aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΕθνικός Άχνας - Ολυμπιακός: Ένα και να Κα(ίει)! (vid & pics)

Εθνικός Άχνας – Ολυμπιακός: Ένα και να Κα(ίει)! (vid & pics)

Ο Ολυμπιακός πήρε μία πανάξια και πολύ σημαντική νίκη μέσα στο Δασάκι στην έδρα του Εθνικού Άχνας, κερδίζοντας με 1-0 την προσφυγική ομάδα στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου ο Φαμπρίς Κα, ο οποίος μπήκε στο ματς ως αλλαγή στο 68’ και αποδείχθηκε «κίνηση ματ» από τον Κύπριο τεχνικό, καθότι ο βραχύσωμος εξτρέμ χάρισε με δικό του γκολ στο 87′ τη νίκη στην ομάδα του.

Αυτή η νίκη φέρνει τους μαυροπράσινους στους 23 βαθμούς και διατηρεί τις ελπίδες τους για την εξάδα ζωντανές, τη στιγμή που έδωσαν συνέχεια μετά από την σπουδαία νίκη επί της Ανόρθωσης στην προηγούμενη αγωνιστική. Από την άλλη ο Εθνικός παραμένει στους 17 και στην 11η θέση και δίνει την ευκαιρία στην Ένωση που είναι 10η, να αυξήσει τη διαφορά στο +2 ή στο +4 εάν έχει βαθμολογικό όφελος απέναντι στην Πάφο.

Ο Ολυμπιακός στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν καλύτερος και δικαιούτο τη νίκη. Η ομάδα του Ντέιν Κλάφουριτς περιορίστηκε μονάχα σε ένα καλό τέταρτο στα αρχικά στάδια της αναμέτρησης και δεν διεκδίκησε με αξιώσεις τη νίκη και η ήττα της αυτή την προσγείωσε ανώμαλα μετά από την τεράστια νίκη επί της Ομόνοιας την προηγούμενη αγωνιστική.

Από εκεί και πέρα, τέσσερα πέναλτι ζήτησαν Εθνικός και Ολυμπιακός στο Δασάκι (2-2). Ο Σλοβένος Νέιτς Καϊζάροβιτς έκανε λάθος στο 25’ όταν ο Ντέιβισον ανέτρεψε τον Αζουλάο και έπρεπε να δώσει πέναλτι για τον Ολυμπιακό, ενώ σωστά δεν έδωσε παράβαση στο 67’ για τον Ολυμπιακό και σε δύο περιπτώσεις (75’ και 83’) για τον Εθνικό. Ο Σλοβένος έκανε και κάποια λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο κυρίως στο α’ ημίχρονο αφού δεν υπέδειξε κίτρινη όταν έπρεπε να το κάνει σε κάποιους παίκτες.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Εθνικός Άχνας (Ντέιν Κλάφουριτς): Μπογκατίνοφ, Κυπριανού, Γλομπάρντ, Κορρέα (82′ Μ. Μαρκόσκι), Ντεϊβίσον, Χριστοφή, Μιγκελίτο (52′ Δ. Χαραλάμπους), Λαμπάν, Χουντόμπιακ, Ι. Μαρκόφσκι (73′ Κονέ), Κοστόφσκι.

Ολυμπιακός (Πάμπος Χριστοδούλου): Βελλίδης, Ψάλτης (68′ Κα), Σαμπίνια, Νάνι, Κίκο, Ε. Κυριάκου, Οικονομίδης (73′ Ντουβεντρού), Βινίσιους, Κοφί (89′ Κ. Σωτηρίου), Ακόστα, Αζουλάο.

Σκόρερ: 87′ Κα.

Κίτρινες: 71′ Ι. Μαρκόφσκι / 42′ Σαμπίνια (6η), 76′ Κίκο, 79′ Βινίσιους.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Νέιτς Καϊτάζοβιτς (Σλοβενία).

Α’ βοηθός: Αλεξάνταρ Κασάποβιτς (Σλοβενία).

Β’ βοηθός: Νταβίντ Γαμπρόνετς (Σλοβενία)

Τέταρτος: Χρυσοβαλάντης Θεουλή.

Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρέας Δημητρίου.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ