aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑΟλυμπιακός – Δόξα 1-0: Αέρας Πεχλιβάνης! (vid)

Ολυμπιακός – Δόξα 1-0: Αέρας Πεχλιβάνης! (vid)

Με «χρυσό» σκόρερ τον Μάριο Πεχλιβάνη ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 της Δόξας στο ΓΣΠ, σε παιχνίδι για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος, και έκανε άλμα παραμονής στην Α’ Κατηγορία. Οι μαυροπράσινοι με φόρα από την εμφαντική νίκη τους επί της Ομόνοιας με 3-0, ντούμπλαραν τις επιτυχίες τους για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα και έφθασαν τους 32 βαθμούς, σε 28 παιχνίδια. Η ομάδα του Νεντίμ Τούτιτς άνοιξε την ψαλίδα της διαφοράς από τη ζώνη του υποβιβασμού στους 12 βαθμούς, με τον Εθνικό να έχει δύο αγώνες λιγότερους.

Καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα έπαιξε το VAR καθώς με τη βοήθεια της τεχνολογίας ακυρώθηκαν (ορθά) δύο τέρματα, ένα για κάθε ομάδα. Στο 45’ οι γηπεδούχοι σκόραραν με τον Κονφέ, όμως ο Κωνσταντίνος Φωτίου αφού κλήθηκε από τον Δημήτρη Σολωμού (VAR) να εξετάσει τη φάση στο on field review καταλόγισε επιθετικό φάουλ του Σάλι στον Ασαμόα, αφού ο επιθετικός του Ολυμπιακού κτύπησε στο πρόσωπο τον ποδοσφαιριστή της Δόξας.

Στο 73’ η ομάδα της Κατωκοπιάς ισοφάρισε σε 1-1 με τον Σαντίκ, όμως η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε μόνο για μερικά δευτερόλεπτα. Στην εξέταση της φάσης από το VAR το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο Φινλανδός επιθετικός ήταν εκτεθειμένος την ώρα της πάσας του Μπένιν.

Στη 10η θέση με 28 βαθμούς η Δόξα, έχει… αέρα οκτώ βαθμών από τον Εθνικό που υποδέχεται τη Δευτέρα (18/4) την ΠΑΕΕΚ, όμως δεν μπορεί να αισθάνεται άνετα, αφού εκκρεμεί και ο διακοπέντας αγώνας με την Ομόνοια στο Δασάκι.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ολυμπιακός (Νεντίμ Τούτιτς): Μολ, Κυριάκου, Σαμπίνια, Γουακάσο, Μανρίκε, Νάνι, Κονφέ, Τιάγκο (78′ Γκουστάβο ντα Κόστα), Πεχλιβάνης, Σάλι (62′ Κα), Μακρής (84′ Mποβέδα).

Δόξα (Ηλίας Χαραλάμπους):  Σισκόφσκι, Στυλιανού, Σάιθ, Αντενόν, Κοβάσεβιτς, Οικονομίδης (46′ Σάσι), Μπένι, Εμπραλίτζε (90′ Ντρολέ), Ασαμόα (80′ Τραϊτσέφσκι), Τιντζιανί (80′ Ποντικός), Σαντίκ.

Σκόρερ: Πεχλιβάνης 35′ /

Κίτρινες: Σάλι / Aσαμόα

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Γ.Σ.Π

Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος.

Α’ Βοηθός: Ευαγόρου Ευαγόρας.

Β’ Βοηθός: Ηροδότου Ξένια.

4ος: Αργυρού Μ. Ανδρέας.

VAR: Σολωμού Δημήτρης.

AVAR: Μαρίνου Μιχάλης.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Γεωργίου Ανδρέας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

3′ Μακρινό σουτ τοιυ Μακρή, αδύναμο και άστοχο.

10′ Πολύ καλή ευκαιρία για τη Δόξα, ο Σαντίκ έδωσε ωραία πάσα στον Εμπραλίτζε ο Γεωργιανός φάτσα με τον Μολ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

20′ Iσορροπημένο παιχνίδι με καλό ρυθμό, αλλά δίχως ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες.

33′ Σέντρα του Σάλι από αριστερά ο Σισκόφσκι μάζεψε την μπάλα με σχετική άνεση.

35′ ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό με τον Πεχλιβάνη! Μετά από πάσα του Μακρή, ο Πεχλιβάνης έκανε δυνατό σουτ, η μπάλα κτύπησε στο σώμα του Ασαμόα και κατέληξε στα δίχτυα του Σισκόφσκι.

45′ ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό με τον Κονφέ, 2-0 για τους μαυροπράσινους! Εξαιρετική κάθετη πάσα του Σάλι, ο Κονφέ πλάσαρε τον Σισκόφσκι.

45+2′ Το VAR (Δημήτρης Σολωμού) κάλεσε τον διαιτητητή (Κωνσταντίνο Φωτίου) να εξετάσει τη φάση στο on field review. Ακυρώνει το τέρμα ο διαιτητής για επιθετικό φάουλ του Σάλι στον Ασαμόα. Με το χέρι ο εξτρέμ του Ολυμπιακού κτύπησε στο πρόσωπο τον ποδοσφαιριστή της Δόξας.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

55’΄Πολύ δυνατό σουτ του Σάσι εκτός περιοχής, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

64′ Σουτ του Κονφέ εκτός περιοχής ο Σισκόφσκι έδιωξε σε κόρνερ.

73′ ΓΚΟΛ για τη Δόξα με τον Σαντίκ. Σέντρα του Εμπραλίτζε, πάσα του Μπένι ο Σαντίκ με προβολή ισοφάρισε σε 1-1.

74′ Γίνεται έλεγχος VAR για πιθανό οφσάιντ του σκόρερ. Ακυρώνεται το γκολ.

Τέλος αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ