aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΟλυμπιακός – Άρης 1-2: Με Καζού γουστάρεις! (vid)

Ολυμπιακός – Άρης 1-2: Με Καζού γουστάρεις! (vid)

Με θόρυβο επέστρεψε στα σαλόνια της Α’ Κατηγορίας ο Άρης. Η ομάδα της Λεμεσού επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού στο ΓΣΠ, για την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος Cyta 2021-22 και άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς τη νέα σεζόν.

Τα πάντα κρίθηκαν σε διάστημα εφτά λεπτών, διάστημα κατά το οποίο η «ελαφρά ταξιαρχία» πέτυχε και τα δύο της τέρματα με τους Κβάσιουκ (36′) και Σικόρσκι (42′). Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Καζού. Ο Βραζιλιάνος αριστεροπόδαρος ακραίος αμυντικός επέστρεψε στο κυπριακό πρωτάθλημα μετά από δύο χρόνια και πιστώθηκε δύο ασίστ!

Στη φάση του πρώτου τέρματος έδωσε παράλληλη πάσα στον Κβάσιουκ, ενώ έξι λεπτά αργότερα εκτέλεσε το φάουλ με συστημένη σέντρα προς το κεφάλι του Σικόρσκι, ο οποίος σταμάτησε απ’ εκεί που έμεινε πέρυσι στο πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας όπου πέτυχε 24 τέρματα.

Ο Ολυμπιακός άσκησε πίεση στο δεύτερο ημίχρονο, όμως παρά τα εννέα κερδισμένα κόρνερ δεν κατάφερε να σκοράρει νωρίς για να μπει ξανά με αξιώσεις στη διεκδίκηση βαθμολογικού κέρδους. Το τέρμα του Ευτυχίδη, μετά την διαγώνια πάσα του Σάλι, ήρθε πολύ αργά (90+4’) και μοιραία η ομάδα του Γιώργου Πετράκη άρχισε «στραβά» το πρωτάθλημα.

Οι μαυροπράσινοι «πλήρωσαν» τα αμυντικά κενά που παρουσίασαν, ενώ στον αντίποδα η ομάδα του Λιάσου Λουκά που κέρδισε τις εντυπώσεις στο μετεγγραφικό παζάρι με ηχηρές μετεγγραφές δεν έμεινε στην «σκόνη» των μετεγγραφών αλλά παρουσιάστηκε ιδιαιτέρως ανταγωνιστική.

Ήταν η πρώτη νίκη του Άρη σε πρεμιέρα πρωταθλήματος μετά από οκτώ χρόνια και συγκεκριμένα την 1η Σεπτεμβρίου 2013, όταν κέρδισε 1-0 την Αλκή. Tραυματίας αποχώρησε στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Καζού και τις επόμενες μέρες θα διαφανεί το μέγεθος της ζημιάς.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ολυμπιακός (Γιώργος Πετράκης): Μολ, Κυριάκου (90′ Ευτυχίδης), Σαμπίνια, Μουκτάρης (82′ Πεχλιβάνης), Μανρίκε, Κα (57′ Γουίλσον), Νάνι (90′ Μποβέδα), Κονφέ (57′ Γκουστάβο ντα Κόστα), Σαρφό, Σάλι, Μάντζης.

Άρης (Λιάσος Λουκά): Βάνα, Γιάγκο, Σίλντεφελντ, Λόπεζ, Καζού, Μπογκντάν, Φράγκος (87′ Κρίστης Ανδρέου), Κβάσιουκ (58′ Σλόγκαρ), Μπάμπισκα (58′ Ιωσηφίδης), Σικόρσκι (87′ Μπράουν), Στεπίνσκι (65′ Σπόλιαριτς).

Σκόρερ: Ευτυχίδης 90+4′ / Κβάσιουκ 36′, Σικόρσκι 42′

Κίτρινες: Σάλι / Σικόρσκι, Κβάσιουκ, Σπόλιαριτς, Γιάγκο.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Μαρίνου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σάββα Γιώργος.

4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης.

VAR: Χριστοφόρου Μάριος.

AVAR: Σωκράτους Κυριάκος.

Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

3′ Κεφαλιά του Στεπίνσκι μετά από φάουλ του Καζού, η μπάλα έξω, αλλά το σημαιάκι ήταν σηκωμένο, ως μη γενόμενη η φάση.

4′ Ευκαιρία για τον Άρη, εκτέλεση φάουλ του Σικόρσκι η μπάλα λίγο έξω.

6′ Απειλεί ο Ολυμπιακός, σέντρα του Κυριάκου από μακριά ο Μάντζης έκανε δυνατή κεφαλιά η μπάλα ελάχιστα έξω.

23′ Φοβερό σουτ του Σικόρσκι εκτός περιοχής, ο Μολ “απογειώθηκε” και έδιωξε σε κόρνερ.

25′ Νέα ευκαιρία για τον Άρη, εκτέλεση κόρνερ από τον Καζού, ο Σίλντενφελντ από κοντά έκανε την κεφαλιά αλλά δεν βρήκε στόχο.

36′ ΓΚΟΛ για τον Άρη με σκόρερ τον Κβάσιουκ! Μετά από ωραία συνεργασία ο Καζού έκανε σέντρα από αριστερά και ο Ουκρανός με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μολ. Πρώτο τέρμα για την ομάδα της Λεμεσού με την επιστροφή της στην Α’ Κατηγορία.

42′ ΓΚΟΛ για τον Άρη με σκόρερ τον Σικόρσκι! Δεύτερη ασίστ στο παιχνίδι από τον Καζού. Ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε φάουλ, αριστερά της περιοχής, ο Σικόρσκι έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Ολυμπιακού και με γυριστή κεφαλιά έκανε το 2-0.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ.

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ.

47′ Διπλή μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη με τον Μολ αρχικά να αποκρούει μακρινό σουτ εν συνεχεία τον Στεπίνσκι να μην βρίσκει στόχο από κοντά.

58′ Πολύ καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, ο Βάνα έκανε άστοχη έξοδο, ο Νάνι έκανε το σουτ και η μπάλα κτύπησε στο σώμα του Λόπες.

62′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, ο Γουίλσον έστρωσε ωραία την μπάλα μετά την πάσα του Γκουστάβο, όμως το σουτ του ήταν απελπιστικά άστοχο.

69′ Ζήτησε πέναλτι ο Σάλι, για τράβηγμα του Φράγκου. Ο παίκτης του Άρη τράβηξε τον αντίπαλό του, ο οποίος όμως συνέχισε και ακολούθως έπεσε μόνος.

85′ Έχει την κατοχή ο Ολυμπιακός, ασκεί πίεση στην άμυνα του Άρη που κρατά απαραβίαστη την εστία του Βάνα.

90+4′ ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό με τον Ευτυχίδη. Διαγώνια πάσα του Σάλι, ο νεαρός εξτρέμ των μαυροπράσινων πρόλαβε τον Βάνα και “τσίμπησε” την μπάλα πάνω από το σώμα του για το 2-1.

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ