aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΟ Ολυμπιακός την υπέρβαση

Ο Ολυμπιακός την υπέρβαση

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ([email protected])

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ) 17.00-19.00 ΤΗΛ. 22-744744

Ο Απόλλων πραγματοποιεί σούπερ σεζόν μέχρι στιγμής. Είναι αδιαμφισβήτητη η παρουσία του σε Κύπρο και Ευρώπη και αυτό το φανερώνουν όχι μόνο οι βαθμοί που κατέκτησε ή απώλεσε αλλά και η εικόνα της ομάδας σε κάθε αγωνιστική. Η Ανόρθωση, επίσης, πραγματοποιεί σπουδαία πορεία με την έννοια της νέας ομάδας και της βαθμολογικής θέσης που βρίσκεται.

Σε ικανοποιητικά επίπεδα, κυμαίνεται η πορεία του ΑΠΟΕΛ, της ΑΕΚ, ακόμη και ομάδων στα χαμηλότερα στρώματα του πίνακα κατάταξης, όπως η Αλκή, η Πάφος FC και η Δόξα. Ωστόσο, αυτός που κατά την εκτίμηση μου ξεχωρίζει είναι ο Ολυμπιακός. Η πορεία του, πραγματικά, είναι πέραν από κάθε προσδοκία.

Οι νόρμες στο κυπριακό ποδόσφαιρο υποχρεώνουν τον κάθε προπονητή να συμβαδίζει με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Κάθε αποτυχία τον φέρνει ολοένα και πιο κοντά στην έξοδο των αποδυτηρίων. Πρόκειται για ένα σκηνικό της ισοπεδωτικής συμπεριφοράς, αφού τίποτε δεν είναι το ίδιο και η κάθε περίπτωση έχει τα δικά της συστατικά για να αξιολογηθεί με σαφήνεια και να εξαχθούν τα ορθά αποτελέσματα.

Οι «μαυροπράσινοι» άρχισαν με τα… πάντα εις βάρος τους. Ούτε καν ποδοσφαιριστές κάτω των 22 χρόνων δεν δικαιούνταν να έχουν στο δυναμικό τους, ενώ είχαν μόλις τέσσερις μη Κύπριους για να αρχίσουν τη σεζόν. Ξεγραμμένοι από χέρι, ξεκινούσαν το πρωτάθλημα με μεγάλο στόχο να μαζέψουν ένα-δυο βαθμούς. Ναι, υπήρχε σιγουριά για τον υποβιβασμό τους και εν τέλει, μετά από 14 αγωνιστικές όχι μόνο δεν θεωρούνται το πρώτο φαβορί αλλά έχουν θετικό πρόσημο συγκρίνοντας νίκες-ήττες. Στα οκτώ από τα 14 τους παιχνίδια κατάφεραν να φύγουν με βαθμολογικό κέρδος, απόρροια δύο νικών και έξι ισοπαλιών.

Αυτό που πετυχαίνει η ομάδα της Λευκωσίας μέχρι στιγμής είναι ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα, μιας και κάτω από αυτόν είναι ήδη τρεις ομάδες, πράγμα που σημαίνει πως είναι εκτός της ζώνης του υποβιβασμού. Οπότε μια διοίκηση με σοβαρότητα και διορατικότητα μπορεί να διαπιστώσει τα όσα έχει προσφέρει ο Χρύσης Μιχαήλ. Αναγνωρίζει την προσπάθεια που γίνεται και υπό ποιες συνθήκες. Προφανώς επίσης, μπορεί να αξιολογήσει κάθε απόφαση που παίρνει στις προπονήσεις, τα αποδυτήρια αλλά και στους αγώνες. Ο Μιχαήλ διαθέτει τα λιγότερα «όπλα» στον φετινό πόλεμο και όμως έχει κατορθώσει να κρατήσει ακμαιότατο το ηθικό των στρατιωτών του σε άριστη φυσική κατάσταση και με επιτυχίες στις μάχες που έδωσε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ