aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΟ Γιάννης Πετράκης θα αποφασίσει για τον Μαουρίσιο!

Ο Γιάννης Πετράκης θα αποφασίσει για τον Μαουρίσιο!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ένα νέο πρόσωπο συμμετείχε χθες στην προπόνηση του Ολυμπιακού Λευκωσίας, ο οποίος άρχισε την προετοιμασία του για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο 2020-21. Πρόκειται για τον Μαουρίσιο Πλεντσάουσκας Κορντέιρο, ο οποίος προκάλεσε απορίες στους υποστηρικτές των μαυροπρασίνων βλέποντάς τον από τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα διαδικτυακά ΜΜΕ από την πρώτη προπόνηση της τακτακαλίτικης ομάδα.

Ο 27χρονος Βραζιλιάνος (με λιθουανική υπηκοότητα) επιθετικός είναι ελεύθερος, αφού η Νέα Σαλαμίνα στην οποία αγωνιζόταν στη διακοπείσα σεζόν, δεν άσκησε το δικαίωμα ανανέωσης του συμβολαίου του. Έτσι, ο εκπρόσωπος του Μαουρίσιο, επιθυμώντας ο «πελάτης» του να μην μείνει σε απραξία, αλλά και άνεργος, φρόντισε να επικοινωνήσει με τους μαυροπρασίνους για να προτείνει τον ποδοσφαιριστή για δοκιμαστικά, αλλά και για να διατηρηθεί σε καλή φυσική κατάσταση.

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού Γιάννης Πετράκης, αποδέχθηκε να αξιολογήσει τον Μαουρίσιο και σε περίπτωση που ο παίκτης δείξει καλά στοιχεία τα οποία δεν είχε την ευκαιρία να φανερώσει στη Σαλαμίνα λόγω διαφόρων εναντίον του συγκυριών, δεν αποκλείεται ο Κρητικός κόουτς να ζητήσει την απόκτησή του.

Διαβάστε επίσης:

Σίγουρα, η σεζόν η οποία διακόπηκε, θα επιδιώξει να την ξεχάσει όσο πιο νωρίς γίνεται ο Μαουρίσιο, καθότι πέραν από το θέμα με την πανδημία, ο Βραζιλιάνος αντιμετώπισε και ατυχίες που αφορούσαν σε τραυματισμούς στη Νέα Σαλαμίνα. Με αποτέλεσμα να καταγράψει μονάχα 13 συμμετοχές και ένα γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Εκεί που άρχισε να παίρνει λεπτά συμμετοχής μετά από τον δεύτερο τραυματισμό του και να φανερώνει θετικά στοιχεία (ασχέτως αν δεν «έβλεπε» δίχτυα), ήλθε η αναστολή και μετέπειτα η διακοπή.

Πάντως, εύκολα μπορεί κανείς να θυμηθεί δηλώσεις παραγόντων της Νέας Σαλαμίνας και του τέως προπονητή της που έκαναν λόγο για μεγάλη ικανοποίηση σχετικά με τον Μαουρίσιο στα ματς που είχε αρχίσει να δείχνει καλά στοιχεία και προκαλούσε αισιοδοξία για σημαντικές βοήθειες από τον ίδιο, αλλά η μοίρα τα ‘φερε αλλιώς και δεν συνεχίστηκε το πρωτάθλημα. Απόφαση που για να παρθεί οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε προσπάθειες της Σαλαμίνας η οποία ήταν -ίσως- η πρώτη που άρχισε να… στήνει πόδι για να οδηγηθεί το πρωτάθλημα στη διακοπή, στην ακύρωση του υποβιβασμού, στη μη ανάδειξη πρωταθλητή και στην αύξηση των ομάδων κάτι που απευχόταν η πλειοψηφία του φίλαθλου κόσμου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ