aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΟ ένας για το «άλμα» και ο άλλος για τη «σωτηρία»

Ο ένας για το «άλμα» και ο άλλος για τη «σωτηρία»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Πολύ μεγάλης βαθμολογικής σημασίας είναι το σημερινό εξ αναβολής παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής που θα διεξαχθεί στο Μακάρειο Στάδιο μεταξύ του Ολυμπιακού και της Ένωσης (15:00, Cytavision1). Οι μονομάχοι «καίγονται» για τη νίκη ώστε να ανέλθουν βαθμολογικά, λίγες στροφές πριν από την ολοκλήρωση της α’ φάσης του πρωταθλήματος, ώστε να ατενίσουν τη συνέχεια με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Το αξιοσημείωτο; Κατά το νέο έτος, οι δύο ομάδες καταγράφουν εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία. Ο Ολυμπιακός προέρχεται από πέντε ήττες και δύο ισοπαλίες, σκόραρε μόλις δύο γκολ και δέχθηκε 15, έχοντας να πανηγυρίσει νίκη από τις 27 Νοεμβρίου κόντρα στην Καρμιώτισσα. Το Παραλίμνι, από την άλλη, μετρά τις μεγάλες νίκες απέναντι σε ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και ΑΕΛ, πήρε για τα καλά τα πάνω του και πάει στη Λευκωσία με ξεκάθαρο στόχο να πανηγυρίσει το «διπλό», υποσκελίζοντας στη βαθμολογία τον Ερμή. Οι μαυροπράσινοι, ασφαλώς, θέλουν να δώσουν ένα τέλος στα ανεπιτυχή αποτελέσματα, να φτάσουν στους 27 βαθμούς και να σκαρφαλώσουν στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Λεωνίδας Βόκολος, δεν υπολογίζει σε τρεις ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα, ο Νάνο συμπλήρωσε απαγορευτικό αριθμό καρτών, ο Σαμπίνια είναι τραυματίας (από εβδομάδας θα ανεβάσει ρυθμό) και ο Κωνσταντινίδης δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Ο κόουτς της Ένωσης, Κάρλος Φερέρ, προετοίμασε το πλάνο του χωρίς να υπολογίζει στους Ενγκό και Πανός λόγω του ότι πρόκειται για εξ αναβολής παιχνίδι και δεν έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν. Επιστρέφει ο Ντένιγκ.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Κυριάκος Χριστοδούλου, βοηθοί οι Όμηρος Τζιωρτζής, Πέτρος Πέτρου, 4ος ο Δημήτρης Κουμή, VAR ο Τιμόθεος Χριστοφή, AVAR ο Μιχάλης Σωτηρίου και παρατηρητής ο Ανδρέας Γεωργίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ