aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΝέα Σαλαμίνα-Ολυμπιακός 1-2: Έσπασε «κατάρα» οκτώ χρόνων και ονειρεύεται εξάδα!

Νέα Σαλαμίνα-Ολυμπιακός 1-2: Έσπασε «κατάρα» οκτώ χρόνων και ονειρεύεται εξάδα!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Στο ντεμπούτο του Τσεντομίρ Γιανέφσκι στον πάγκο του, ο Ολυμπιακός νίκησε για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια και περίπου δύο μήνες τη Νέα Σαλαμίνα και μάλιστα με ανατροπή, την προσπέρασε στη βαθμολογία και φλερτάρει με την εξάδα.

Με την πρώτη νίκη εις βάρος της σημερινής αντιπάλους του από τον Σεπτέμβριο του 2012, πλησίασε στον έναν βαθμό την έκτη Δόξα, που ηττήθηκε προηγουμένως 0-3 από την Ομόνοια. Έτσι, η ομάδα της Λευκωσίας, που εσπασε την γκίνια δέκα αγώνων χωρίς τρίποντο, αφού είχε να πανηγυρίσει από τις 27 Νοεμβρίου (Καρμιώτισσα 3-2) δικαιούται να ελπίζει για πλασάρισμα στο α’ γκρουπ. 

Όσο για την ηττημένη, έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πιάσει τη Δόξα στη βαθμολογία και πάρει κεφάλη στη μάχη για την είσοδο στο α’ γκρουπ.

Το ματς…

Μπήκε φουριόζα η Νέα Σαλαμίνα στο παιχνίδι και κυριάρχησε στο πρώτο 15λεπτο, απειλώντας τρεις φορές με τον Ντανίλ (3’, 10, 11) και άλλη μία με τον Οσέι (5’), αλλά αμφότεροι αστόχησσαν και στις προσπάθειές τους.

Ενώ όμως δεν αξιοποίησε στο διάστημα της ξεκάθαρης υπεροχή της, πήρε προβάδισμα όταν έριξε τον ρυθμό της. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να ισορροπήσει και πήρε την κατοχή, αλλά στο 27’ βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ο Οσέι αξιοποίησε τη σέντρα του Βαρέλα και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Η απάντηση ήρθε στο 32’ από τον Σαλί. Ο Καμερουνέζος πήρε την μπάλα περίπου δέκα μέτρα από τη γραμμή του κέντρου, διένυσε περίπου 15 μέτρα, έφτασε έξω από την περιοχή, σούταρε και ισοφάρισε.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά στην πρώτη επίσκεψη των μαυροπρασίνων στην περιοχή παραλίγο να έρθουν τα πάνω κάτω. Ο Χριστοφόρου ανέτρεψε τον Κα στο 51’, ο Σωτηρίου έδειξε πέναλτι, το VAR συμφώνησε, ο Γκουστάβο εκτέλεσε στο 52’ και ο Βεσελόφσκι απέκρουσε.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός γύρισε το ματς στο 80’ με γκολ που προήλθε από συνεργασία των τριών πρώτων αλλαγών του Γιανέφσκι. Ο Σαντάνα έδωσε την κάθετη, ο Πεχλιβάνης έβγαλε ασίστ και ο Μάντζης πέτυχε με κοντινό πλασέ το τέρμα που έκρινε το ματς. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντανίλο σκόραρε με κεφαλιά, ο διαιτητής έδειξε τη σέντρα, αλλά το VAR είχε διαφορετική άποψη, υποδεικνύοντάς τον σε θέση οφσάιντ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Δαμιανού): Βεσελόφσκι, Σεργίου (90′ Σιαθάς), Χριστοφόρου, Καμισκόκο, Μπρένο, Οσέι, Κονφέ, Μουστιβάρ (70′ Κρεάν), Βαρέλα (70′ Βάγκνερ), Ντουβεντρού (65′ Τσουκαλάς), Ντανίλο.

Ολυμπιακός (Τσεντομίρ Γιανέφσκι): Κούπιτς, Ψάλτης, Σ. Ανδρέου, Σωτηρίου, Μίλετιτς, Κα (90′ Σαμπίνια), Νάνι, Σαρφό (90′ Μανρίκε), Σαλί (76′ Σαντάνα), Γκουστάβο (66′ Πεχλιβάνης), Κοστόφ (66′ Μάντζης).

Σκόρερ: Οσέι 7′ / Σαλί 32′, Μάντζης 80′

Κίτρινες: Καμισόκο, Ντανίλο / Ψάλτης, Σωτηρίου, Πεχλιβάνης

Αποβολές: – / –

Στάδιο: N. Papas Group Αμμόχωστος Επιστροφή.

Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας.

Α’ Βοηθός: Τζιωρτζής Όμηρος.

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Χαράλαμπος.

4ος: Αναστασίου Ιωάννης.

VAR: Χριστοφόρου Μάριος.

AVAR: Πέτρου Πέτρος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Γερασίμου Παναγιώτης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Έναρξη παιχνιδιού.

3′ Ο Ντανίλο σούταρε και έχασε την πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού.

5′ Ο Μπρένο σέντραρε από αριστερά και ο επερχόμενος Οσέι σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Μπήκε πολύ ορεξάτα η Νέα Σαλαμίνα, που πατά καλύτερα στο πρώτο πεντάλεπτο.

8′ Πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη του Ολυμπιακού στην περιοχή του Βεσελόφσκι, ο Σαρφό όμως δεν κοντρόλαρε σωστά την μπάλα στη μικρή περιοχή και χάθηκε η ευκαιρία.

10′ Σέντρα του Κονφέ, ο Ντανίλο με κεφαλιά έχασε την ευκαιρία από κοντά.

11′ Αν έμπαινε θα ήταν το γκολ της χρονιάς. Ο Σεργίου σέντραρε από δεξιά και ο Ντανίλο επιχείρησε να σκοράρει με γυριστό, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Ο ρυθμός της Νέας Σαλαμίνας έπεσε μετά το 15λεπτο, ο Ολυμπιακός κρατά περισσότερο την μπάλα, δίχως όμως να γίνεται επικίνδυνος.

27′ ΓΚΟΛ 1-0! Ο Οσέι με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, μετά από σέντρα του Βαρέλα.

30′ Ο Κα άδειασε την άμυνα της Νέας Σαλαμίνα, πάσαρε στον Κοστόφ, όμως παρενέβη αμυντικός και έδιωξε.

32′ ΓΚΟΛ 1-1! Ο Σαλί πήρε την μπάλα περίπου δέκα μέτρα από τη γραμμή του κέντρου, προχώρησε αρκετά και με πολύ καλό σουτ εκτός περιοχής έφερε το ματς στα ίσα.

34′ Σε αντεπίθεση ο Ντανίλο πάτησε την μπάλα στον Ντουβεντρού, ο οποίος λίγο έξω από την περιοχή σούταρε και έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου.

46′ Άστοχο σουτ του Οσέι.

47′ Η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Σωτηρίου, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι, ωστόσο διαιτητής και VAR είχαν διαφορετική άποψη.

51′ Ο Χριστοφόρου ανέτρεψε τον Κα και πέναλτι για τον Ολυμπιακό.

52′ Ο Βεσελόφσκι απέκρουσε την εκτέλεση του Γκουστάβο.

Πρώτο δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο με γρήγορο ρυθμό και την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει από τη μια στην άλλη περιοχή.

73′ Ο Οσέι σέντραρε συρτά από δεξιά, ο Βάγκνερ δεν πρόλαβε την μπάλα.

74′ Νέα σέντρα του Οσέι, η μπάλα κόντραρε και δεν έφτασε στον Κρεάν όπως θα την ήθελε και χάθηκε η ευκαιρία από κοντά.

78′ Ο Κα απέφυγε τον Σεργίου και σούταρε από πλάγια θέση, η μπάλα άουτ.

78′ Καλή αντεπίθεση του Ολυμπιακού, ο Κα σούταρε, η μπάλα σε σώμα αμυντικού και χάθηκε η ευκαιρία.

80′ ΓΚΟΛ 1-2! Ο Μάντζης πλάσαρε από κοντά, αξιοποιώντας την ασίστ του Πεχιλβάνη, ο οποίος πήρε προηγουμένως κάθετη πάσα από τον Σαντάνα.

84′ Ο Ντανίλο ισοφαρίζει με κεφαλιά και ισοφαρίζει.

84′ Η φάση ελέγχεται από το VAR για οφσάιντ.

87′ Ακυρώνεται το γκολ για οφσάιντ.

90′ Έξι λεπτά καθυστέρηση.

ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

To κείμενο ανανεώνεται…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ