aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΈνα «X» που κρίθηκε από «μαυροπράσινα» πόδια! (video)

Ένα «X» που κρίθηκε από «μαυροπράσινα» πόδια! (video)

Ολυμπιακός και Νέα Σαλαμίνα συμβιβάστηκαν στην ισοπαλία 1-1 στο Μακάρειο. Αποτέλεσμα το οποίο κρίθηκε από ποδοσφαιριστές των μαυροπράσινων, έναν επιθετικό και έναν αμυντικό. Γιατί; Επειδή οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Καπαρτή στο 79′, αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με αυτογκόλ του Χριστοφίδη στο 83′ μετά από κεφαλιά του Καρώ.

Μέτριο ήταν το πρώτο ημίχρονο από πλευράς θεάματος, κάτι που διαφοροποιήθηκε στο δεύτερο, αφού οι μονομάχοι ανέβασαν την απόδοσή τους, πέτυχαν από ένα γκολ και έχασαν ευκαιρίες για να πετύχουν τουλάχιστο άλλο ένα. Στους 11 βαθμούς έφτασε ο Ολυμπιακός, τέσσερις περισσότερους από τη Νέα Σαλαμίνα.

Η Νέα Σαλαμίνα μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να ελέγξει την κυκλοφορία της μπάλας. Ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή και προσπάθησε κυρίως με πλαγιοκοπήσεις να προκαλέσει τα ρήγματα στην αντίπαλη αμυντική διάταξη. Οι ερυθρόλευκοι είχαν μια ανούσια κατοχή της μπάλας, παρουσιάζοντας δυσκολίες στη δημιουργία φάσεων. Γι’ αυτό και στο πρώτο 45λεπτο, με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Σανγκόι (24΄) και μια κεφαλιά του Καρώ (45΄), σε καμία άλλη στιγμή δεν απειλήθηκε η εστία του Χίντι. Ο Ολυμπιακός από το ημίωρο και εντεύθεν ανέβασε ρυθμό και άρχισε να ισορροπεί το ματς, χάνοντας την πιο κραυγαλέα ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Μιγκελίτο μέσα από την περιοχή και σε ευνοϊκή θέση έκανε το σουτ, αλλά ο Βεσελόφσκι απέκρουσε πολύ δύσκολα (39΄).

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Λες και κάποιος ανέβασε τον διακόπτη! Οι δύο ομάδες έπαιξαν πιο ανοιχτά και δημιούργησαν πολύ περισσότερες ευκαιρίες. Πέτυχαν από ένα τέρμα και θα μπορούσαν να σκοράρουν άλλη μια φορά τουλάχιστον. Ο Ολυμπιακός με τους Τόρες (53΄, 54΄, 87΄), Μιγκελίτο (75΄) και η Σαλαμίνα με τους Μακρίεφ (62΄, 64΄), Σανγκόι (82΄).

Ολυμπιακός (Χρύσης Μιχαήλ): Χίντι, Αντωνίου, Σωτηρίου, Χριστοφίδης, Σαμάρας (25’ Μενελάου), Σεραφείμ, Μιγκελίτο, Πολυκάρπου, Πεχλιβάνης (89’ Αυλωνίτης), Παχίπης (72’ Καπαρτής), Τόρες.

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουτσαϊτίδης): Βεσελόφσκι, Σεργίου (83’ Κυπριανού), Καρώ, Κούσουλος, Κορέια, Μπριζίντο, Ρέινολντς (56’ Παπαδόπουλος), Νταμαού, Πόλιανετς, Σανγκόι, Μακρίεφ.

Σκόρερ: Καπαρτής 79′ / Χριστοφίδης 83′ (αυτ.).

Κίτρινες: 40’ Πολυκάρπου, 76’ Μενελάου / 39’ Σεργίου, 69’ Μπριζίντο, 80’ Παπαδόπουλος.

Αποβολές: -/-.

Στάδιο: Μακάρειο.

Διαιτητής: Χρίστος Νικολαΐδης.

Α’ βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου.

Β’ βοηθός: Όμηρος Τζιωρτζής.

Τέταρτος: Ανδρέας Μ. Αργυρού.

Παρατηρητής διαιτησίας: Παπαβαρνάβας Μιχάλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ