aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥ«Καθάρισε» με πεντάρα τον Ολυμπιακό η Πάφος FC (video)

«Καθάρισε» με πεντάρα τον Ολυμπιακό η Πάφος FC (video)

Ήταν να μη βρει τον δρόμο προς το πλεκτό του Ολυμπιακού. Από τη στιγμή που το πέτυχε στο 19ο λεπτό με δράστη τον Φόλπρεχτ, η Πάφος FC κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο του Μακαρείου σταδίου και έφτασε υπό βροχή σε άνετη νίκη (5-0), τσεκάροντας έτσι το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο του κυπέλλου.

Ο Νέμετς στο 37ο λεπτό πέτυχε το δεύτερο γκολ της παφιακής ομάδας με εκτέλεση πέναλτι, το οποίο όμως αμφισβητήθηκε έντονα από τους μαυροπράσινους. Ο Ανγκούλο είχε πέσει στην περιοχή μετά από διεκδίκηση της μπάλας με τον Γιωργαλλίδη. Ο έμπειρος τερματοφύλακας διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή Αβραάμ Τσούκκα, με τις επαναληπτικές προβολές της φάσης να μην ξεκαθαρίζουν αν υπάρχει παράβαση ή όχι.

Ένα λεπτό πριν συμπληρωθεί το πρώτο 45λεπτο, βγήκε η μπαλιά του Νέμετς στον Ράσιτς, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Όλα, δηλαδή, είχαν κριθεί από το πρώτο 45λεπτο (3-0).

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι φρόντισαν στην πρώτη τους επίσκεψη στην περιοχή του Ολυμπιακού να πετύχουν άλλο ένα γκολ, εκ νέου με τον Ράσιτς (48′). Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, παρόλο που οι μαυροπράσινοι προσπάθησαν έως το φινάλε να πετύχουν αν μη τι άλλο το γκολ της τιμής. Όχι μόνο δεν τα κατάφεραν, αλλά δέχθηκαν και πέμπτο τέρμα. Ο Φιλιώτης μπήκε στην περιοχή και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 75ο λεπτό.

Οι προπονητές των δύο ομάδων έδειξαν ξεκάθαρα πως είχαν σε πρώτο πλάνο στο μυαλό τους τα επικείμενα παιχνίδια που έχουν να δώσουν στο πρωτάθλημα. Γι’ αυτό κι οι αλλαγές που έκαναν. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός στη β’ κατηγορία θα φιλοξενήσει το Σάββατο τον Οθέλλο Αθηαίνου (14:30) και η Πάφος FC, επίσης το Σάββατο, θα υποδεχθεί την ΑΕΚ (17:00).

Ολυμπιακός (Φάτσιο Μπούις): Γιωργαλλίδης, Πουγιούκκας, Οπόνγκ, Σαμάρας (61′ Ροζέριο), Μίγγος (56΄Λεονάρντο), Σάββα, Γιωρκάτζιης, Μέντες, Ανδρέου, Παπαγεωργίου, Κρίνσκι.

Πάφος (Ζέλικο Κόπιτς): Μολ, Φιλιώτης, Μπάγκαρντ, Καρώ, Ζάντερ, Ζίβουλιτς, Φόλμπρεχτ (70΄Ντόβπνια), Λεϊλούκιν, Ανγούλο, Νέμετς (64΄Πολίτσι), Ράσιτς (60΄Κουλς).

Σκόρερ: 19′ Φόλπρεχτ, 37′ πεν. Νέμετς, 44′, 46′ Ράσιτς, 75′ Φιλιώτης.

Κίτρινες: Γιωργαλλίδης / Ράσιτς.

Διαιτητής: Αβραάμ Τσούκκας.

Α’ βοηθός: Νίκος Εγγλέζου.

Β’ βοηθός: Νίκος Σαμάρας.

Τέταρτος: Κωνσταντίνος Φελλάς.

Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρέας Δημητρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ