aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΟλυμπιακός - Νέα Σαλαμίνα: Είναι ευκαιρία και για τους δύο...

Ολυμπιακός – Νέα Σαλαμίνα: Είναι ευκαιρία και για τους δύο…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Χαρακτηρίζεται ως ένας από τους αγώνες μεγάλης σημασίας για τις δύο ομάδες. Ολυμπιακός και Νέα Σαλαμίνα έχουν ραντεβού σήμερα στο Μακάρειο, με κοινό στόχο τη νίκη, που θα είναι ό,τι καλύτερο πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Οι γηπεδούχοι είναι αήττητοι για τέσσερις αγωνιστικές, προέρχονται από δύο σερί νίκες και θέλουν να τριτώσει το καλό για να αποκτήσουν «μαξιλαράκι» από τις ομάδες που βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη. Κάτι ιδιαιτέρως σημαντικό, αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι ο Ιανουάριος αναμένεται επίπονος αγωνιστικά, με συνεχόμενα δύσκολα ματς πρωταθλήματος και κυπέλλου. Αντιθέτως, οι φιλοξενούμενοι δέχτηκαν τρεις ήττες στη σειρά και θέλουν να δώσουν τέλος, κατά προτίμηση φεύγοντας με το τρίποντο από την πρωτεύουσα. Σε περίπτωση τέταρτης ήττας στη σειρά γίνεται αντιληπτό ότι τα μαύρα σύννεφα θα πυκνώσουν πάνω από το «Αμμόχωστος».

Μαυροπράσινοι και ερυθρόλευκοι έχουν απόσταση μόλις ενός βαθμού και ευρισκόμενοι αντιστοίχως στην έβδομη και όγδοη θέση, με τα βαθμολογικά δεδομένα που επικρατούν, γίνεται κατανοητό το εξής: Αν προκύψει νικητής, θα μπει στα… πόδια των ομάδων της πρώτης εξάδας και ο χαμένος θα έχει στο μυαλό του περισσότερο την αποφυγή βαθμολογικών περιπετειών. Σε ενδεχόμενο ισοπαλίας, όμως, αμφότερες οι ομάδες θα σκέφτονται τη βαθμολογική ευκαιρία που έχασαν, αφού θα βρίσκονται στον ίδιο παρονομαστή και δίχως να αξιοποιήσουν τις απώλειες ομάδων που βρίσκονται κοντά τους στη βαθμολογία.

Για τον Πάμπο Χριστοδούλου είναι ευχάριστο ότι οι Γιώργος Οικονομίδης και Εγιόνγκ Ενόχ προπονήθηκαν τις τελευταίες ημέρες και τέθηκαν στη διάθεσή του. Το πιο πιθανό, όμως, είναι ότι ο Κύπριος προπονητής θα εμπιστευτεί την ενδεκάδα που άρχισε στο ματς με τη Δόξα (6-2).

Στον αντίποδα, το πρόβλημα που ταλαιπωρεί τον Ρόμπερτ Βεσελόφσκι απασχολεί τον Σάββα Πουρσαϊτίδη. Επομένως, για ακόμη μία φορά, οι πλείστες θέσεις είναι γνωστές και τα κύρια ερωτηματικά αφορούν στη μεσαία γραμμή (ένας εκ των Φαρσάντ Νουρ και Σάσα Μαριάνοβιτς θα είναι παρτενέρ του Ιωάννη Κωστή) και στις θέσεις των εξτρέμ (Τζέι Σίμπσον ή Τόνια Τίσντελ). Τις άλλες θέσεις θα πάρουν οι «συνήθεις ύποπτοι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ