aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΟλυμπιακός: Από το ζενίθ στο ναδίρ

Ολυμπιακός: Από το ζενίθ στο ναδίρ

Βρισκόταν στο έκτο σκαλοπάτι της βαθμολογίας με 23 βαθμούς (7-2-6), έχοντας συντελεστή τερμάτων 16-20. Φέτος; Δίνοντας τον ίδιο αριθμό αγώνων, δηλαδή 15, βρίσκεται στην ένατη θέση με 16 βαθμούς (4-4-7), με συντελεστή τερμάτων 10-16 και όπως όλα δείχνουν χάνει το τρένο της εξάδας. Με εξαίρεση τα γκολ στο παθητικό, οι συγκρίσεις στις υπόλοιπες στατιστικές κατηγορίες καταδεικνύουν αυτομάτως την πτώση του Ολυμπιακού σε σχέση με αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τι φταίει, ρωτούν οι φίλοι της ομάδας; Μήπως η χάλια διάθεση κατά το τελευταίο δίμηνο του Χριστόφορου Τορναρίτη, με βασική αιτία την αχαριστία, σύμφωνα με χθεσινή προσωική του ανάρτηση; Μήπως, όπως ανέφερε ο αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος, «τα εις βάρος λάθη της διαιτησίας για τέταρτο παιγνίδι»; Οι πολλοί παροπλισμένοι παίκτες (τραυματισμοί, κορωνοϊός); Άραγε η ασυνεννοησία στην εγγραφή Μανιά ή το γεγονός πως δεν ζητήθηκε αναβολή του αγώνα με την Ομόνοια; Ή, τέλος, το ότι ο Τορναρίτης αφέθηκε μόνος για να σηκώσει το οικονομικό βάρος; Για το τελευταίο, μάλιστα, έγραψε: «Αν βάλω ή φέρω λεφτά καλός, αν όχι πείνα».

Ό,τι κι αν συμβαίνει στον Ολυμπιακό, εάν δεν γυρίσει τάχιστα ο τροχός, είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος να μπλεχθεί σε βαθμολογικές περιπέτειες. Πέντε αγώνες χωρίς νίκη, μόνο λίγοι δεν είναι, σε μία σεζόν που μετακόμισε από το Μακάρειο Στάδιο στο ΓΣΠ για να κάνει το επιπλέον βήμα. Με εξαίρεση τον Μολ και τις πρώτες συμμετοχές των Μποβέδα-Ντιαγκνέ, οι υπόλοιποι που αποκτήθηκαν φέτος δεν έδωσαν τις προσδοκώμενες λύσεις.

Την ίδια ώρα, παίκτες που έκαναν πέρσι τη διαφορά, όπως οι Σαρφό, Κα, Σάλι, Γκουστάβο «ψάχνονται» στον αγωνιστικό χώρο, κάνοντας ακόμα πιο εμφανείς τις αποχωρήσεις το περασμένο καλοκαίρι των Ανδρέου, Σωτηρίου, Ψάλτη, Ζαχαρίου. Χάθηκε εν ολίγοις η χημεία. Παρά το ελπιδοφόρο ξεκίνημα ο Ολυμπιακός από τον περασμένο Νοέμβριο δείχνει ότι νοσεί αγωνιστικά, κάτι που θέτει άπαντες σε κατάσταση συναγερμού ενόψει της συνέχειας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ