aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΡΜΗΣΕφτάψυχος ο Ολυμπιακός! (video+pics)

Εφτάψυχος ο Ολυμπιακός! (video+pics)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Παιχνίδι-θρίλερ παρακολουθήσαμε στο «Μακάρειο» στάδιο με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει τη νίκη (2-1) επί του Ερμή στο 90+4’. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 54’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κάστρο, ενώ ο Ερμής ο οποίος κυνήγησε μέχρι τέλους την ισοφάριση, έφερε το ματς στα ίσα στο 90 με πλασέ από τον Τσούμου.

Στο 90+3’ ο Μογκουελίτο έβγαινε μόνος σε τετ-α-τετ με τον Αραμπατζή, ωστόσο ο Ιμερέκοφ τον ανέτρεψε, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και έδειξε την κίτρινη κάρτα τον ποδοσφαιριστή του Ερμή. Όμως όπως φάνηκε από τις επαναληπτικές προβολές, παράβαση υπάρχει εκτός περιοχής, ενώ ο Ουκρανός ως τελευταίος ποδοσφαιριστής θα έπρεπε να αντικρίσει την απευθείας κόκκινη κάρτα (αποβλήθηκε έτσι κι αλλιώς λόγω της 2ης κίτρινης).

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο πρώτο 20λεπτο ο οποίος κατάφερε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ, ενώ ο Ερμής προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι σε δύο φάσεις (32’, 41’) με τον ίδιο πρωταγωνιστή, Τσούμου, έφτασαν κοντά στο γκολ, ωστόσο το ημίχρονο τελείωσε χωρίς να παραβιαστεί καμιά από τις δύο εστίες.

Το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο άνοιξαν νωρίς οι γηπεδούχοι. Στο 54ο λεπτό ο Κάστρο πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ από απευθείας εκτέλεση φάουλ εκτός περιοχής. Οι «φτεροπόδαροι» είχαν την διάθεση, και στο 69ο λεπτό έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, ωστόσο ο Πεχλιβάνης είπε «όχι» στον Ιμερέκοφ αποκρούοντας στην γραμμή την κεφαλιά τού. Ο πολύ κινητικός Κωνσταντίνου, στο 81ο λεπτό με γυριστό σουτ προσπάθησε να νικήσει στον Χίντι, αλλά ο Αλβανός έσωσε την ομάδα του ποκρούοντας εξαιρετικά. Η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 90’ από το πλασέ του Τσούμου, ενώ στο 90+3’ το παιχνίδι πήρε… φωτιά από την υπόδειξη πέναλτι του διαιτητή υπέρ των γηπεδούχων. Η παράβαση του Ιμερέκοφ ήταν εκτός περιοχής, ενώ ο Αναστασίου θα έπρεπε να δείξει την απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Σαμάρα ανάλεβε την εκτέλεση του πέναλτι και χάρισε ένα σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα του.

Με αυτή τη νίκη οι μαυροπράσινοι βρίσκονται στην 6η θέση με 10 βαθμούς, ενώ ο Ερμής παρέμεινε στην 12η θέση με 6 βαθμούς. Την ερχόμενη αγωνιστική (9η) ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στο Τσίρειο με την ΑΕΛ (26/10, 19:00), ενώ ο Ερμής θα φιλοξενήσει την Αλκή στο ΓΣΖ (25/10, 20:00).



Ολυμπιακός (Χρύσης Μιχαήλ): Χίντι, Χριστοφίδης, Σωτηρίου, Σαμάρας, Πολυκάρπου (38′ Σεραφείμ), Μιγκουελίτο, Παχίπης, Πεχλιβάνης, Κάστρο (57′ Μενελάου), Τόρες.

Ερμής (Νικός Παναγιώτου): Αραμπατζής, Ψάλτης (81′ Ταραλίδης), Χριστοφή, Ιμερέκοφ, Τσίνα, Φριμπόνγκ (62′ Γουίκς), Μαρτίνιουκ, Πατσέκο (68′ Γεωργιάδης), Εμεγκάρα, Κωνσταντίνου, Τσούμου.

Σκόρερ: 54′ Κάστρο, 90+4′ Σαμάρα / 90′ Τσούμου

Κίτρινες: Σαμάρα, Σωτηρίου / Ιμερέκοφ, Αραμπατζής

Αποβολές: Ιμερέκοφ (2η κίτρινη)

Διαιτητής: Αναστασίου Γιάννης

Α’ Βοηθός: Μαρίνου Μιχάλης

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος

4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνου Ανδρέας

Παρατηρητής Διαιτησίας: Αργυρού Μιχάλης



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ