aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥΟλυμπιακός: Ραντεβού με την Ιστορία!

Ολυμπιακός: Ραντεβού με την Ιστορία!

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ραντεβού με την Ιστορία έχει σήμερα (19:30, Cytavision 1) ο Ολυμπιακός με αντίπαλο την ΑΕΛ στο Μακάρειο για τα ημιτελικά του κυπέλλου. Τελευταία φορά που οι μαυροπράσινοι βρέθηκαν στους «4» του κυπέλλου ήταν τη σεζόν 2003-04, όταν και αντιμετώπισαν την ΑΕΚ, από την οποία αποκλείστηκαν. Δεκαεπτά χρόνια μετά η ομάδα του Τακτακαλά βρίσκεται ξανά στο ίδιο σημείο, με την ελπίδα αυτή τη φορά η κατάληξη να είναι διαφορετική και να καταφέρει να πάρει την πρόκριση στον τελικό.

Είναι συνολικά η 19η φορά στην ιστορία του Ολυμπιακού που φτάνει μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου. Τέσσερις φορές «πέταξε» στον τελικό (1961-62, 1976-77, 1977-78, 1990-91), ενώ μια φορά στέφθηκε κυπελλούχος Κύπρου (1976-77) επικρατώντας με 2-0 της Αλκής.

Ο στόχος είναι ένας και είναι ξεκάθαρος: και φέτος οι μαυροπράσινοι υπό τις οδηγίες του Τσεντομίρ Γιανέφσκι να βρεθούν στον τελικό του κυπέλλου, για πέμπτη φορά στην ιστορία τους, και να διεκδικήσουν την κατάκτηση του τροπαίου έπειτα από 45 χρόνια.

Το εμπόδιο της ΑΕΛ κρίνεται ψηλό, ωστόσο υπάρχει η πίστη και η πεποίθηση ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Οιωνός πρόκρισης θέλουν να αποδειχτεί στον Ολυμπιακό το γεγονός πως και την τελευταία φορά (1990-91) που είχαν βρεθεί στον τελικό είχαν αποκλείσει στα ημιτελικά τους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού (0-0, 2-1).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ