aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΟλυμπιακός – Ομόνοια 1-0: Μαυροπράσινη μαχαιριά στο πληγωμένο της σώμα (vid)

Ολυμπιακός – Ομόνοια 1-0: Μαυροπράσινη μαχαιριά στο πληγωμένο της σώμα (vid)

Τεράστια νίκη του Ολυμπιακό με 1-0 κόντρα στην Ομόνοια που δεν λέει να σηκώσει κεφάλι, για την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Τη μαχαιριά στο πληγωμένο σώμα των πρασίνων έδωσε ο Πεχλιβάνης στο 54ο λεπτό.

Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ ήταν ξανά κατώτερη των περιστάσεων. Ο κόκκινη κάρτα στον Σέχου στο 33ο λεπτό την επηρέασε και την ανάγκασε σε παθητικό ρόλο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Εξαίρεση τα τελευταία λεπτά του ματς, που ανέβασε ρυθμό και έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση χωρίς όμως να τα καταφέρει. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων το… άγγιξε, το σουτ του Ατιέμγουεν όμως τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Γνώρισε έτσι τη δεύτερη τη ήττα στο πρωτάθλημα, σε σύνολο τεσσάρων αγώνων και έμεινε στην ένατη θέση της βαθμολογίας με τέσσερις βαθμούς.

Εξαιρετική ήταν η ομάδα του Τακτακαλά, που θύμισε την περσινή ομάδα που διακρίθηκε και έφτασε μέχρι τον τελικό του κυπέλλου. Αν και στο πρώτο μέρος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τον υπέρ της αριθμητικό πλεονέκτημα, στο δεύτερο μέρος κυριάρχησε. Ο επιθετικός της μονόλογος δεν είχε σταματημό, αν και στο τέλος μπορεί να αισθάνεται τυχερή που δεν ισοφαρίστηκε…

Ο Ολυμπιακός έφτασε στη δεύτερη του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα, πρώτη εντός έδρας, και ανέβηκε στους επτά βαθμούς και την πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.


Το ματς

Σε ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο κυριάρχησαν η δύναμη, η ένταση και τα πολλά εκατέρωθεν φάουλ, οι δύο ομάδες ελάχιστα μπόρεσαν να φανούν απειλητικές μπροστά από τις δύο εστίες. Αρχικά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που μπήκε πιο ορεξάτος στο παιχνίδι, με την Ομόνοια να ισορροπεί στη συνέχεια και να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων με το πέρασμα του χρόνου.

Στο 33ο λεπτό οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν, όταν ο Σωτηρίου απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Σέχου εξαιτίας σκληρού μαρκαρίσματος στον Γουακάσο. Αρχικά ο διαιτητής τιμώρησε τον Νιγηριανό με κίτρινη κάρτα, κατόπιν όμως υπόδειξης του Ιταλού VARίστα Μάρκο Γκούιντα πήγε για on field review για να δει ξανά τη φάση.

Τελικά άλλαξε την αρχική του απόφαση, πήρε πίσω την κίτρινη και έβγαλε την κόκκινη κάρτα στον Σέχου, αφήνοντας το «τριφύλλι» με δέκα παίκτες. Οι μαυροπράσινοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το υπέρ τους αριθμητικό αποτέλεσμα στον υπόλοιπο χρόνο, ενώ και οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν επηρεασμένοι.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός… μονόλογος των μαυροπρασίνων. Σχετικά νωρίς (54’) στην επανέναρξη ο Πεχλιβάνης έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του. Το εκτός περιοχής σουτ του Κύπριου μεσοεπθετικού κόντραρε στον Γιούστε, η μπάλα ξεγέλασε τον Φαμπιάνο και κατέληξε στα δίκτυα.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να απειλεί και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η Ομόνοια δεν μπορούσε να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή και να φανεί επικίνδυνη, παρά τις αλλαγές που πραγματοποίησε ο Χένινγκ Μπεργκ στην προσπάθεια του να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

Η ομάδα του Τακτακαλά δεν μπόρεσε να τελειώσει τον αγώνα στις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν και στο τέλος κινδύνεψε με ισοφάριση. Το «τριφύλι» ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του στα τελευταία λεπτά, αλλά ήταν αργά, παρά το ότι έφτασε πολύ κοντά την ισοφάριση σε δύο περιπτώσεις στις καθυστερήσεις του ματς.

Αρχικά στο 90+1’, με το μακρινό δυνατό σουτ του Ατιέμγουεν να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια σε διπλή ευκαιρία στο 90+3’, με τον Μολ να διώχνει το σουτ του Ζαχαρίου και τον Λέτγσιακς να παίρνει το ριμπάουντ αλλά να είναι άστοχος…

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ολυμπιακός (Γιώργος Πετράκης): Μολ, Κυριάκου (81′ Κονφέ), Μποβέδα, Ντιανέ, Μανρίκε, Νάνι, Γουακάσο (33′ Χαραλάμπους – 59′ Γκουστάβο), Σαρφό, Πεχλιβάνης (81′ Κα), Γουίλσον, Μάντζης.

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Ψάλτης (79′ Χαραλάμπους), Λανγκ, Γιούστε, Λέτσγιακς, Παναγιώτου, Σέχου, Λοίζου (65′ Ζαχαρίου), Τζιωνής (74′ Ατιέμγουεν), Παπουλής (65′ Ντίσκερουντ), Κακουλλής (65′ Τσέποβιτς).

Σκόρερ: Πεχλιβάνης 54′ / –

Κίτρινες: Κυριάκου, Πεχλιβάνης, Χαραλάμπους, Ντιανέ, Νάνι, Γκουστάβο / Τσέποβιτς

Αποβολές: – / Σέχου 33′

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Ομηρος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος.

4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας.

VAR: Guida Marco.

AVAR: Λαζάρου Ιωάννης.

Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

6′ Πρώτο σουτ στον αγώνα, του Σαρφό εκτός περιοχής, πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Φαμπιάνο η μπάλα.

8′ Με κάθετη πάσα ο Παπουλής προσπάθησε να βγάλει τον Κακουλλή απέναντι από τον Μολ, βγήκε ο Ελβετός και απομάκρυνε.

13′ Γύρισμα του Ψάλτη στην περιοχή, πρόλαβε ο Νάνι και απομάκρυνε προ Κακουλλή.

16′ Σέντρα του Λέτσγιακς από αριστερά, δεν πρόλαβε ο Κακουλλής να μπει στην πορεία της μπάλας.

21′ Μακρινό σουτ του Γουίλσον, με δυσκολία απομάκρυνε ο Φαμπιάνο.

21′ Κίτρινη στον Κυριάκου, για φάουλ στον Τζιωνή.

27′ Σουτ του Λοίζου εντός περιοχής, αδύνατο, μπλόκαρε ο Μολ.

30′ Κίτρινη στον Σέχου για φάουλ στον Γουακάσο. Πάει στο VAR o Σωτηρίου να ελέγξει το ενδεχόμενο κόκκινης κάρτας. Αλλάζει την απόφαση του Σωτηρίου. Κόκκινη κάρτα τελικά στον Νιγηριανό.

33′ Αναγκαστική αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Δεν μπορεί να συνεχίσει ο Γκανέζος, ο Χαραλάμπους στη θέση του.

35′ Εκτός περιοχής σουτ του Πεχλιβάνη, με δυσκολία ξανά ο Φαμπιάνο.

37′ Κίτρινη κάρτα στον Πεχλιβάνη για φάουλ του Λέτσγιακς.

39′ Κίτρινη και στον Χαραλάμπους για φάουλ στον Τζιωνή.

42′ Στο έδαφος στην περιοχής ο Κακουλλής σε μαρκάρισμα του Μανρίκε, ζήτησαν πέναλτι οι πράσινοι. Καμία παράβαση αποφάσισε ο Σωτηρίου.

43′ Εκτός περιοχής σουτ του Μανρίκε, λίγο πάνω από τα δοκάρια η μπάλα.

44′ Κίτρινη και στον Ντιανέ για φάουλ στον Κακουλλή.

45′ Τέσσερα λεπτά ο έξτρα χρόνος.

45+3′ Σουτ του Τζιωνή από καλή θέση στην περιοχή, άουτ.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

-Να πούμε ότι ο Γουακάσο μεταφέρθηκε σε κλινική και υπάρχουν οι φόβοι για κατάγμα.

47′ Κεφαλιά του Κακουλλή, πάνω από τα δοκάρια. Στο έδαφος ο Κύπριος επιθετικός που συγκρούστηκε με τον Μολ. Σηκώνετε, όλα καλά.

48′ Νέο μακρινό σουτ του Γουίλσον, ξανά άουτ.

50′ Σουτ του Λέτσγιακς εκτός περιοχής, απομάκρυνε δύσκολα ο Μολ.

54′ ΓΚΟΛ 1-0 Ανοίγει το σκορ ο Ολυμπιακός με τον Πεχλιβάνη. Γρήγορη αντεπίθεση από τους μαυροπράσινους, ο Κύπριος μεσοεπιθετικός έκανε το εκτός περιοχής σουτ, κόντραρε στον Γιούστε η μπάλα, ξεγέλασε τον Φαμπιάνο αφού άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίκτυα.

59′ Εκτός ο Χαραλάμπους, στη θέση του ο Γκουστάβο. Αλλαγή στην αλλάγη από τον Πετράκη.

60′ Σουτ του Γκουστάβο, μπλόκαρε ο Φαμπιάνο.

65′ Νέο μακρινό σουτ, ο Κυριάκου αυτή τη φορά δοκίμασε το πόδι του, πάνω από τα δοκάρια.

65′ Τριπλή αλλαγή για την Ομόνοια, Ζαχαρίου αντί Λοίζου, Τσέποβιτς αντί Κακουλλή και Ντίσκερουντ αντί Παπουλή.

67′ Σουτ του Πεχλιβάνη από καλή θέση, κόντραρε η μπάλα και μπλόκαρε εύκολα ο Φαμπιάνο.

69′ Κίτρινη κάρτα στον Νάνι.

72′ Την… μπουκία από το στόμα του Γκουστάβο πήρε την τελευταία στιγμή με προβολή ο Γιούστε. Βρέθηκε σε θέση βολής ο Βραζιλιάνος, τον πρόλαβε και έσωσε ο Ισπανός. Κέρδισε και το φάουλ στην εξέλιξη, κίτρινη στο Γκουστάβο.

74′ Ατιέμγουεν στη θέση του Τζιωνή.

76′ Σουτ του Πεχλιβάνη από καλή θέση στην περιοχή, πολύ άστοχο.

78′ Μέγαλη απόκρουση του Φαμπιάνο σε πολύ δυνατό σουτ του Πεχλιβάνη από θέση ανάμεσα στο πέναλτι και τη γραμμή της περιοχής, με το ένα χέρι απομάκρυνε σε κόρνερ.

79′ Χαραλάμπους στη θέση του Ψάλτη, ολοκλήρωσε τις αλλαγές του ο Μπεργκ.

81′ Διπλή αλλαγή για τον Ολυμπιακό, εκτός Κυριάκου και Πεχλιβάνης, εντός Κονφέ και Κα.

82′ Επιθετικός μονόλογος του Ολυμπιακό, νέο σουτ του Μάντζη από το ύψος της περιοχής. Κόντραρε στον Γιούστε και έφυγε κόρνερ.

87′ Ο Κα βρέθηκε σε πολύ καλή θέση στην περιοχή, έκανε το σουτ, που έφυγε λίγο άουτ.

89′ Φωνάζει για πέναλτι η Ομόνοια, στον Παναγιώτου σε μονομαχία με παίκτη του Ολυμπιακού στην περιοχή. Συνέχεια από τον διαιτητή.

90′ Επικίνδυνο παράλληλο γύρισμα του Λέτσγιακς στην περιοχή, δεν μπόρεσε κανείς να μπει στην πορεία της μπάλας.

90+1′ Τεράστια ευκαιρία για την Ομόνοια, με μακρινό σουτ του Ατιέμγουεν να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι.

90+3′ Κίτρινη στον Τσέποβιτς.

90+3′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια με σουτ του Ζαχαρίου που έδιωξε ο Μολ. Στην επαναφορά ο Λέτσγιακς πρσοπάθησε, αλλά δεν βρήκε στόχο.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ