aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟλυμπιακός – Παραλίμνι 1-2: «Διπλό» από… χρυσάφι (vid)

Ολυμπιακός – Παραλίμνι 1-2: «Διπλό» από… χρυσάφι (vid)

Τεράστιο «διπλό» στην προσπάθεια παραμονής της στην Α’ Κατηγορία πέτυχε η Ένωση Νέων Παραλιμνίου. Οι βυσσινί επικράτησαν 2-1 με ανατροπή του Ολυμπιακού στο Μακάριο, για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με σκόρερ τους Βούκσεβιτς (50’) και Βουτσένοβιτς (67’).

Πρώτο γκολ και πρώτη επιτυχία για την ομάδα του Παραλιμνίου μέσα στο 2023, έβαλε τέλος στο σερί έξι συνεχόμενων ηττών και αύξησε στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά από Δόξα και Ολυμπιακό. Η ομάδα του Μαρίνου Σατσιά επέστρεψε στις επιτυχίες μετά τις 21 Δεκεμβρίου, όταν κέρδισε με 2-1 τη Δόξα.

Διπλό το όφελος από την επιτυχία στη Λευκωσία για τους βυσσινί, καθώς πρόσθεσαν τρεις βαθμούς στη συγκομιδή της και την ίδια ώρα υποχρέωσαν τους μαυροπράσινους σε τρίτη διαδοχική αποτυχία. Η ομάδα του Μάκη Σεργίδη προηγήθηκε με κεφαλιά του Έσελινγκ στο 44′, αλλά αντί να πάρει ώθηση στο δεύτερο ημίχρονο,

οπισθοχώρησε και το πλήρωσε. Ο Βούκσεβιτς στο 50’ με διαγώνιο σουτ εντός περιοχής έπιασε στον ύπνο τον Μολ, ο οποίος δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλας. Παρά την ισοφάριση οι φιλοξενούμενοι δεν πάτησαν φρένο, επιδίωξαν να φτάσουν και σε δεύτερο τέρμα κάτι που πέτυχαν με την χρυσή αλλαγή του Μαρίνου, Σατσιά, Αλεξάνταρ Βουτσένοβιτς στο 67’. Τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο ο Αυστριακός επιθετικός με κεφαλιά ψαράκι «μάτωσε» για δεύτερη φορά τα δίχτυα του Μολ για το 2-1. Ο Ολυμπιακός απείλησε κυρίως από στατικές φάσεις, όμως ο Κόστιτς άναψε «κόκκινο» στις προσπάθειες των Μπάρτι και Ενόχ να σκοράρουν με κεφαλιά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE THΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ


H TAYTOTHTA TOY AΓΩΝΑ

Ολυμπιακός (Μάκης Σεργίδης): Μολ, Κυριάκου, Μπάρτι, Έσελινκ, Ιωάννου, Νάνι (71′ Σάλι), Χαραλάμπους (56′ Κάλιλι), Σλόγκαρ (71′ Σλόγκαρ), Κα (79′ Χέντρικς), Αλσέους, Γιακουμάκης (79′ Ψύχας).

Παραλίμνι (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς, Πολυκάρπου, Κορσία (46′ Τζαβέ), Ντρέκσα, Ντα Σίλβα, Γεβρέμοβιτς, Βούκσεβιτς, Λουσέρο (81′ Κατσιαρής), Μέιρα (81′ Μορέιρα), Ντιαβαρά (64′ Βουτσένοβιτς) Ρουσιάς (73′ Έχμαν).

Σκόρερ: Έσελινγκ 44′ / Βούκσεβιτς 50′, Βουτσένοβιτς 67′

Κίτρινες: Iωάννου, Αλσέους, Σάλι / Ντρέκσα, Κόστιτς.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Μακάρειο.

Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος.

Α’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος.

Β’ Βοηθός: Κωμοδρόμος Ηράκλης.

4ος: Σολωμού Δημήτρης.

VAR: Φωτίου Κωνσταντίνος.

AVAR: Καλογήρου Μάριος.

Παρατηρητής: Ζαφείρης Σάββας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ