aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΟλυμπιακός – Εθνικός 1-0: Ο Μάντζης σε δευτερόλεπτα έσπασε κατάρα 17 χρόνων!

Ολυμπιακός – Εθνικός 1-0: Ο Μάντζης σε δευτερόλεπτα έσπασε κατάρα 17 χρόνων!

Η έκτη απόπειρά του Ολυμπιακού για πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 2004 αποδείχθηκε «φαρμακερή». Οι μαυροπράσινοι με «χρυσό» σκόρερ τον Βαγγέλη Μάντζη δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου επικράτησαν 1-0 του Εθνικού στο Μακάρειο και σε συνδυασμό με το ισόπαλο 1-1 στο Δασάκι «σφράγισαν» θέση στην τετράδα του θεσμού.

Όπως και τώρα, αντίπαλός τους πριν από 17 χρόνια ήταν η ομάδα της Άχνας. Έτσι, η ομάδα του Τακτακαλά θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρώτη πρόκρισή της σε τελικό κυπέλλου από το 1991 (Ομόνοια 0-1) και κατά συνέπεια, την πρώτη κατάκτηση τίτλου από το 1977 (Αλκή 2-0).

Το ματς

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο με τη δύναμη και τις προσωπικές μονομαχίες να υπερισχύουν, γεγονός που ανάγκασε τον διαιτητή, Νικόλα Νεοκλέους να κάνει χρήση της κίτρινης κάρτας πέντε φορές. Oι δύο ομάδες είχαν ορισμένες καλές στιγμές στο παιχνίδι με πιο σημαντικές την εκτέλεση φάουλ του Ιωάννου για τον Εθνικό στο 11′ και το σουτ του Κα στο 32′ για τους γηπεδούχους, τα οποία για μερικά εκατοστά δεν βρήκαν στόχο.

Το γκολ που εν τέλει έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Βαγγέλης Μάντζης, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο γήπεδο. Ο Ελλαδίτης επιθετικός αντικατέστησε τον Κοστόφ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα έκανε ωραίο κοντρόλ με το στήθος και πλάσαρε με εξωτερικό φάλτσο για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Μάντζης με κεφαλιά στο 72′ λίγο έλειψε να πετύχει δεύτερο γκολ, ενώ στη συνέχεια ο Εθνικός κέρδισε μέτρα στο γήπεδο προσπάθησε να βάλει πίεση στην εστία του Μιχαήλ, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα τον Κύπριο διεθνή τερματοφύλακα. Στο 90+1 ο Νικόλας Νεοκλέους έδωσε πέναλτι για χέρι του Κυριάκου στην περιοχή του Ολυμπιακού, όμως μετά από ενημέρωση του VAR (Λούκα Σωτηρίου) πήγε στο βίνεο και αφού είδε τις επαναληπτικές προβολές ακύρωσε την απόφασή του.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ολυμπιακός (Τσεντομίρ Γιανέφσκι): Μιχαήλ, Ψάλτης, Ανδρέου, Σωτηρίου, Μανρίκε, Σάλι (46′ Χάνι), Σαντάνα, Σαρφό (86′ Γαρουφαλιάς), Νάνι, Κα (90′ Κυριάκου), Κοστόφ (46′ Μάντζης).

Εθνικός (Ηλίας Χαραλάμπους): Στρατηλάτης, Κουσιάππα (61′ Μάιντεβατς), Ιωάννου, Σάβιτς (86′ Ντόλεζαλ), Περατικός, Χριστοφή, Χαραλάμπους (62΄Γκόρουμπετς), Μιγκελίτο, Μ.Ηλία, Παπαγεωργίου (72′ Ουαλί), Κοστόφσκι (72′ Ζάκπα).

Σκόρερ: Μάντζης 46′.

Κίτρινες: Ψάλτης, Σωτηρίου, Σαντάνα, Σαρφό / Μ. Ηλία, Κουσιάππας, Περατικός.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Μακάρειο.

Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας.

Α’ Βοηθός: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος.

4ος: Αναστασίου Ιωάννης.

VAR: Σωτηρίου Λούκας.

AVAR: Τζιωρτζής Ομηρος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Δημητρίου Ανδρέας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

5′ Πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι, γύρισμα του Σάλι, πλασέ του Κα ο Στρατηλάτης απέκρουσε.

6′ Κίτρινη κάρτα για θέατρο εκτός περιοχής στον Μάριο Ηλία. Εάν προκριθεί ο Εθνικός ο Κύπριος διεθνής θα χάσει τον πρώτο ημιτελικό.

11′ Εκτέλεση φάουλ του Ιωάννου η μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μιχαήλ.

23′ Ισορροπημένο το παιχνίδι, χωρίς πολλές ευκαιρίες μέχρι στιγμής.

28′ Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Σαρφό, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στρατηλάτη.

32′ Τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Κα να περνά σαν σταματημένους δύο παίκτες του Εθνικού, έκανε το σουτ με την μπάλα να περνά εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

46′ ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό. Δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο ο Βαγγέλης Μάντζης άνοιξε το σκορ για τους μαυροπράσινους. Ο Ελλαδίτης επιθετικός έκανε κοντρόλ με το στήθος και με εξωτερικό φάλτσο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

55′ Πιο απαιτητικός ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο. Το γκολ βοήθησε την ομάδα του Γιανέφσκι.

67′ Στο έδαφος ο Κα σε μαρκάρισμα του Χριστοφή. Ζήτησαν πέναλτι οι μαυροπράσινοι, έδωσε επιθετικό φάουλ ο Νικόλας Νεοκλέους.

75′ Σέντρα του Κα από δεξιά ο Μάντζης έκανε την κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε στόχο.

86′ Ωραία κίνηση του Κα, η μπάλα έξω.

90+1′ Πέναλτι για τον Εθνικό δίνει ο Νεοκλέους για χέρι του Κυριάκου. Πάει στο VAR ο διαιτητής να δει τη φάση μετά από υπόδειξη του Λούκα Σωτηρίου.

90+3′ Ακυρώνει την αποφασή του ο Νικόλας Νεοκλέους.

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ