aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ«Γιατί να μην κάτσω όσο πάει στην Κύπρο; Μίλησα με τη Νέα Σαλαμίνα»

«Γιατί να μην κάτσω όσο πάει στην Κύπρο; Μίλησα με τη Νέα Σαλαμίνα»

Συνειδητοποιημένη απόφαση χαρακτήρισε τον ερχομό του στον Ολυμπιακό Λευκωσίας ο Γιάννης Πετράκης. Ο νέος προπονητής των μαυροπράσινων μιλώντας στον Super Sport FM τόνισε πως η προσέγγιση των ανθρώπων του Ολυμπιακού τον εντυπωσίασε, ενώ δήλωσε έτοιμος να μείνει στην Κύπρο για αρκετά χρόνια αν το περιβάλλον είναι καλό. Παράλληλα, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που τον ήθελαν να είχε επαφές με τη Νέα Σαλαμίνα, πριν οι ερυθρόλευκοι καταλήξουν στον Πάμπο Χριστοδούλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Παλαιότερα είχατε πει ότι ήσασταν ανοικτός σε προτάσεις και ξέρατε πράγματα για το ποδόσφαιρο στην Κύπρο: «Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι να μαθαίνουμε πράγματα. Αν προκύψει κάτι θα μας βρει προετοιμασμένους. Το γεγονός ότι δεν δούλεψα είχα ευκαιρία να ασχοληθώ με πράγματα τα οποία πιθανόν να προέκυπταν. Η Κύπρος με ενδιαφέρει ποδοσφαιρικά και ασχολήθηκα, είδα παιχνίδια, είδα πολλές ομάδες, το στυλ παιχνιδιού και ήρθε η στιγμή που η προσπάθεια αυτή δεν πήγε χαμένη».

Έρχεστε σε μια ιστορική ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός: «Μπήκα και είδα πότε ιδρύθηκε, την διαδρομή, τα πρωταθλήματα, τη συμμετοχή στην Ευρώπη, την συμμετοχή στην Α΄ Εθνική. Είναι ιστορική ομάδα. Πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε η προσέγγιση των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Το σημαντικό είναι να βρω χώρο με προϋποθέσεις, οργάνωση προγραμματισμό, να καταθέσω αυτά που ξέρω και να έχουμε αποτέλεσμα. Η προσέγγιση του κ. Τορναρίτη και όλα αυτά που είπα πριν με δελέασαν».

Ο κ. Τορναρίτης είπε ότι τον εντυπωσιάσατε στην επαφή που είχατε και είπε ότι δεν άκουσε κακιά κουβέντα από κανέναν για τον κ. Πετράκη: «Να είναι καλά αυτοί που μεταφέρουνε καλά πράγματα για εμένα. Όλοι έχουμε τη στάση μας στην καθημερινότητα και κρινόμαστε γι’ αυτήν. Προσπαθώ να πορεύομαι με τις αξίες που έχω σαν άνθρωπος και στην συνολική εκτίμηση και αποδοχή έπαιξε ρόλο αυτό».

Ποιοι είναι οι στόχοι σας; «Δεν έχουμε υπογράψει ακόμα αλλά όταν είμαστε “ΟΚ” σε αυτά που έχουμε συμφωνήσει θα προχωρήσουμε. Ο λόγος είναι πάνω από το συμβόλαιο. Θα υπογράψω όταν έρθω. Η ομάδα έχει φιλοδοξίες να αποκτήσει την παλιά της αίγλη και να ανέβει πιο ψηλά».

Θα έχετε την ευκαιρία να φτιάξετε μια δική σας ομάδα καθώς φαίνεται ότι θα υπάρξουν πολλές αλλαγές: «Πιστεύω με βάση την εκτίμηση μου ότι δεν αφορά μόνο τον Ολυμπιακό αυτό αλλά τις περισσότερες ομάδες. Πολλές ομάδες αλλάζουν πολλούς ποδοσφαιριστές. Τα μονοετή συμβόλαια οδηγούν σε αυτό τον δρόμο. Αυτό δεν είναι το καλύτερο. Ο Ολυμπιακός παρά τις αποχωρήσεις πάλι έχει μια δομή. Με περισσότερους παίκτες από την προηγούμενη χρονιά δένεται καλύτερα η ομάδα. Βέβαια έχουμε και παραδείγματα με ομάδες που ήταν ολοκληρωτικά καινούριες και είχαν καλή πορεία. Υπάρχει μια βάση την οποία μελέτησα καλά και με βάση το πλάνο και τον τρόπο παιχνιδιού και τη φιλοσοφία και τους αντιπάλους θα φτιάξω μια ομάδα που θα μπορεί να εκπληρώσει τους στόχους που έθεσε η ομάδα».

Θα τιμήσετε την ελλαδική αγορά την οποία γνωρίζετε; «Αν υπάρχει κάποιο παιδί που έχει τα χαρακτηριστικά που θέλουμε θα καταθέσω την άποψή μου και ανάλογα θα δούμε και με βάση τα οικονομικά δεδομένα. Θέλω επίσης να έχουμε αρκετό κυπριακό στοιχείο και το κατέθεσα ήδη αυτό».

Και στα Γιάννινα δώσατε αρκετές ευκαιρίες: «Αυτή τη φιλοσοφία την είχε και ο πρόεδρος στα Γιάννινα και με βοήθησε αυτό. Μετά ήταν στο χέρι του κάθε παίκτη μέσα από την ικανότητα και του και μέσα από την καθοδήγηση και την ευκαιρία να βγάλουν πράγματα στο γήπεδο. Αν πιστεύω κάτι δεν θα διστάσω να δώσει ευκαιρίες όσο χρόνων και αν είναι. Όταν αισθανθώ ότι ένα παιδί είναι έτοιμος θα του δώσω την ευκαιρία. Βγήκανε δέκα ποδοσφαιριστές σε μεγαλύτερες ομάδες από τον ΠΑΣ και νιώθω ικανοποίηση κι’ εγώ και είχε και όφελος η ομάδα».

Πόσες μετεγγραφές έχετε στο πλάνο σας να γίνουν; «Δεν πρέπει να την απαντήσω την ερώτηση αυτή. Θεωρούσαμε ότι κάποιοι θα μείνουν, αλλά φύγανε όπως ο Οικονομίδης. Θα πάμε βήμα – βήμα. Όλα μπορεί να αλλάξουν».

Όταν μίλησε ο κ. Τορναρίτης στον σταθμό μας είπε ότι μελετήσατε τον Ολυμπιακό και του είπατε ότι ξεχωρίσατε δύο παιδιά. Ποιοι είναι αυτοί; «Δεν θέλω να κοινοποιώ τέτοιου είδους θέματα δημόσια. Ποτέ δεν θα αναφερθώ ατομικά σε κανέναν. Είμαστε ομάδα και έτσι λειτουργούμε».

Για τα αγωνιστικό προφίλ σας: «Δεν θα ήθελα να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση γιατί πρώτα πρέπει να ξέρουμε τι μας αρέσει, ξέρω ότι μου αρέσει και είναι το επιθετικό ποδόσφαιρο με ομάδα δημιουργική, κινητική και να παίζε γρήγορα. Το τι θα κάνουμε πάντα έχει να κάνει με τα δεδομένα που έχουμε και τις δυνατότητές μας. Δεν υπάρχει σύστημα που σαν προπονητής δεν έχω υπηρετήσει αλλά πρέπει κάθε φορά να αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση και να γινόμαστε χρήσιμοι για την κατάσταση και όχι η κατάσταση να γίνεται χρήσιμη για εμάς. Ξέρω που θέλω να παίξουμε».

Και ο Νεόφυτος Μιχαήλ μας είπε τα καλύτερα και ότι δίνεται κίνητρα στους ποδοσφαιριστές: «Να είναι καλά και ο Νεόφυτος. Ήμασταν μαζί στα Γιάννινα και είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτόν. Δεν θεωρώ ότι κάνω κάτι σπουδαίο, απλά αγαπώ υπερβολικά αυτό που κάνω και τα απλά τα κάνω με πολύ αγάπη».

Είχατε προτάσεις από άλλες ομάδες; «Ναι με ενόχλησαν και από άλλη ομάδα και από την Κύπρο και από την Ελλάδα. Είναι συνειδητοποιημένη απόφαση να έρθω στον Ολυμπιακό και τώρα μέσα από την δουλειά θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στους στόχους μας».

Είχατε επαφές με τη Νέα Σαλαμίνα; «Ναι, μιλήσαμε με τη Νέα Σαλαμίνα. Οι άνθρωποι επέλεξαν αυτό που ένιωσαν ότι ήταν καλύτερο για την ομάδα τους. Υπάρχουν και καλύτεροι προπονητές από εμάς».

Η προετοιμασία θα γίνει ολοκληρωτικά στην Κύπρο; «Ναι στην Κύπρο, στην Κακοπετριά. Κλείσαμε και κάποια φιλικά».

Πώς κρίνεται το επίπεδο του Κυπριακού ποδοσφαίρου; «Το επίπεδο το είδα καλύτερο από ότι περίμενα. Υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές, οι ομάδες θέλουν να παίξουν επιθετικά, είδα ποδόσφαιρο γρήγορο, με παίκτες με ποιότητα, καλά οργανωμένες ομάδες. Το επίπεδο ήταν ψηλότερο από αυτό που είδα στο μυαλό μου και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου».

Θα μπει 6άδα ο Ολυμπιακός; «Η 6άδα θα έρθει εφόσον φτιάξουμε τις προϋποθέσεις. Μπορώ να πω ότι θέλω να πάρω το πρωτάθλημα».

Θέλετε να μείνετε αρκετά χρόνια στην Κύπρο; «Γιατί όχι. Αν το περιβάλλον είναι καλό και αισθάνομαι καλά τότε γιατί να μην κάτσω όσο πάει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ