστημα της διακοπής προκειμένου να παρουσιάσουν έναν πολύ πιο απαιτητικό και αποτελεσματικό Ολυμπιακό.

Όσον αφορά στα αγωνιστικά προβλήματα, οι Ενόχ και Αζουλάο ανεβάζουν σταδιακά ρυθμό, αισθάνονται καλύτερα, αλλά παραμένουν αμφίβολοι ενόψει του αγώνα με την Πάφος FC. Εκτός πλάνου είναι ο Αγιτέ λόγω καρτών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ