aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΟ Λουλίνια «έπνιξε» τα όνειρα του Ολυμπιακού (pics)

Ο Λουλίνια «έπνιξε» τα όνειρα του Ολυμπιακού (pics)

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η Πάφος FC και πιο συγκεκριμένα ο 29χρονος Βραζιλιάνος, Λουλίνια, πήρε την μπουκιά από το στόμα του Ολυμπιακού στην τελευταία φάση μάλιστα του αγώνα που διεξήχθη στο Μακάρειο Στάδιο. Η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου,  προηγήθηκε στο 76ο λεπτό με δυνατό σουτ του Φαμπρίς Κα, που είχε περάσει στον αγώνα ως αλλαγή, τέσσερα λεπτά προηγουμένως. Και εκεί που ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη στο τρέχον πρωτάθλημα σε πέντε αναμετρήσεις, το σύνολο του Ζέλικο Κόπιτς κατάφερε να ισοφαρίσει στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, με προβολή του Λουλίνια που επίσης είχε μπει αλλαγή!

Οι μαυροπράσινοι μετά το τέλος του αγώνα έπεσαν πάνω στον διαιτητή, Νικόλα Νεοκλέους, καθώς στο γκολ της αντιπάλου, η μπάλα είχε χτυπήσει νωρίτερα στο χέρι του Φεντερίκο Ράσιτς. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στο 90+1′ για παράβαση στον Ανταμ Νέμετς, με την επαναληπτική προβολή να μην ξεκαθαρίζει την ομολογουμένως δύσκολη φάση.

Ο Ολυμπιακός που είχε δοκάρι στο 61΄ σε σουτ του Γιώργου Οικονομίδη, έφτασε τους τρεις βαθμούς και ισοβαθμεί με το Παραλίμνι στην προτελευταία θέση, ενώ η Πάφος FC έκανε εφτά τους βαθμούς της, όσους  η ΑΕΛ και ο Απόλλων.

Παρόλο που ο αγώνας είχε καλό ρυθμό στο ξεκίνημα, με την πάροδο του χρόνου όλο και περισσότεροι οι μονομάχοι αναλώνονταν σε πολλές μάχες στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Η μία ομάδα συναγωνιζόταν την άλλη για το ποια θα κάνει τα περισσότερα λάθη στις μεταβιβάσεις και μοιραία, η αναμέτρηση, τουλάχιστον κατά το πρώτο μέρος, δεν έφτασε σε ικανοποιητικά επίπεδα θεάματος. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να εκδηλώσει επιθετικές ενέργειες από τα πλάγια, αλλά σε καμία εξ αυτών δεν έφερε την μπάλα στο αντίπαλο «κουτί» με καλές προϋποθέσεις. Μέχρι και οι εκτελέσεις στατικών φάσεων ήταν άσχημες. Η Πάφος FC, από την άλλη, δεν κατάφερε να οργανωθεί όπως θα ήθελε. Οι Νέμετς, Σακό στη γραμμή κρούσης εκτός από πολύ καλά κλεισμένοι, δεν τροφοδοτήθηκαν ώστε να γίνουν απειλητικοί. Με αυτά και με αυτά, οι δύο ομάδες έκλεισαν τους χώρους αποτελεσματικά. Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, που δεν δημιούργησαν ούτε μία ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο.

Στο δεύτερο μισό του ματς είχε σαφώς πιο γρήγορο ρυθμό, με τα καλά διαστήματα να εναλλάσσονται. Πάρολο που η Πάφος FC είχε μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας και ήταν γενικώς καλύτερη, ο Ολυμπιακός πριν ανοίξει στο σκορ (76΄), είχε προειδοποιήσει με σουτ του Οικονομίδη που σταμάτησε στο δοκάρι (61΄). Οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν, ο Ζέλικο Κόπιτς ρίσκαρε με τις αλλαγές και στο τέλος απέδρασε με τον βαθμό της ισοπαλίας.

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στάδιο: Μακάρειο

Ολυμπιακός (Πάμπος Χριστοδούλου): Κίρεφ, Ψάλτης, Σαμπίνια, Σιντιμπέ, Κίκο, Ακόστα, Βινίσιους, Οικονομίδης, Ζαχαρίου, Μπιλάλ (68′ Κα), Ντουβεντρού (82′ Λεάλ).

Πάφος FC (Ζέλικο Κόπιτς): Ρούτκο, Αντωνίου (79′ Λουλίνια), Πανός, Σιρόκ (66′ Βα), Λαφράνς, Πάντσεον, Μπεσάρα, Βαλεριάνος, Γουίλιαμς (79′ Ράσιτς), Σακό, Νέμετς.

Σκόρερ: 76′ Κα, 90+5′ Λουλίνια

Κίτρινες: Ακόστα, Σωτηρίου / Αντωνίου, Πάντσεον

Αποβολές: -/-

Διαιτητής: Νικόλας Νεοκλέους

Α’ βοηθός: Χαράλαμπος Γεωργίου

Β’ βοηθός: Ανδρέας Μιχαηλίδης

Τέταρτος: Μάριος Αντωνίου

Παρατηρητής Διαιτησίας: Μιχάλης Καραϊσκάκης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ