aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΟ Κάστρο επέστρεψε και έθελξε

Ο Κάστρο επέστρεψε και έθελξε

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο Έλντερ Κάστρο επέστρεψε! Πέτυχε το νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού επί του Εθνικού στο προχθεσινό ματς, που διεξήχθη στο Δασάκι (2-1). Έτσι, έγραψε ξανά το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ της Α’ Κατηγορίας μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια. Ήταν 5 Οκτωβρίου του 2013, όταν χάρισε στην ΑΕΚ τον βαθμό της ισοπαλίας στο Τσίρειο απέναντι στην ΑΕΛ (1-1).

Ο 32χρονος Πορτογάλος επιτελικός ήρθε στην Κύπρο για λογαριασμό του Ολυμπιακού την περίοδο 2012–13 και πέτυχε έξι τέρματα. Θύμα του υπήρξε και τότε ο Εθνικός, και μάλιστα δύο φορές. Την πρώτη φορά και πάλι στο Δασάκι, στις 23 Δεκεμβρίου 2012, σε παιχνίδι που έληξε 1-1. Η δεύτερη ήταν στο ΓΣΠ στη νίκη με 4-2 και μάλιστα επρόκειτο για το τελευταίο του γκολ στην Α’ Κατηγορία με τη μαυροπράσινη φανέλα.

Βεβαίως, ο Κάστρο επέστρεψε στην ομάδα του Τακτακλά την περασμένη σεζόν και ήταν ανάμεσα στους στυλοβάτες της ανόδου. Τη βοήθησε να τερματίσει στην 3η θέση της βαθμολογίας, με την εμπειρία του, την ηγετική φυσιογνωμία του και τα εφτά γκολ που πέτυχε.

Χθες έδειξε ότι μπορεί συμβάλει και στην προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία των μεγάλων. Όχι απλώς επειδή σκόραρε, μα διότι χάρισε στο φιλοθέαμον κοινό ίσως το καλύτερο τέρμα της αγωνιστικής. Βγήκε τετ α τετ με τον Μάρτιν Μπογκατίνοφ και βλέποντας τη διστακτική έξοδό του, έξυπνα, έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ