aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΟλυμπιακός-ΕΝΠ: Έ«Χ»ασαν του… κόσμου τις ευκαιρίες (video)

Ολυμπιακός-ΕΝΠ: Έ«Χ»ασαν του… κόσμου τις ευκαιρίες (video)

Ανεπιθύμητη η «λευκή» ισοπαλία στο Μακάρειο ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ένωση Νέων Παραλιμνίου, που τους αφήνει στα χαμηλά δώματα της βαθμολογίας. Οι μονομάχοι έβλεπαν το εναρκτήριο παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής ως μονόδρομο, για να κάνουν βήμα σωτηρίας, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν παρά τις 21 τελικές προσπάθειες και τα τρία δοκάρια που καταγράφηκαν!

Περισσότερο κυνήγησε τη νίκη η ομάδα της Λευκωσίας, κάτι που φάνηκε στο σύνολο του παιχνιδιού και κυρίως, στα τελικά στάδιά του, αφού ήταν πιο επιθετική. Αντιθέτως, οι βυσσινί, από ένα σημείο και μετά στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησαν περισσότερο για την ισοπαλία και λιγότερο για τη νίκη.

Πλούσιο σε φάσεις το πρώτο ημίχρονο, που στο αρχικό και τελικό στάδιό του είχε τον γηπεδούχο να υπερέχει και ενδιαμέσως, τη φιλοξενούμενη να αναλαμβάνει τα ηνία. Οι πλείστες ευκαιρίες ήταν στην πλευρά των ποδοσφαιριστών του Πάμπου Χριστοδούλου, με κύριους εκφραστές τους Αγιτέ (1’, 36’) και Ζαχαρίου (35’, 36, 37’). Στη φάση του 35’, ο Ζαχαρίου ανατράπηκε στην περιοχή, αλλά ο Γιώργος Νικολάου δεν υπέδειξε την παράβαση. Όσο για τους παίκτες του Γκουστάβο Σιβιέρο, είχαν δύο δοκάρια από τους Αμπαρτζουμιάν (6’) και Ουντόζι (24’), καθώς και μία χαμένη κοντινή προβολή του Κυριάκου (22’).

Το κρεσέντο ευκαιριών συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Άρχισαν οι βυσσινί με τον Αγγελή (51’), πήραν τη σκυτάλη οι μαυροπράσινοι. Στο 61’ ο Σαμπίνια δεν βρήκε την μπάλα από κοντά, ενώ στο 63’ έγινε διπλή φάση, πρώτα όταν το δοκάρι γλίτωσε τον Αγγελή από αυτογκόλ και στην επαναφορά όταν ο Βινίσιους αστόχησε από κοντά. Όσο κυλούσε ο χρόνος, ο Ολυμπιακός γινόταν πιο πιεστικός, αλλά δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή του, έχοντας για μοιραίο τον Αγιτέ (82’, 83’).

Ουσιαστικά, με τόσες πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, το 0-0 αποτελεί «μαγική εικόνα». Και οφείλεται κυρίως στην κακή τελική προσπάθεια, μα και στα τρία δοκάρια (δύο για την Ένωση, ένα για τον Ολυμπιακό).

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ολυμπιακός (Πάμπος Χριστοδούλου): Μπάιζα, Ψάλτης, Σαμπίνια, Σωτηρίου, Κίκo, Ενόχ (80′ Ροζέριο), Οικονομίδης, Βινίσιους, Ζαχαρίου, Ντουβεντρού, Αγιτέ.

ΕΝΠ (Γκουστάβο Σιβιέρο): Κλάιμαν, Αμπαρτζουμιάν, Α. Κυριάκου, Αγγελή, Βαλλιάνος (86′ Στάροκιν), Θεοδώρου (60′ Στεπάνιακ), Βαρέλα, Κοσμά, Ουντότζι, Ριέρα, Αγκίρι (74′ Ρουσιάς).

Σκόρερ:

Κίτρινες: Ζαχαρίου, Σαμπίνια (3η), Οικονομίδης / Αγγελή, Κοσμά, Κυριάκου (3η)

Αποβολές:

Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου.

Α’ βοηθός: Μιχάλης Μαρίνου.

Β’ βοηθός: Όμηρος Τζιωρτζής.

Τέταρτος: Αναστάσης Αναστάση.

Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρέας Γεωργίου.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ