aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΟλυμπιακός: Με οδηγό το 2004 για τα ημιτελικά

Ολυμπιακός: Με οδηγό το 2004 για τα ημιτελικά

TOY ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η έκτη απόπειρα του Ολυμπιακού να βρεθεί ξανά στα ημιτελικά του κυπέλλου μετά το 2004, περνά από τη ρεβάνς κόντρα στον Εθνικό. Οι μαυροπράσινοι πήραν 1-1 στο Δασάκι και σήμερα (16:00, Cytavision 2) θέλουν να αξιοποιήσουν το Μακάρειο για να βρεθούν στους «4» και να διεκδικήσουν θέση στον τελικό.

Όπως και τώρα, αντίπαλός τους πριν από 17 χρόνια ήταν η ομάδα της Άχνας. Έτσι, ο Τσεντομίρ Γιανέφσκι έχει κάθε λόγο να εύχεται όπως εκείνη η πρόκριση στα προημιτελικά επί του ίδιου αντίπαλου (0-1, 4-2) αποδειχτεί θετικός οιωνός για την ομάδα του. Άλλωστε, έχοντας τη συμμετοχή της στο α’ γκρουπ και δίχως αντικειμενικούς στόχους στο πρωτάθλημα, η διάκριση μέσω του κυπέλλου αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο γι’ αυτήν.

Έτσι, σήμερα θα γίνει μεγάλη προσπάθεια για να δοθεί η ευκαιρία στον Ολυμπιακό να διεκδικήσει την πρώτη πρόκρισή του σε τελικό από το 1991 (Ομόνοια 0-1) και κατά συνέπεια, την πρώτη κατάκτηση τίτλου από το 1977 (Αλκή 2-0).

Πάντως, αν και το εκτός έδρας 1-1 είναι καλό αποτέλεσμα για την ομάδα του Τακτακαλά, δεν σημαίνει παραλλήλως ότι η αποστολή της θα είναι εύκολη. Άλλωστε, στην τρέχουσα σεζόν μετρά μία νίκη με 3-1 στο Δασάκι και μία ήττα με 1-2 στο Μακάρειο από τον Εθνικό. Γεγονός που ηχεί σαν καμπανάκι κινδύνου για τον Σκοπιανό προπονητή και τους ποδοσφαιριστές του.

Από το σημερινό ματς θα απουσιάσουν οι παροπλισμένοι Σαμπίνια, Ζαχαρίου και Κούπιτς. Σε σχέση με το 2-0 εις βάρος της Ανόρθωσης την περασμένη Κυριακή αναμένονται αλλαγές, με τους Μάντζη, Σαρφό, Μανρίκε και Νάνι να θέτουν γερή υποψηφιότητα για επιστροφή στο αρχικό σχήμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ