aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΑπό πότε τα γεγονότα είναι «λίβελος» ή δημοσιογραφική «αχαπαροσύνη»;

Από πότε τα γεγονότα είναι «λίβελος» ή δημοσιογραφική «αχαπαροσύνη»;

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Σε μία χώρα όπως η Σουηδία στην οποία τα πάντα κυλάνε ή δουλεύουν σχεδόν άριστα σε όλους τους τομείς -για να μην χαρακτηριστούμε και υπερβολικοί-, πόσο λανθασμένα μπορεί να είναι τα δημοσιεύματα για τον Κίνγκσλεϊ Σαρφό; Αφού για γεγονότα πρόκειται… Άλλωστε, η αναδημοσίευση των γεγονότων για το πρόσφατο παρελθόν του και το γεγονός πως η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι, δεν είναι ούτε συκοφαντία, ούτε υποπίπτει στο αδίκημα του λιβέλου όπως υποστηρίζει ο αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού, Χριστόφορος Τορναρίτης.

Συνελήφθη και δικάστηκε μετά από κατηγορίες για υπόθεση απόπειρας βιασμού. Στις 8 Ιουνίου 2018, συγκεκριμένα καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών και 8 μηνών, μαζί με πρόστιμο 150.000 ευρώ και απελάθηκε, αφού είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης. Στις 31 Ιανουαρίου 2018, ο Σαρφό συνελήφθη άλλη μια φορά από τη σουηδική αστυνομία, ύποπτος για πέντε περιπτώσεις βιασμού. Αυτά είναι τα δεδομένα και αυτά παρουσιάζονται στα σουηδικά ΜΜΕ… Κατηγορήθηκε αφού ήταν ύποπτος και δικάστηκε. Κανείς σε Σουηδία και Κύπρο, δεν ανέφερε ή υποστήριξε πως ισχύουν οι κατηγορίες που του επιρρίφθηκαν στο Δικαστήριο και είχαν ως αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω από τα σίδερα της φυλακής. Εξάλλου, αθωώθηκε ο ποδοσφαιριστής ένα χρόνο αργότερα που και αυτό αναφέρεται.

Καμία προσπάθεια σκοπιμότητας δεν υπάρχει, αφού αυτά αποτελούν μέρος του ρεπορτάζ σε όλες τις χώρες. Λανθασμένος λοιπόν και ο χαρακτηρισμός της «άθλιας δημοσιογραφίας» και τα περί «αχάπαρων δημοσιογράφων» από τον Χριστόφορο Τορναρίτη για το θέμα αυτό, καθότι η αναφορά, αφορά μονάχα στο γεγονός ότι κατηγορήθηκε, δικάστηκε και αθωώθηκε. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο… Κανείς δεν ανέφερε πως δικαίως συνέβησαν αυτά και άξιζε στον παίκτη να φυλακιστεί. Άλλωστε η Δικαιοσύνη είναι τυφλή…

Ίσως να αποδείχθηκε όντως ότι ο Σαρφό που τότε ήταν 20 ετών, «έπεσε» θύμα και για αυτό να αθωώθηκε (στο δικό μας ρεπορτάζ τονίστηκε αυτό με έντονα γράμματα), λόγω των ψεύτικων ηλικιών που αναγράφονται στα έγγραφα ταυτότητας Αφρικανών από διάφορες χώρες της «Μαύρης Ηπείρου». Εδώ και αιώνες συμβαίνει αυτό και πολλές ομάδες έπεσαν θύμα ανακριβών ημερομηνιών γέννησης. Και μάλλον ποτέ δεν θα μπει τέλος σε όλο αυτό με τις ηλικίες.

«Το 2016 όταν ο Σαρφό Κίνγκσλεϊ ήταν 20 ετών, είχε φιλενάδα μια Γκανέζα. στα χαρτιά ηλικίας 16 ετών, αλλά στην πραγματικότητα 25. Από εκεί ξεκίνησαν όλα! Βασικά πήγε με ανήλικη (σ.σ. κατηγορήθηκε πως πήγε με ανήλικη)… Η υπόθεση είναι στο ανώτατο δικαστήριο της Σουηδίας. Όσοι δημοσιογράφοι κατηγορούν αυτόν τον νεαρό τους εύχομαι να μην έχουν παιδιά αγόρια  λικίας από 16 μέχρι 22 και αν έχουν ας τους μάθουν να κάνουν φιλενάδες γριές… Ο Κίνγκσλεϊ θα μιλήσει μέσα στο γήπεδο!», δηλώνει μεταξύ άλλων ο αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού σε οπαδικό γκρουπ μέσω του οποίου βρίσκει τρόπο να συζητά με τον κόσμο.

«Πουλήθηκε στην Μάλμο 2.000.000. Η ζωή τού έπαιξε βρώμικο παιγνίδι… Έρχεται να αποδείξει ποιος είναι!», γράφει σε μία άλλη ανάρτησή του, ενώ συνεχίζοντας κάπου αλλού έγραψε: «Αχάπαροι δημοσιογράφοι. Ο βιασμός στην Σουηδία έχει 15 χρόνια φυλακή και βάλε… Ήταν 21 ετών και είχε φιλενάδες 17-16-15 χρόνων κτλ, μικρότερες ανήλικες, εκμεταλλεύτηκαν οι γονείς τους τη φήμη του για να βγάλουν λεφτά. Ένας 21 χρόνος σίγουρα δεν θα είχε φιλενάδα μια σαραντάρα. Το θέμα το ερευνήσαμε επισταμένα. Θα μιλήσει μέσα στο γήπεδο και εκεί μέσα στην Αρένα θα πάρει πίσω ό,τι του ανήκει ✌️ ». Ασφαλώς και οι αναρτήσεις του Τορναρίτη, επειδή χρειάστηκαν για το σχόλιο, έτυχαν επιμέλειας…

Υ.Γ.: Μακάρι πάντως το παιδί να παίξει μπάλα και στην Κύπρο, να καταφέρει να βρει τα πατήματά του, τη φόρμα του και να θυμηθεί την μπάλα που ήξερε, αφού για να πωληθεί τότε στη Μάλμε 2.000.000 σίγουρα επρόκειτο για σπουδαίο ταλέντο. Και αν τα καταφέρει, να έχουν να υπερηφανεύονται στον Ολυμπιακό που άρπαξαν την ευκαιρία και έκλεισαν τον παίκτη. Κανείς δημοσιογράφος άλλωστε δεν επιθυμεί να αποτυγχάνουν ποδοσφαιριστές. Σε αυτούς που πολλές φορές αξιολογούν λανθασμένα και φέρνουν παλτά στην Κύπρο, ανήκει η ευθύνη για τις αποτυχημένες μετεγγραφές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ