aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΟλυμπιακός-Ομόνοια: Στην κορυφή με οβίδα τύπου «Κούσουλος» στην τρίτη και φαρμακερή

Ολυμπιακός-Ομόνοια: Στην κορυφή με οβίδα τύπου «Κούσουλος» στην τρίτη και φαρμακερή

Η τρίτη φορά που βρήκε απέναντί της τον Ολυμπιακό στο τρέχον πρωτάθλημα ήταν και φαρμακερή για την Ομόνοια. Μετά από μία ήττα (0-1) και μία ισοπαλία (1-1), σήμερα τον νίκησε 1-0 στο Μακάρειο και μπήκε με το δεξί στην πρεμιέρα της β’ φάσης. Έτσι, επέστρεψε στην κορυφή μετά από περίπου 48 ώρες, προσπερνώντας ξανά την ΑΕΛ, ενώ το αήττητό της επεκτάθηκε σε 17 ματς (13 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες) και αν προστεθεί το κύπελλο σε 18 (1-1 με τον ΑΠΟΕΛ).

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο διάστημα 15’-45’+2, ωστόσο με το που δέχτηκαν το τέρμα στο 52’ δεν αντέδρασαν. Με τις αλλαγές δε του Γιανέφσκι στη συνέχεια φάνηκε ότι το μυαλό ήταν πλέον στον πρώτο προημιτελικό κυπέλλου με τον Εθνικό, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Το ματς

Άρχισε δυνατά η Ομόνοια θέλοντας να πετύχει γρήγορο γκολ και δημιουργώντας κάποιες προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή. Η υπεροχή της, όμως, άντεξε για περίπου ένα δεκάλεπτο.

Στη συνέχεια άρχισε σταδιακά να ανεβαίνει ο Ολυμπιακός και αφού ισοζύγισε το ματς, όσο κυλούσε ο χρόνος γινόταν όλα και πιο απαιτητικός. Είχαν μεν την κατοχή οι ποδοσφαιριστές του Μπεργκ, ωστόσο η έντονη πίεση των αντίστοιχων του Γιανέφσκι, έφερε πολλά κλεψίματα και αντεπιθέσεις προς την εστία του Φαμπιάνο.

Η σπουδαιότερη στιγμή μάλιστα του πρώτου ημιχρόνου ήταν για τους γηπεδούχους στο 37’. Μετά από όμορφο συνδυασμό, ο Μάντζης σούταρε στο σώμα του Φαμπιάνο, χάνοντας την πρώτη κλασική ευκαιρία του παιχνιδιού.

Στο δεύτερο ημίχρονο η αρχή του θύμισε το πρώτο, καθώς πάλι μπήκε πιο δυνατά η Ομόνοια. Η ειδοποιός διαφορά, όμως, ήταν ότι βρήκε λύση στο 52’ με όμορφο, δυνατό, εκτός περιοχής σουτ του Κούσουλου, που κατέληξε στα δίκτυα. Έτσι, πήρε προβάδισμα σε σκορ και ψυχολογία, μπορώντας πιο εύκολα να ελέγξει στη συνέχεια το ματς.

Οι πράσινοι ήταν καλύτεροι, ενώ οι μαυροπράσινοι προχώρησαν σε αλλαγές, ρίχνοντας τον ρυθμό τους και μη μπορώντας να μπουν ξανά στο παιχνίδι.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ολυμπιακός (Τσεντομίρ Γιανέφσκι): Μιχαήλ, Ψάλτης (86′ Κυριάκου), Σάλι (60′ Χάνι), Σαντάνα, Μανρίκε, Σαρφό (86′ Γαρουφαλιάς), Πεχλιβάνης (56′ Φαν Κέσελ), Ανδρέου, Σωτηρίου, Νάνι, Μάντζης (60′ Κοστόφ).

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Σεχού, Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λέτσγιακς, Λοΐζου, Κούσουλος, Γκόμεθ, Τιάγκο, Αστάντε (81′ Ντούρις), Τσέποβιτς (69′ Παπουλής).

Σκόρερ: – / Κούσουλος 52′

Κίτρινες: Σωτηρίου, Σαντάνα / Ασάντε

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Μακάρειο

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Όμηρος Τζιωρτζιής

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Χαράλαμπος Γεωργίου

4ος Διαιτητής: Ανδρέας Μ. Αργυρού

VAR: Μάριος Χριστοφόρου

AVAR: Μιχάλης Σωτηρίου

Παρατηρητής: Μιχάλης Καραϊσκάκης



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ