aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΟλυμπιακός: Πρόκληση 30 χρόνια μετά

Ολυμπιακός: Πρόκληση 30 χρόνια μετά

TOY ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Στις προκλήσεις θέλει να λέει πάντα «ναι» ο φετινός Ολυμπιακός. Το έκανε στο πρωτάθλημα, με παρουσία του στην εξάδα κερδίζοντας την ΑΕΚ στο Μακάρειο. Τώρα, θέλει να κάνει το ίδιο και στο κύπελλο. Να θέσει νοκ άουτ την ΑΕΛ, που θα βρεθεί στον δρόμο του στα ημιτελικά του θεσμού μετά τη χθεσινή κλήρωση και να δηλώσει «παρών» στον τελικό μετά από 30 χρόνια.

Η τελευταία φορά ήταν τη σεζόν 1990-91, όταν ηττήθηκε από την Ομόνοια με 1-0. Η ομάδα του Τακτακαλά βρέθηκε άλλες τρεις φορές σε τελικό κυπέλλου, πανηγυρίζοντας το τρόπαιο τη σεζόν 19976-77. Επικράτησε με 2-0 της Αλκής. Στις άλλες δύο περιπτώσεις ηττήθηκε από την Ανόρθωση με 5-2 (1961-62) και από τον ΑΠΟΕΛ με 3-0 (1977-78).

Δύσκολη η αποστολή του απέναντι στην ΑΕΛ, από την οποία μέτρησε δύο ήττες στο πρωτάθλημα (1-2, 0-3) και θα τα πουν άλλες δύο στα πλέι οφ, όμως οι μαυροιπράσινοι παρουσιάζονται αποφασισμένοι για πρόκριση στον τελικό. Τεράστια η πρόκληση για την ομάδα του Γιανέφσκι, που με τη φετινή πορεία της δείχνει ικανή να πετύχει τον στόχο της.

«Η κλήρωση μας έφερε αντιμέτωπους με την ΑΕΛ. Δεν είχαμε καμία προτίμηση. Παρόντες στα ημιτελικά μετά από 17 χρόνια, έχουμε και εμείς τις δικές μας φιλοδοξίες. Θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας για παρουσία στον τελικό, με στόχο την κατάκτηση του κυπέλλου» ανάφερε ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Κωστάκης Σεραφείμ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ