aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣO «στρατιώτης» Ματ τελείωσε νωρίς τη δουλειά για την Ομόνοια (vid & pics)

O «στρατιώτης» Ματ τελείωσε νωρίς τη δουλειά για την Ομόνοια (vid & pics)

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Με… αέρα πέρασε η Ομόνοια από το Μακάρειο, καθώς κέρδισε με 0-2 τον Ολυμπιακό και έμεινε στο «σβέρκο» της Ανόρθωσης. Οι πράσινοι ευτύχησαν να έχουν τον Ματ Ντάρμπισαϊρ σε μεγάλα κέφια, καθώς ο Άγγλος επιθετικός με δύο γκολ (έφθασε τα δέκα στο πρωτάθλημα) στο πρώτο ημίχρονο και έβαλε τη σφραγίδα του στη νίκη της Ομόνοιας επί του Ολυμπιακού.

Προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Κοστέλ Παντιλίμον, ο οποίος ήταν αρκετά σταθερός στο ντεμπούτο, χωρίς βέβαια να απειληθεί ιδιαίτερα από τους επιθετικούς των μαυροπράσινων. Ντεμπούτο πραγματοποίησε και ο Ακιντόλα, ο οποίος πέρασε στη θέση του Ορτέγα (82’). Τραυματίας αποχώρησε ο Λέσγιακς.

Στους 38 βαθμούς και τη δεύτερη θέση βρίσκεται πλέον η Ομόνοια μετά από 17 αγώνες, ενώ ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην όγδοη θέση και τους 17 βαθμούς.

Ο Ματ πήρε ξανά το… όπλο του!

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερο στον αγώνα, πίεσε ψηλά και έβαλε δύσκολα στο πρώτο εικοσάλεπτο στην Ομόνοια. Οι μαυροπράσινοι ήταν καλύτεροι, είχαν την κατοχή αλλά δεν απείλησαν ουσιαστικά την εστία του Παντιλιμόν. Οι ποδοσφαιριστές του Μπεργκ δεν είχαν την υπεροχή, αλλά χάρις τον Ματ Ντάρμπισαϊρ βρέθηκαν μπροστά στο σκορ.

Ο Άγγλος φορ τρύπωσε στην άμυνα του Ολυμπιακού, εκμεταλλεύτηκε τη κεφαλιά πάσα του Λανγκ και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Βελλίδη (21’, 0-1), σε ένα χρονικό σημείο όπου οι μαυροπράσινοι ήταν καλύτεροι από την Ομόνοια. Η Ομόνοια ανέβασε κάπως ρυθμούς μετά το γκολ, είχε περισσότερες πρωτοβουλίες στο παιχνίδι της, ενώ έχασε και τον Λέσγιακς με τραυματισμό (έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 32’, τη θέση του πήρε ο Μποτεάκ).

Και εκεί που το ημίχρονο έφθανε στο τέλος του, ο Ματ Ντάρμπισαϊρ κτύπησε ξανά! Ο Μαυρίας έβγαλε συστημένη σέντρα στο κεφάλι του Άγγλου, ο οποίος από εκείνο το σημείο δεν μπορούσε να αστοχήσει γράφοντας το 0-2, όπου ήταν και το σκορ του ημίχρονου.

Διαχείριση και άμυνα από «γρανίτη»

Διαχείριση του αποτελέσματος έκανε η Ομόνοια στην επανάληψη. Οι πράσινοι χωρίς να δυσκολευθούν κράτησαν το μηδέν, εκμεταλλεύτηκαν τα γκολ του Ντάρμπισαϊρ στο πρώτο ημίχρονο και πήραν μεγάλη νίκη ενόψει της συνέχειας.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός προσπάθησε, έγινε πιο επιθετικός, ωστόσο βρήκε μπροστά του την άμυνα του Χένινγκ Μπεργκ, η οποία ήταν καλά στημένη και δεν άφησε περιθώρια στους μαυροπράσινους. Η τετράδα στην άμυνα (Μαυρίας, Χούμποτσαν, Λανγκ, Λούφτνερ) ήταν ξανά σε πολύ καλό βράδυ, κράτησε για τέταρτη συνεχόμενη και 12η συνολικά απαραβίαστη την εστία της, καθώς καθάρισε όλες τις φάσεις προς την εστία του Παντιλίμον, ο οποίος είχε γενικότερα μία εύκολη βραδιά.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ολυμπιακός (Πάμπος Χριστοδούλου): Βελλίδης, Ψάλτης (74′ Κα), Σαμπίνια, Νάνι, Κίκο, Ακόστα, Οικονομίδης, Βινίσιους (66′ Αγιτέ), Ζαχαρίου, Μπιλάλ (40′ Κοφί), Αζουλάο.

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Παντιλίμον, Λάνγκ, Λούφτνερ, Χούμποτσαν, Λέτσγιακς (32′ Μποτεάκ), Μαυρίας, Γκόμεθ, Γκόμες, Ορτέγα (84′ Ακιντόλα), Τιάγκο, Ντάρμπισαϊρ.

Σκόρερ: 21′, 42′ Ντάρμπισαϊρ

Κίτρινες: Νάνι

Αποβολές:

Στάδιο: Μακάρειο

Διαιτητής: Λεόντιος Τράττου.

Α’ βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου.

Β’ βοηθός: Πέτρος Πέτρου.

Τέταρτος: Βασίλης Δημητρίου

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Καραϊσκάκης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ