aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΚέρασε πικρή Ζαχαρί(ου) την Ομόνοια ο Ολυμπιακός (vid & pics)

Κέρασε πικρή Ζαχαρί(ου) την Ομόνοια ο Ολυμπιακός (vid & pics)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Πολύ… Ολυμπιακός για να λυγίσει, τώρα αρχίζουν τα… δύσκολα για την Ομόνοια. Ισόπαλο (1-1) ολοκληρώθηκε το μεταξύ τους παιχνίδι που διεξήχθη στο ΓΣΠ για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Τιάγκο με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 47’ άνοιξε το σκορ, ενώ οι φιλοξενούμενοι με πλασέ του Ζαχαρίου στο 60’ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ. Στάθηκε πολύ καλά η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου που περιόρισε τους «επικίνδυνους» παίκτες των αντιπάλων, ενώ από την άλλη η αντίστοιχη του Μπεργκ δεν παρουσίασε το καλό πρόσωπο των προηγούμενων αγώνων.

Αυτό είναι το τρίτο στη σειρά ανεπιτυχές αποτέλεσμα για τους πράσινους, καθώς προηγήθηκε η ήττα από την Πάφο (1-2) και η λευκή ισοπαλία με την Ανόρθωση (0-0). Χρειάζεται ένα ισχυρό… restart η ομάδα της πρωτεύουσας καθώς έχουν χαθεί άλλοι δύο πολύτιμοι βαθμοί και είναι εξαιρετικά ορατό το ενδεχόμενο να υποχωρήσει από την πρώτη θέση στο τέλος της αγωνιστικής. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έδειξε πολύ καλά στοιχεία και ένας τέτοιος βαθμός ενισχύει την ψυχολογία αλλά και την προσπάθεια για παραμονή.

Το ματς…

Με το… καλημέρα καταγράφηκε η πρώτη φάση στο παιχνίδι, από πλευράς γηπεδούχων. Ο Γκόμεθ στο 2ο λεπτό εκτέλεσε εξαιρετικά το φάουλ, όμως ο Ντάρμπισαϊρ που ήταν εντελώς ανενόχλητος δεν κατάφερε με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα. Η Ομόνοια έλεγχε πλήρως το παιχνίδι, δεν απειλήθηκε ενώ στο 18’ σημείωσε άλλη μια τελική μετά από σουτ-βολίδα του Κατελάρη, το οποίο κατέληξε στα χέρια του Κίρεφ. Ο Ολυμπιακός από το 20’ και έπειτα πήρε τα… πάνω του, χωρίς όμως να φτάσει αποτελεσματικά στην αντίπαλη εστία.

Το «τριφύλλι» είχε την ανούσια κατοχή, όμως οι παίκτες του υπέπεσαν σε αρκετά λάθη καθώς έχαναν εύκολα τη μπάλα, με αποτέλεσμα να δώσουν χώρους στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, στο τελευταίο 10λεπτο οι μαυροπράσινοι ισορρόπησαν και στο 45’+1 έφτασαν κοντά στο γκολ μετά από σουτ-βολίδα του Αγιτέ, που κατέληξε μόλις έξω. Εξαιρετική η αμυντική λειτουργία των φιλοξενουμένων καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, ανυπόμονοι οι φίλαθλοι της Ομόνοιας αφού υπήρχε έντονη μουρμούρα στις κερκίδες στα τελευταία λεπτά. Δεν είναι υπερβολή να σημειώσουμε πως ήταν το πιο κακό 45λεπτο των πρασίνων.

Στο δεύτερο ημίχρονο, έδειξε να συνέρχεται, όμως για πολύ λίγο. Ο Τιάγκο στο 47’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα καθώς ο Κίρεφ δεν μπορούσε να αντιδράσει για το 1-0, όμως ο Ολυμπιακός στο 60’ έδειξε… σφυγμό και με κοντινό πλασέ του Ζαχαρίου (δεν έδιωξε η άμυνα των γηπεδούχων) έφερε το ματς στα ίσα. Το παιχνίδι παρέμεινε ισορροπημένο μέχρι το τέλος, με τους μαυροπράσινους να διαχειρίζονται άριστα την ισοπαλία, ενώ οι πράσινοι δεν βρήκαν λύσεις στην πολύ καλή και οργανωμένη άμυνα των φιλοξενουμένων.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ομόνοια (Χένιγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Μαυρίας, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέσγιακς, Κατελάρης, Γκόμεθ, Τιάγκο, Μποτεάκ (79′ Χριστοφή), Έζρα (46′ Ορτέγα), Ντάρμπισαϊαρ.

Ολυμπιακός (Πάμπος Χριστοδούλου): Κίρεφ, Ψάλτης, Σαμπίνια, Σιντιμπέ, Κίκο, Οικονομίδης, Βινίσιους, Ζαχαρίου, Αμντί (88′ Νάνι), Ντουβεντρού (80′ Κα), Αγιτέ (68′ Αζουλάο).

Σκόρερ: 47′ Τιάγκο / 60′ Ζαχαρίου

Κίτρινες: Ντάρμπισαϊρ / Σαμπίνια

Αποβολές:

Διαιτητής: Τιμόθεος Χριστοφή.

Α’ βοηθός: Νίκος Καλησπέρας.

Β’ βοηθός: Νίκος Εγγλέζου.

Τέταρτος: Λεόντιος Τράττου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Αργυρού.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ