aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΟλυμπιακή ψυχή και χαριστική βολή στον Άρη! (vid & pics)

Ολυμπιακή ψυχή και χαριστική βολή στον Άρη! (vid & pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

«Σαν μαύρο διαμάντι που εκπέμπει την λάμψη ξανά, χτύπα Ολυμπιακέ μου χτύπα ξανά, χτύπα Ολυμπιακέ μου ανέβα ψηλά». Κάπως έτσι πάει το απόσπασμα από τον ύμνο του Ολυμπιακού Λευκωσίας και δεν υπάρχει οπαδός της ομάδας του Τακτακαλά που να μην τραγουδάει τη δεδομένη στιγμή.

Οι μαυροπράσινοι της Λευκωσίας, κατέθεσαν ψυχή και νεύρο στο Τσίρειο, είχαν έναν ανίκητο Χίντι, και παρά τις σε βάρος τους λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις (δύο ακυρωθέντα γκολ), κατάφεραν να νικήσουν τον Άρη με 1-0 και να τον στείλουν στη Β’ Κατηγορία. Η ομάδα του Χρύση Μιχαήλ, πλέον θα παλέψει για τη σωτηρία τις στα πλέι οφ του β’ γκρουπ, ενώ η «Ελαφρά Ταξιαρχία» αποχαιρετά την Α’ Κατηγορία μετά από τρία χρόνια παρουσίας της στα «σαλόνια». Το «χρυσό» γκολ της ομάδας του Τακτακαλά πέτυχε ο Τόρες στο 63’ και θεωρείται δεδομένο πως οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα πίνουν νερό στο όνομά του.

Ο Ολυμπιακός πήρε παράταση ζωής και θα το παλέψει στην συνέχεια για να παραμείνει στην Α’ κατηγορία. Η πολύ μεγάλη νίκη του, πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους οπαδούς του που τον ακολούθησαν στη Λεμεσό, ενώ από την άλλη ήταν καταδικαστική για τον αντίπαλο του. Ο Ολυμπιακός  έφθασε στους 20 βαθμούς, ενώ η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έγινε η δεύτερη ομάδα, μετά τον Εθνικό που πέφτει κατηγορία. Παρέμεινε στους 16 βαθμούς στο τέλος υπήρχε πίκρα και απογοήτευση για το αρνητικό αποτέλεσμα. Το χρυσό γκολ της ομάδας του Χρύση Μιχαήλ σημείωσε στο 63’ ο Τόρες, από ωραία κάθετη πάσα του Μιγκελίτο.

Ο Άρης κυνήγησε πρώτα το μηδέν παθητικό και μόνο όταν δέχθηκε το γκολ, πήρε μπρος, για να ισοφαρίσει, όμως οι ψυχωμένοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού κράτησαν με νύχια και με δόντια την πολύτιμη τους νίκη. Η αλήθεια είναι πως το άγχος και η πίεση δεν επέτρεψαν στον Άρη να παίξει καλή μπάλα σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, ο οποίος από την αρχή είχε ξεκάθαρο στόχο και πλάνο, να μην δεχθεί γκολ, αλλά να βγει μπροστά και να κυνηγήσει ένα δικό του γκολ.  Και σε μια από τις λίγες οργανωμένες του επιθετικές προσπάθειες τα κατάφερε.

Το παιχνίδι ήταν νευρικό και άτεχνο, με τον διαιτητή Τομόθεο Χροστοφή να μοιράζει και δώδεκα κίτρινες κάρτες. Ήταν απόλυτα φυσιολογικό, λόγω της κρισιμότητας του αγώνα. Ο Ολυμπιακός πέτυχε άλλα δύο γκολ στο 4’ και στο 54’ αλλά ακυρώθηκαν γιατί προηγήθηκαν επιθετικά φάουλ. Γενικά ήταν ένα παιχνίδι με δύναμη και σασπένς με τον Ολυμπιακό να ανταποκρίνεται στις συνθήκες της αναμέτρησης, όχι όμως και ο Άρης, τον οποίο περιμέναμε καλύτερο, ή τουλάχιστον τους παίκτες του να δίνουν περισσότερες δυνάμεις.

Άρης (Νίκος Παναγιώτου): Νουρεντινόσκι, Μουλόπουλος, Κούσας, Ντρομπάροφ, Μαμμίδης (76′ Ιονίτσα), Ευσταθίου, Ταποκό (57′ Γιούσεφ), Α. Παχίπης, Μαραγκουδάκης, Εγγλέζου (81′ Φράγκος), Πάγκαλος.

Ολυμπιακός (Χρύσης Μιχαήλ): Χίντι, Χριστοφίδης (52′ Γ. Παχίπης), Ζιάμπαρης, Σωτηρίου, Πεχλιβάνης, Πολυκάρπου, Μιγκελίτο, Πολίτσι, Τριμπό (60′ Σαμάρας), Κάστρο (87′ Βαλικάεφ), Τόρες.

Σκόρερ: 63′ Τόρες.

Κίτρινες: Ευσταθίου, Κούσας, Εγγλέζου, Μαμμίδης, Α. Παχίπης, Μαραγκουδάκης, Πάγκαλος, Φράγκος / Πολίτσι, Τριμπό, Τόρες, Ζιάμπαρης.

Αποβολές: -/-.

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Τιμόθεος Χριστοφή.

Α’ βοηθός: Ιωάννης Λαζάρου.

Β’ βοηθός: Μάριος Καλογήρου.

Τέταρτος: Χρυσοβαλάντης Θεουλή.

Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρέας Γεωργίου.

Δείτε το φωτορεπορτάζ και το live!



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ