Κώστας Σεραφείμ, άνθρωπος «φαινόμενο» στον Ολυμπιακό

Έπαιξε μπάλα (αρχηγός), διετέλεσε πρόεδρος, διευθυντής ποδοσφαίρου και προπονητής...

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο Βαγγέλης Μάντζης «πυροβόλησε» και οι συμπαίκτες του, έκαναν τα πάντα ώστε σαν μια γροθιά να καταβάλουν  την αντίσταση του ΑΠΟΕΛ. Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε σημαντική επιτυχία, επιβεβαιώνοντας άλλη μία φορά τις δυνατότητές του. Το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας αυτής της νίκης ωστόσο, πάει στον Κώστα Σεραφείμ. Έναν ακούραστο εργάτη στον Ολυμπιακό, τον άνθρωπο για όλες τις δουλειές.

Από το πόστο του διευθυντή ποδοσφαίρου, κλήθηκε αιφνιδίως να φορέσει φόρμες προπόνησης και με το σφυρί ανά χείρας, προετοίμασε τους ποδοσφαιριστές για τη ζόρικη αποστολή με τον ΑΠΟΕΛ. Ούτε που πέρασε στιγμή από το μυαλό του να πει «όχι» στον Χριστόφορο Τορναρίτη. Φώναξε δυναμικά «παρών», καθοδηγώντας τους ποδοσφαιριστές σε μία ομολογουμένως σημαντική νίκη από όλες τις απόψεις.

Τον Σεραφείμ, η αλήθεια είναι πως δεν τον τρόμαξαν ποτέ οι δυσκολίες. Βλέπετε, από πιτσιρικάς στον Προμαχώνα, έμαθε να παλεύει και να δίνει ό,τι έχει για τον Ολυμπιακό, προκειμένου να φέρει εις πέρας την αποστολή του. Δεν μιλάμε για έναν τυχαίο Τακτακαλίτη. Διατέλεσε επί σειρά ετών ποδοσφαιριστής της ομάδας, φέροντας μάλιστα στο μπράτσο το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Έζησε σεζόν εξαιρετικά δύσκολες και στο αγωνιστικό και στο οικονομικό σκέλος.

Εργάστηκε στα τμήματα υποδομής των μαυροπρασίνων και ακολούθως, δεν γύρισε την πλάτη στην ομάδα, όταν παρουσιάστηκε οξύ διοικητικό πρόβλημα. Δεν δίστασε να αναλάβει την προεδρία του Ολυμπιακού και να προσφέρει ό,τι καλύτερο μπορούσε, έχοντας πάντοτε τη βοήθεια των συνεργατών του.  Ο Κώστας Σεραμείμ, ποτέ δεν κυνήγησε τη δημοσιότητα. Ποτέ δεν το έπαιξε σταρ και δύσκολα θα γίνει τώρα. Είναι όμως ένας άνθρωπος που έχει προσωπικότητα και μέταλλο νικητή. Αυτό είναι κάτι που ξέρουν οι φίλοι του Ολυμπιακού, οι οποίοι εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια.

Λέτε να συνεχίσει στο πόστο του προπονητή; Στον Ολυμπιακό, δεν βιάζονται για την εξεύρεση νέου κόουτς. Έκαναν τις επαφές την προηγούμενη εβδομάδα, χωρίς όμως να προκύψουν ουσιαστικές εξελίξεις. Ο Σεραφείμ που κλήθηκε να δώσει μία λύση στο κενό που δημιουργήθηκε με την αποχώρηση του Γιάννη Πετράκη, πήρε άριστα στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα και πρωτίστως, πρόκειται για έναν άνθρωπο γνήσιο και πιστό φίλο του συλλόγου. Ο διευθυντής του Ολυμπιακού, λοιπόν, συνεχίζει στον πάγκο μέχρι νεωτέρας.

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ