aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΕθνικός - Ολυμπιακός: Οι δύο φάσεις που «σφράγισαν» το ματς

Εθνικός – Ολυμπιακός: Οι δύο φάσεις που «σφράγισαν» το ματς

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Όλο το παιχνίδι που διεξήχθη στο Δασάκι, «συνοψίζεται» σε δύο φάσεις: Ο Σαντάνα έστειλε την μπάλα στα… περιστέρια σε εκτέλεση πέναλτι (61’) και μοιραία, ο Ολυμπιακός που προηγήθηκε με τον Σάλι (30΄), δεν πήρε γερό προβάδισμα. Η δεύτερη; Στην κάκιστη αμυντική συμπεριφορά των μαυροπρασίνων στο 84ο λεπτό. Χάθηκε η μπάλα λίγο έξω από την αντίπαλη περιοχή, ο Ντόλεζαλ ανενόχλητος έκανε 100άρι και την κατάλληλη στιγμή «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Ουαλί, γράφοντας τον επίλογο. Εθνικός και Ολυμπιακός, λοιπόν, συμβιβάστηκαν στην ισοπαλία 1-1, στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό κυπέλλου, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει του επαναληπτικού που θα γίνει στις 17 Μαρτίου στο Μακάρειο Στάδιο.

Το μενού είχε και διαιτησία! Στον Εθνικό, φωνάζουν κυρίως όταν ακυρώθηκε το πέναλτι που υπέδειξε στο 22′ ο Νεοκλέους, για παράβαση του Σωτηρίου στον Ταράσοφς. Μια φάση που χρειάστηκε έξι λεπτά (!) για να εξεταστεί. Πέραν αυτής και της φάσης του πέναλτι του Ολυμπιακού, οι Αχνιώτες διαμαρτυρήθηκαν και για γκολ που τους ακυρώθηκε (σωστά) στο 68′, με υπόδειξη οφσάιντ.

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Οι μονομάχοι είχαν τα δικά τους καλά διαστήματα, με τους γηπεδούχους στο πρώτο μέρος και τους φιλοξενούμενους στο δεύτερο. Υπέπεσαν σε σωρεία λαθών, ωστόσο, δείχνοντας ξεκάθαρη αδυναμία για την επιβολή πλήρως των δικών τους «κανόνων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ