aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ«Άη Βασίλης» ο Σαμάρας, «ρεσιτάλ» από Ψευδιώτη (vid)

«Άη Βασίλης» ο Σαμάρας, «ρεσιτάλ» από Ψευδιώτη (vid)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Σ’ ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι στο Μακάρειο, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-2 του Εθνικού Άχνας. Ωστόσο δεν έλειψαν τα διαιτητικά σφάλματα από τον Κώστα Ψευδιώτη, ο οποίος ήταν ο κακός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Αρχικά, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν από λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι του διαιτητή, στη συνέχεια δεν έδειξε την άσπρη βούλα σε ανατροπή του Σωτηρίου από τον Πινσέλι και τέλος, δεν απέβαλε τον Κιπιάνι στο 83’ όταν εκτός φάσης πάτησε αντιαθλητικά στο χέρι τον Μιγκελίτο ο οποίος ήταν στο έδαφος μετά από φάουλ.

Πάμε όμως να τα πάρουμε από την αρχή. Μόλις στο 5ο λεπτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ όταν ο Παχίπης έκανε την σέντρα στην περιοχή, και ο Σωτηρίου με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στο γρήγορο γκολ που δέχθηκαν, και στο 11ο λεπτό κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Χαραλάμπους από τον Πουγιούκκα, ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση σύμφωνα με την επαναληπτική προβολή (πατήστε εδώ). Όπως και να’ χει, στο 13’ ο Πινσέλι ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έφερε το ματς στα ίσα. Η επόμενη κλασσική ευκαιρία, δημιουργήθηκε από τον Ολυμπιακό στο 34’, όταν ο Μπογκαντίνοφ, απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά του Χριστοφίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός και πάλι νωρίς νωρίς (53’) μπήκε μπροστά στο σκορ με πανομοιότυπο τρόπο. Αυτή την φορά ο Πεχλιβάνης έκανε την σέντρα στην περιοχή, και ο Τόρες με το κεφάλι έδωσε ξανά προβάδισμα στους μαυροπράσινους. Η ομάδα του Χρύση Μιχαήλ συνέχισε και είχε τον έλεγχο του αγώνα, ενώ η ομάδα της Άχνας έμοιαζε… χαμένη στον αγωνιστικό χώρο. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στο 71’ δικαιολογημένα διαμαρτυρήθηκαν έντονα για ανατροπή του Πινσέλι στον Σωτηρίου, ωστόσο ο ρέφερι δεν υπέδειξε την παράβαση (πατήστε εδώ).

Η ομάδα του Τσιχράντζε κατάφερε με δυνατό σουτ του Πινσέλι (86′) εκτός περιοχής να φέρει ξανά το ματς στα ίσα (2-2) και έβαλε… φωτιά στο παιχνίδι. Στο 83’ ο Κιπιάνι πάτησε εκτός φάσης τον Μιγκελίτο και ο Ψευδιώτης θα μπορούσε να τον αποβάλει από το παιχνίδι. Λίγο πριν το φινάλε (90’) σωστά ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα σε χέρι του Αρέστη εντός περιοχής, και ο Σαμάρας ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, ευστόχησε με άπιαστο σουτ και διαμόρφωσε το τελικό 3-2.


Ολυμπιακός (Χρύσης Μιχαήλ): Χίντι, Αντωνίου (53′ Καπαρτής), Πουγιούκκας, Χριστοφίδης, Σαμάρας, Σωτηρίου, Σεραφείμ (65′ Πολυκάρπου), Μιγκελίτο, Παχίπης, Πεχλιβάνης (90′ + 3 Αυλωνίτης), Τόρες.

Εθνικός Άχνας (Γκιόργκι Τσιχράντζε): Μπογκατίνοφ, Φιλίποφ (46′ Ιλουρίντζε), Στόιτσεφ (46′ Ρόγκατς), Ντόβπνια, Σικάρσκι, Ενέσκου, Πινσέλι, Αρέστη, Κυπριανού (90′ Α. Ηλία), Κιπιάνι, Χαραλάμπους.

Σκόρερ: 5′ Σωτηρίου, 53′ Τόρες, 90′ πεν. Σαμάρας / 13′ πεν., 86′ Πινσέλι.

Κίτρινες: Παχίπης, Σωτηρίου, Σαμάρας, Μιγκελίτο / Στόιτσεφ (6η), Ρόγκατς (3η), Πινσέλι (3η), Αρέστη.

Αποβολές: -/-.

Στάδιο: Μακάρειο.

Διαιτητής: Κώστας Ψευδιώτης.

Α’ βοηθός: Ιωάννης Λαζάρου.

Β’ βοηθός: Ανδρέας Π. Ανδρέου.

Τέταρτος: Δημήτρης Μασιάς.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Αργυρού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ