aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟλυμπιακός – ΠΑΕΕΚ 1-0: Του έδωσε «φιλί ζωής» ο Πεχλιβάνης (vid)

Ολυμπιακός – ΠΑΕΕΚ 1-0: Του έδωσε «φιλί ζωής» ο Πεχλιβάνης (vid)

Γκολ-χρυσάφι πέτυχε ο Μάριος Πεχλιβάνης στο 70’ της εξ αναβολής αναμέτρησης της 20ης αγωνιστικής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΕΕΚ, δίνοντας «φιλί ζωής» στην ομάδα του Τακτακαλά στη μάχη του για παραμονή και οδηγώντας τη στη νίκη με 1-0. Πρώτη νίκη μετά από τρεις μήνες για τους μαυροπράσινους, που μέτρησαν εννέα ήττες και τρεις ισοπαλίες (σε πρωτάθλημα και κύπελλο) στο μεσοδιάστημα.

Με τον Κυριάκο Πολυκάρπου (ως υπηρεσιακό προπονητή) στον πάγκο του, ο Ολυμπιακός πέτυχε την πέμπτη συνολικά νίκη του στο πρωτάθλημα και ανέβηκε στους 21 βαθμούς. Προσπέρασε έτσι, τη Δόξα (19 β.) και αύξησε τη διαφορά από τη σημερινή του αντίπαλο και τη ζώνη του υποβιβασμού στους έξι βαθμούς. Επόμενος αντίπαλος ο Εθνικός Άχνας, για την τελευταία αγωνιστική της Α’ φάσης του πρωταθλήματος, τον οποίο φιλοξενεί την ερχόμενη Κυριακή (27/2, 19:00).

Ήττα-μαχαιριά για την ομάδα της Κερύνειας, η οποία μετά από δύο διαδοχικές ισοπαλίες κόντρα σε Απόλλωνα και ΑΕΛ, επέστρεψε στις ήττες. Αυτή ήταν η τέταρτη στα έξι τελευταία ματς πρωταθλήματος και δωδέκατη συνολικά. Έμεινε στους 15 βαθμούς, τη δέκατη θέση και είδε τη ψαλίδα από την ασφαλή ζώνη να αυξάνεται στους τέσσερις βαθμούς. Επόμενος αντίπαλος η Δόξα, από την οποία φιλοξενείται την ερχόμενη Κυριακή (27/2, 16:00) για την τελευταία αγωνιστική της Α’ φάσης του πρωταθλήματος.

Το ματς

Πατούσε καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο η ΠΑΕΕΚ. Δημιούργησε μέχρι το 20ο λεπτό της αναμέτρησης μερικές καλές προϋποθέσεις, χωρίς ωστόσο να απειλήσει ουσιαστικά. Ο Ολυμπιακός ισορρόπησε σταδιακά. Και οι δύο ομάδες όμως αντιμετώπισαν τεράστιο πρόβλημα στη δημιουργία, αλληλοεξουδετερώθηκαν και κατά συνέπεια οι τελικές προσπάθειες ήταν ελάχιστες.

Ίδια ήταν η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Τακτακαλά ήταν από την αρχή πιο απαιτητική, έψαξε περισσότερο το γκολ και τα κατάφερε στο 70ο λεπτό με τον Πεχλιβάνη. Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής μπόρεσε να αξιοποιήσει τη μοναδική αξιόλογη ευκαιρία που δημιούργησαν οι μαυροπράσινοι και με όμορφο τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό 1-0.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ολυμπιακός (Κυριάκος Πολυκάρπου): Μολ, Κυριάκου (52′ Μποβέδα), Σαμπίνια, Μουκτάρης, Μανρίκε, Γουακάσο, Κονφέ, Πεχλιβάνης (86′ Χαραλάμπους), Τιάγκο, Μακρής (61′ Κα), Μανιάς (61′ Γουίλσον).

ΠΑΕΕΚ (Μάκης Σεργίδης): Πρόσεκ, Δημητρίου (46′ Νάντο), Τσόσιτς, Ομπανόρ (71′ Καπαρτής), Κούρος, Ράμος, Φραγκέσκου (68′ Ντίας), Βαρέλα (71′ Μιλτς), Ενόχ, Νούνιτς (68′ Νούνιτς).

Σκόρερ: Πεχλιβάνης 70′ / –

Κίτρινες: Τιάγκο / Ράμος.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Μαρίνου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος.

4ος Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος.

VAR: Δημητρίου Βασίλης.

AVAR: Καλογήρου Μάριος.

Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

13′ Σουτ του Τιάγκο από καλή θέση στην περιοχή, μετά από λάθος απομάκρυνση του Τσόσιτς. Ήταν άστοχος ο Βραζιλιάνος. Πρώτη τελική στο ματς.

18′ Μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού. Δεν μπόρεσε ο Ενόχ να βάλει την προβολή.

– Χωρίς πολλές ευκαιρίες το ματς. Προσπαθεί να ελέγξει ο Ολυμπιακός, πατάει καλύτερα η ΠΑΕΕΚ.

– Ένα λεπτό ο έξτρα χρόνος.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Νάντο αντί του Δημητρίου.

52′ Δεν μπορεί να συνεχίσει ο Κυριάκου, αποχωρεί τραυματίας. Στη θέση του ο Μποβέδα.

54′ Κίτρινη κάρτα στον Τιάγκο, για φάουλ στον Ράμος. Πρώτη στο ματς.

– Πιο απαιτητικός ο Ολυμπιακός στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους.

61′ Διπλή αλλαγή για τον Ολυμπαικό. Μακρής και Μανιάς εκτός, Κα και Γουίλσον εντός.

68′ Διπλή αλλαγή και για την ΠΑΕΕΚ. Μπάμπιτς στη θέση του Νούνιτς και Ντίας σε αυτή του Φραγκέσκου.

70′ ΓΚΟΛ 1-0 Ανοίγει το σκορ ο Ολυμπιακός με τον Πεχλιβάνη. Γύρισμα του Μανρίκε από αριστερά, εκεί που ήταν ο Κύπριος ποδοσφαιριστής. Από το ύψος του πέναλτι αυτός, με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Πρόσεκ.

78′ Μιλτς αντί Βαρέλα και Καπαρτής αντί Ομπανόρ.

81′ Μπήκε όμορφα στην περιοχή ο Καπαρτής και έκανε το σουτ, πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Μολ.

86′ Χαραλάμπους αντί Πεχλιβάνη.

– Τέσσερα λεπτά ο έξτρα χρόνος.

90+4′ Κίτρινη στον Ράμος.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ