aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΜε... buzzer beater γλύτωσε η Ομόνοια!

Με… buzzer beater γλύτωσε η Ομόνοια!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Ματσάρα για γερά νεύρα (από τα πολύ παλιά) στο Μακάρειο ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην Ομόνοια. Οι πράσινοι προηγήθηκαν πολύ νωρίς στο παιχνίδι με 0-2, οι μαυροπράσινοι ισοφάρισαν στο φινάλε σε 2-2, αλλά ο Ντάρμπισαϊρ είχε αντίθετη άποψη και με γκολ… buzzer beater του Ντάρμπισαϊρ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, χάρισε στην ομάδα του τη νίκη με 2-3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Αυτό δεν γίνεται, δεν θα σχολιάσω…»

Και όμως κανείς δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη στο παιχνίδι. Το άνετο προβάδισμα της Ομόνοιας με τα τέρματα των Λόπες (11′) και Αντόνια (20′) έδειχνε πως η νίκη θα γινόταν δικιά της χωρίς πολλά-πολλά. Η ομάδα του Ιβάιλο Πέτεφ μέχρι το πρώτο μισάωρο ήταν εμφανώς καλύτερη (είχε και δοκάρι με τον Γ. Σοάρες), απέναντι σε έναν χαμένο Ολυμπιακό, ο οποίος δεν απείλησε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο, ο οποίος απείλησε στο 44′ με την κεφαλιά του Πουγιούκκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένας Θεουλή(ς) και οι βοηθοί του…

Στο δεύτερο μέρος η Ομόνοια επέλεξε να διαχειριστεί το υπέρ της σκορ δεν απείλησε σχεδόν καθόλου σε αντίθεση με τους μαυροπράσινους που ρίσκαραν, έφτιαξαν 2-3 φάσεις, αλλά όχι τόσο σοβαρές για να βάλουν δύσκολα στους φιλοξενούμενους. Όλα αυτά, όμως, μέχριτο 82ο λεπτό. Τότε, ο Ολυμπιακός, σε μία ανύποπτη φάση, μείωσε με γκολ του Καπαρτή, με τον σκόρερ να βρίσκεται ελαφρώς πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό της Ομόνοιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ύμνοι του… αχόρταγου Ματ στον Πέτεφ!

Το ματς είχε γίνει θρίλερ και μέχρι το τέλος τα είδαμε όλα. Στο 88ο λεπτό ο Χίντι ανέτρεψε εκτός περιοχής τον Ντάρμπισαϊρ (σε παρόμοια φάση  του Χριστοδούλου με την Αλκή), αλλά ο διαιτητής του έβγαλε την κίτρινη και όχι την κίτρινη κάρτα. Και τελικά στο 90ο λεπτό ο Ολυμπιακός ισοφάρισε. Σε μία επιθεση των γηπεδούχων ο βοηθός σήκωσε… με μανία το σημαιάκι του χωρίς να υπάρχει κάτι μεμπτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «No comment» του Πέτεφ για διαιτησία

Ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι (σωστά) να εξελιχθεί, αλλά οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας σταμάτησαν να αγωνίζονται. Έτσι, ο Παχίπης γύρισε στον Πολίτσι, ο οποίος πέτυχε το 2-2 μέσα σε θύελλα διαμαρτυρίων από τους ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας. Και ενώ όλα έδειχναν πως η ισοπαλία θα ήταν το τελικό σκορ, ήρθε ο Ντάρμπισαϊρ, που ήταν ελαφώς εκτεθειμένος, να σκοράρει με κεφαλιά στο 90’+6 και να χαρίσει το τρίποντο στην ομάδα του.


Ολυμπιακός (Χρύσης Μιχαήλ): Χίντι, Αντωνίου (46′ Τριμπό), Πουγιούκκας, Χριστοφίδης, Σαμάρας (52′ Καπαρτής), Πολίτσι, Μιγκελίτο, Κάστρο (86′ Παντελή), Πεχλιβάνης, Παχίπης.

Ομόνοια (Ιβάιλο Πέτεφ): Μιχαΐλοφ, Ζαΐλσον, Γ. Σοάρες, Κατελάρης, Δημητρίου (87′ Μαντούρο), Α. Σοάρες, Μαργκάσα, Αντόνια (68′ Μπρέεφελντ), Λόπες, Ντάρμπισαϊρ.

Σκόρερ: Καπαρτής 82′, Πολίτσι 90′ / Λόπες 11′, Αντόνια 20′, Ντάρμπισαϊρ 90’+6

Κίτρινες: Χριστοφίδης, (Χίντι 3η) / Δημητρίου (3η), Μαργκάσα

Αποβολές: –

Γήπεδο: Μακάρειο

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

Α’ Βοηθός: Καλογήρου Μάριος

Β’ Βοηθός: Σάββα Γιώργος

4ος: Κωνσταντίνου Ανδρέας

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ιωάννου Μιχάλης


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ