aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΟλυμπιακός: Θαυμάστηκε και χειροκροτήθηκε

Ολυμπιακός: Θαυμάστηκε και χειροκροτήθηκε

TOY AΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Γλυκόπικρη γεύση άφησε στον Ολυμπιακό, η τελευταία και σημαντικότερη «παράγραφος» της φετινής σεζόν. Πίκρανε η ήττα από την Ανόρθωση στην ημίωρη παράταση και ασφαλώς, η χαμένη ευκαιρία να πανηγυρίσουν μετά από 44 χρόνια την κατάκτηση του κυπέλλου. Τα έδωσαν όλα οι μαυροπράσινοι, δημιούργησαν ευκαιρίες για να πετύχουν και δεύτερο γκολ, πλην όμως δεν τα κατάφεραν, αφήνοντας εν τέλει ημιτελή την προσπάθειά τους.

Στον Ολυμπιακό, ωστόσο, δεν βλέπουν το δέντρο γιατί –όπως λένε– ελλοχεύει ο κίνδυνος να χάσουν το δάσος. Κλείνουν την παρένθεση του κυπέλλου, γυρίζουν σελίδα, εστιάζουν σε αυτά που σκόρπισαν χαρά και υπερηφάνεια, χαράσσοντες τις γραμμές που θα ακολουθήσουν ενόψει της νέας σεζόν.

Δεν είναι και λίγα, αυτά που πέτυχαν φέτος, με το χειροκρότημα στο τέλος του τελικού από φίλους και αντιπάλους, να αντικατοπτρίζει πολλά. «Έχτισαν» ένα σύνολο σχεδόν από το μηδέν, το οποίο απέδωσε κατά γενική ομολογία ωραίο ποδόσφαιρο, κοίταξε στα μάτια τους «μεγάλους» της κατηγορίας και εκτόξευσε την ομάδα για πρώτη φορά στο α΄γκρουπ δυναμικότητας του πρωταθλήματος. Δεν είναι και λίγο για ένα σύνολο με «σφιχτό» προϋπολογισμό, να ξεμπερδεύει τόσο νωρίς από κάθε έγνοια που αφορούσε τη διαβάθμιση και παραλλήλως, να βρεθεί ένα μόλις ματς πριν την κατάκτηση του τροπαίου του κυπέλλου. Ο Ολυμπιακός, παρά τα πάμπολλα προβλήματα που αντιμετώπισε, όρθωσε ανάστημα, δεν λύγισε στα δύσκολα, έδωσε χώρο στον Κύπριο παίκτη και κέρδισε τον θαυμασμό.

Η φετινή σεζόν, ξεπέρασε τις προσδοκίες ακόμη και των πιο αισιόδοξων φίλων του Ολυμπιακού. Το κλίμα συσπείρωσης που καταγράφηκε στις τάξεις του κόσμου κατά τους τελευταίους μήνες, αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο κέρδος. Οι εικόνες και τα βίντεο που «παρέλασαν» από τις σελίδες κοινωνικής διχτύωσης (και όχι μόνο) παραμονές του τελικού κυπέλλου, λένε εξάλλου πάρα πολλά.

Τέθηκαν οι βάσεις για να επενδύσει η διοίκηση την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο ώστε οι Τακτακαλίτες να σηκώσουν πιο ψηλά το κεφάλι, προσδοκώντας σε ανάλογες ή καλύτερες πορείες. Ο αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος, Χριστόφορος Τορναρίτης, παρέα με τους στενούς του συνεργάτες στο Διοικητικό Συμβούλιο, σχεδιάζουν ήδη τον Ολυμπιακό της σεζόν 2021-22, με απώτερο σκοπό να δώσουν επιπρόσθετη δυναμική στην ομάδα για να γίνει το βήμα παραπάνω.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ