aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΓΙΑ ΝΑΠΑΚριτήρια κατάταξης ομάδων

Κριτήρια κατάταξης ομάδων

Εξ αφορμής της ολοκλήρωσης του Πρωταθλήματος Β΄ Κατηγορίας το ερχόμενο Σάββατο 25 Μαρτίου, η ΚΟΠ υπενθυμίζει τα Κριτήρια Κατάταξης Ομάδων σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Σύμφωνα με το Κεφάλαιο 3, άρθρο 9, της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, περιόδου 2016/2017, σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες κατέχουν τον ίδιο αριθμό βαθμών, για την κατάταξη τους θα χρησιμοποιούνται τα ακόλουθα κατά αυστηρή σειρά κριτήρια:

1. Οι βαθμοί που έχουν κερδηθεί στα παιγνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε όλους τους αγώνες του Πρωταθλήματος.

2. Η διαφορά τερμάτων υπέρ και κατά στα παιγνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε όλους τους αγώνες του Πρωταθλήματος.

3. Τα περισσότερα τέρματα υπέρ στα εκτός έδρας παιγνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε όλους τους αγώνες του Πρωταθλήματος.

4.Η συνολική διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες του Πρωταθλήματος.

5.Τα περισσότερα τέρματα υπέρ σε όλους τους αγώνες του Πρωταθλήματος.

Σε περίπτωση που ισοβαθμούν δύο ομάδες, τότε τα κριτήρια είναι ξεκάθαρα.

Σε περίπτωση που ισοβαθμούν τρεις ομάδες, διευκρινίζεται ότι αν μετά τον έλεγχο του πρώτου κριτηρίου εξακολουθούν να ισοβαθμούν πλέον οι δύο ομάδες και όχι και οι τρεις, τότε στον έλεγχο για το δεύτερο κριτήριο λαμβάνονται υπόψη μόνο τα αποτελέσματα των δύο ομάδων που εξακολουθούν να ισοβαθμούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ