aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΣΟι προχειρότητες και ο πρώτος μισθός των 600 ευρώ

Οι προχειρότητες και ο πρώτος μισθός των 600 ευρώ

Όταν βλέπεις έναν 18χρονο ποδοσφαιριστή της… διπλανής πόρτας να αγωνίζεται στα 34 από τα 36 παιχνίδια πρωταθλήματος σε ομάδα Α΄ Κατηγορίας, δείχνοντας αξιοσημείωτη σταθερότητα για την ηλικία του, δεν προχωρείς (το λιγότερο) σε επίσημη πρόταση για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων του; Στην Κύπρο, τουλάχιστον, μένουμε στο φιλολογικό ενδιαφέρον. Έτσι βρε αδελφέ για να μην πουν ότι δεν ενδιαφερθήκαμε καθόλου!

Στο μακρινό Βέλγιο; Πρώτα εντοπίζουν, μετά «ξεσκονίζεται» η πορεία από έμπειρα χέρια και αφού πειστούν, προχωρούν τάχιστα τις διαδικασίες. Στη Σαρλερουά, λοιπόν, έπραξαν αυτό που έπρεπε να πράξουν οι μεγάλες κυπριακές ομάδες το περασμένο καλοκαίρι. Και ας είναι χίλια μίλια μακριά! Επένδυσαν σε έναν ταλαντούχο παίκτη που βρίσκεται σε εξαιρετική ποδοσφαιρικά ηλικία, έχει πολύ καλή σωματοδομή και πρωτίστως συγκεντρώνει το «πακέτο» για να μεταπωληθεί.

Και δεν έπεσαν έξω. Ήδη, ο Στέλιος μετρά 24 συμμετοχές σε έναν σύλλογο που βρίσκεται στην 6η θέση του βελγικού πρωταθλήματος, τα… βάζει με παίκτες εκατομμυρίων, καθαρίζει φάσεις και με τη γενικότερη αγωνιστική παρουσία του «λάμπει». Σε τέτοιο βαθμό που ήδη προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων, με τους ιθύνοντες στη Σαρλερουά να βλέπουν μία επένδυση των 250.000 ευρώ να αποδίδει.

Ο πρώην προπονητής των μαυροπρασίνων, Γιάννης Πετράκης, ήταν ο πρώτος που πίστεψε στο ταλέντο του Ανδρέου (ξάδελφος του Πιέρου Σωτηρίου) και όχι μόνο τον έριξε στην πρώτη ομάδα, αλλά τον εμπιστεύτηκε. Από 600 ευρώ μηνιαίως, ανέβηκαν οι αποδοχές του νεαρού στα 1.000 ευρώ και από εκεί περίπου 1.500 ευρώ. Ο μισθός, δηλαδή, ενός παίκτη που «γεμίζει» το ρόστερ μίας εκ των… καλών μας ομάδων!

Ο Ελλαδίτης κόουτς, είχε κατά κάποιον τρόπο λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος για πιθανή πώληση το περασμένο καλοκαίρι στον Ολυμπιακό Πειραιώς. Οι ερυθρόλευκοι, ήλθαν και τον είδαν αγωνιζόμενο, ωστόσο δεν πίστεψαν αρκετά σε αυτόν, στρέφοντας το ενδιαφέρον τους προς άλλες κατευθύνσεις. Τώρα; Ξαναστρέφουν τους προβολείς στον νεαρό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ξέροντας ότι πρέπει πλέον να βάλουν πολύ βαθειά το χέρι στην τσέπη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ