aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΟλυμπιακός: «Έδεσε» σφιχτά τον Σαρφό

Ολυμπιακός: «Έδεσε» σφιχτά τον Σαρφό

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Ο Κίνγκλεϊ Σαρφό ήταν ένα από τα πιο «ζεστά» ονόματα για το μετεγγραφικό παζάρι, αλλά η διοίκηση του Ολυμπιακού βρήκε τον τρόπο να κλείσει την πόρτα σε κάθε επίδοξο μνηστήρα. Ο Γκανέζος μεσοεπιθετικός είχε συμβόλαιο με τους Τακτακαλίτες για άλλα δύο χρόνια, αλλά στην παρουσία του ατζέντη του υπογράφτηκε νέο αναθεωρημένο συμβόλαιο με υπερδιπλάσιες απολαβές. Η διάρκεια του συμβολαίου παρέμεινε στα δύο χρόνια, αλλά ο Σαρφό έγινε αυτόματα ο πιο ακριβοπληρωμένος μαυροπράσινος ποδοσφαιριστής της περιόδου 2021-22. «Ευχόμαστε στον Σαρφό υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία με τη φανέλα του Ολυμπιακού μας», ανέφερε μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση, βάζοντας τέλος στα σενάρια για αποχώρησή του.

Λίγη ώρα αργότερα, ένας από τους στενούς συνεργάτες του Χριστόφορου Τορναρίτη, ο Πέτρος Σάββας, ο οποίος ήταν «παρών» στη συνάντηση με τον Σαρφό για την υπογραφή του νέου του συμβολαίου, σχολίασε τις εξελίξεις στον «Active» 107,4 & 102,5, στην εκπομπή «Βάλε ένα γκολ», τονίζοντας την ενόχληση της διοίκησης για τις ενέργειες της Ομόνοιας:

«Κατηγορηματικά θέλω να πω ότι έχουν πειράξει τον παίκτη μας με αθέμιτο τρόπο, πίσω από την πλάτη της ομάδας. Προσπαθούσαν να τον δελεάσουν με κάποια ποσά, τα οποία δεν αντιπροσωπεύουν τον παίκτη ούτε την αξία του. Με πολύ λιγότερα απ’ όσα αξίζει και όχι πολύ περισσότερα από όσα έπαιρνε πριν την αναπροσαρμογή. Οι ομάδες πρέπει να σέβονται τις άλλες ομάδες και αν νομίζουν ότι επειδή έχουν οικονομική ευρωστία μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν είναι πολύ γελασμένες. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό η Ομόνοια, το έκανε και πέρσι. Είναι πολύ πιο όμορφο να μιλήσεις πρώτα με την ομάδα και να υπάρχει σεβασμός μεταξύ των ομάδων. Ο Σοφοκλέους, για παράδειγμα, μας πήρε τηλέφωνο πριν υπογράψει τον Σωτηρίου, αν και είναι ελεύθερος να υπογράψει όπου θέλει. Καταλάβετε τη διαφορά. Αυτό είναι το σωστό και το φυσιολογικό».

Ο Πέτρος Σάββα πρόσθεσε ότι «ο Σαρφό δεν είναι παίκτης για την Κύπρο», τονίζοντας: «Είναι πολύ καλή επένδυση για την ομάδα. Αν έρθει πολύ καλή οικονομική πρόταση από το εξωτερικό θα τη συζητήσουμε». Για τις πληροφορίες που θέλουν τον Απόλλωνα να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Στέλιου Ανδρέου, ο παράγοντας των μαυροπράσινων ανέφερε ότι υπήρξε μια τηλεφωνική επικοινωνία πριν τον τελικό Κυπέλλου, αλλά τίποτε περισσότερο: «Δεν έχει συμφωνηθεί κάτι και ούτε ο Χριστόφορος Τορναρίτης έχει συναντηθεί ακόμα με παράγοντες του Απόλλωνα. Ο Ανδρέου είναι παίκτης του Ολυμπιακού και αν δεν απατώμαι έχει συμβόλαιο για δύο ακόμα χρόνια». Βολιδοσκόπηση για τον 18χρονο αμυντικό έχει κάνει και η βελγική Σαρλερουά, αλλά στην παρούσα φάση δεν έγινε επίσημη πρόταση.

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρό του, ο Ολυμπιακός δομείται για να είναι πολύ πιο ανταγωνιστικός στη νέα περίοδο και παρακάλεσε τους οπαδούς να έχουν λίγη υπομονή. «Απογοητεύονται επειδή έφυγε ο Σωτηρίου. Να μην ανησυχούν. Θα φύγουν αυτοί που θέλουν να φύγουν κι αυτοί που δεν θέλουμε να κρατήσουμε. Αλλά θα μείνουν αυτοί που θέλουμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ