aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΓια να κτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο, άλλα έλεγε προχθές ο Τορναρίτης και άλλα...

Για να κτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο, άλλα έλεγε προχθές ο Τορναρίτης και άλλα χθες

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΡΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 18.00-19.00) ΤΗΛ. 22-744333

Μερικά 24ωρα προηγουμένως ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού, Χριστόφορος Τορναρίτης, σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είχε σημειώσει πως «ο τρόπος λειτουργίας της ΚΟΠ είναι θέμα οικογενειακό και πρέπει να λυθεί μέσα στην οικογένεια της ΚΟΠ».

Προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω και ως εκ της θέσεώς του και ίσως και λόγω βιωματικής εμπειρίας συμφώνησε πως «χρειάζονται βελτιωτικές κινήσεις και θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί προς αυτή την κατεύθυνση». Πρόσθεσε επίσης ότι «θα πρέπει να γίνουν εισηγήσεις, προτάσεις για να βελτιώσουμε την ποιότητα του ποδοσφαίρου μας και να βρούμε όλες τις λύσεις μεταξύ μας».

Λίγα 24ωρα αργότερα ο ίδιος ο Χριστόφορος Τορναρίτης, σε νέα από τις πολλές επί παντός επιστητού αναρτήσεις του, έκανε στροφή 180% μοιρών, στράφηκε εναντίον του εαυτού του και επιτέθηκε εναντίον… όλων. «Το μέγα θέμα που τίθεται εδώ είναι το θράσος, η αναισθησία, οι πλάτες και η δύναμη που έχουν αυτοί που τον όρισαν (σ.σ.: εννοεί τον διαιτητή Νικόλα Νεοκλέους). Ποιος είναι αυτός που πήρε την τελική απόφαση; Ποιος τον εισηγήθηκε; Με ποια κριτήρια; Δεν έχουν καμία αίσθηση, δεν νιώθουν, τα κάνουν τόσο φανερά; Δεν ντρέπονται, είναι αισχροί και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Δεν καταλαβαίνουν Χριστό»!

Όλα τούτα με διαφορά μερικών δεκάδων ωρών. Ενδιάμεσα των δύο αναρτήσεων είχε ζητήσει και τη διακοπή του πρωταθλήματος. Και μέσα σε όλο το μπάχαλο, όλοι προσπαθούν να βρουν λύση. Πώς το είπε ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας, στην ομιλία του κατά τη βράβευση των ομάδων για το «τίμιο παιχνίδι»; «Αν θέλουμε να πετύχουμε τη βελτίωση σε όλα τα επίπεδα, τότε θα πρέπει να βρεθούμε όλοι σε ένα χαράκωμα και όχι ο καθένας στον μικρόκοσμό του».

Η διαπίστωση πλέον είναι πασιφανής. Σήμερα, που ο κ. Τορναρίτης ζητάει σύγκληση Άτυπης Γενικής Συνέλευσης, δεν τοποθετήθηκε στην πρόταση του Απόλλωνα για κάθοδο ξένων διαιτητών. Η αλήθεια είναι πως κανένας δεν μίλησε για διαιτησία τότε, ούτε η ΑΕΛ που με τις συνεχείς ανακοινώσεις της ισχυρίζεται πως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εναντίον της. Έτσι και αλλιώς δεν τέθηκε θέμα διαιτησίας ούτε σε γενικότερο πλαίσιο. Σήμερα θυμηθήκαμε πάλι την Άτυπη Γενική Συνέλευση. Και τι θα συμβεί εκεί; Αφού ποτέ δεν γίνεται ουσιαστική συζήτηση, στην επόμενη θα βρεθούν οι λύσεις; Μακάρι!

Όταν μια ομάδα εκφράζει παράπονα για θέματα διαιτησίας ή στηλιτεύει οτιδήποτε άλλο στον χώρο του ποδοσφαίρου -δυστυχώς- υπάρχει μια μερίδα παραγόντων που τη χλευάζει. Το επιχείρημά τους είναι «Πού ήταν τόσο καιρό;

Και όταν περάσει ο καιρός και θα έρθει η δική τους σειρά, οι πρώτοι θα θυμηθούν τους άλλους και θα τους υπενθυμίσουν ότι κάποτε τους ειρωνεύονταν. Με αποτέλεσμα πάντα κάποιος να φωνάζει και κάποιος να ειρωνεύεται δημιουργώντας φαύλο κύκλο. Και στο τέλος όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν, αφού ποτέ δεν θα έρθει η στιγμή της αλληλεγγύης και έτσι πάντα θα συνεχίζει ο καθένας στον μικρόκοσμό του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ