aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΟλυμπιακός – Απόλλων 0-2: Deja vu και νίκη εκτός Λεμεσού εφτά μήνες μετά! (vid &...

Ολυμπιακός – Απόλλων 0-2: Deja vu και νίκη εκτός Λεμεσού εφτά μήνες μετά! (vid & pics)

Tην πρώτη νίκη του εκτός Λεμεσού στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε το βράδυ της Κυριακής ο Απόλλων. Οι γαλάζιοι επικράτησαν 2-0 του Ολυμπιακού στο ΓΣΠ, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος και συνεχίζουν την καταδίωξη της ΑΕΚ. Ήταν η πρώτη επιτυχία για την ομάδα της Λεμεσού μακριά από το Τσίρειο μετά τις 21 Μαρτίου, όταν κέρδισαν και πάλι τον Ολυμπιακό ξανά με το ίδιο σκορ (2-0).

Deja vu εφτά μήνες μετά για την ομάδα του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, που κέρδισε δίκαια και με αρκετά καλή εμφάνιση. Άλλωστε είναι μόλις η δεύτερη ομάδα στη σεζόν (μετά τον Άρη στην πρεμιέρα) που πετυχαίνει δύο γκολ σε βάρος του Ολυμπιακού και πέραν των δύο τερμάτων είχε δοκάρι (με τον Πίττα στο 63′) και άλλες 3-4 ξεκάθαρες ευκαιρίες.

Ο Απόλλων διατήρησε την παράδοση των τελευταίων 16 χρόνων που τον θέλει να μην χάνει σε εκτός έδρας αγώνες με τον Ολυμπιακό και κατέγραψε την 10η νίκη, ενώ άλλα έξι ματς έληξαν ισόπαλα. Το κλειδί για τη νίκη κρατούσε ο Μπακαλί Νταμπό, ο οποίος με το πρώτο φετινό του τέρμα άνοιξε το σκορ στο 53’, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Γιάνγκα στο 85’, σε ένα… σεντερφορίσιο «διπλό» αφού βρήκαν δίχτυα και οι δυο φορ. Στη 2η θέση με 18 βαθμούς ο Απόλλων, δύο λιγότερους από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, έμεινε στην 5η θέση με 11 βαθμούς ο Ολυμπιακός που υποχρεώθηκε στην τρίτη εφετινή ήττα του.

Οι μαυροπράσινοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο στο πρώτο ημίωρο και ξεθάρρεψαν στο τελευταίο τέταρτο, όμως ο Γιοβάνοβιτς απέκρουσε το τετ α τετ του Γουίλσον στο 41’. Το σουτ του Κυριάκου (απέκρουσε ξανά ο Σέρβος τερματοφύλακας) στο 52’, ένα λεπτά πριν το πρώτο γκολ του Απόλλωνα και το σουτ του Μάντζη στο 56’ (πάνω από το οριζόντιο δοκάρι) ήταν ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ολυμπιακός (Γιώργος Πετράκης):  Μολ, Μποβέδα, Σαμπίνια (67′ Ντα Κόστα), Κυριάκου, Ντιανέ, Σάλι (77′ Χαραλάμπους), Νάνι (67′ Κα), Σαρφό, Πεχλιβάνης (55′ Μανρίκε), Γουίλσον, Μάντζης (77′ Ευτυχίδης).

Απόλλων (Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ): Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Κατελάρης, Ρομπέρζ, Χαμάς (88′ Μαλεκκίδης), Αλμπάνης (70′ Ίλιεφ, Κολ, Χ. Κυριάκου (70′ Σπόλιαριτς), Ζράντι, Πίττας (88′ Στορ), Νταμπό (78′ Γιάνγκα).

Σκόρερ: – / Νταμπό 53′, 85′ Γιάνγκα.

Κίτρινες: Σαμπίνια, Χαραλάμπους / Πίττας, Γιοβάνοβιτς, Μαλεκκίδης.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Μαρίνου Μιχάλης.

4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης.

VAR: Azevedo Malheiro Helder Miguel.

AVAR: Λαζάρου Ιωάννης.

Παρατηρητής: Γεωργίου Ανδρέας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα. 

1′ Πρώτη καλή φάση με τον Πίττα να σουτάρει στο 25 δευτερόλεπτο και να στέλνει την μπάλα έξω.

10′ Ο Απόλλων έχει στην κατοχή του την μπάλα και προσπαθεί να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία.

18′ Υπέροχη σέντρα του Μαυρία, κεφαλιά πάσα του Νταμπό στον Ζράντι, ο οποίος σούταρε και ο Μολ έκεντυπωσιακή απόκρουση. Η πιο καλή φάση στο ματς.

21′ Πρώτη τελική για τον Ολυμπιακό, κόρνερ του Σαρφό, κεφαλιά του Σαμπίνια έξω.

24′ Σουτ του Αλμπάνη με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Μολ ήταν σε ετοιμότητα.

30′ Άγγιξε το γκολ ο Νταμπό, με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζράντι έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μολ.

33′ Ωραία προσπάθεια από τον Ευάγγελο Κυριάκου, προωθήθηκε και αφού συνεργάστηκε με τον Γουίλσον βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά σούταρε έξω.

39′ Σουτ του Αλμπάνη, η μπάλα έξω. Καμία ανησυχία για τον Μολ.

41′ Η πιο μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι, ο Γιοβάνοβιτς είπε «όχι» σε τετ α τετ με τον Γουίλσον, ο οποίος έφυγε ταχύτατα στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα.

45+1′ Σέντρα του Κυριάκου ο Γουίλσον πρόλαβε τον Γιοβάνοβιτς που συγκρούστηκε με τον Κατελάρη, αλλά η κεφαλιά του επιθετικού των μαυροπράσινων ήταν αστοχη.

Tέλος πρώτου ημιχρόνου

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

46′ Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και τώρα ο Απόλλων χάνει ευκαιρία με τον Νταμπό να βρίσκεται σε εξαιρετική θέση για να σκοράρει με το κεφάλι μετά την σέντρα ακριβείας του Μαυρία, αλλά δεν βρήκε καλά την μπάλα και την έστειλε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

48′ Απειλεί ξανά ο Απόλλων, κάθετη πάσα του Κυριάκου στον Κολ, αυτός έκανε το σουτ η μπάλα κτύπησε στο πόδι του Σαμπίνια και έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μολ. Έδωσε λανθασμένα άουτ αντί κόρνερ ο διαιτητής.

50′ Πιέζει ασφυκτικά ο Απόλλωνα, νέα φάση για τους γαλάζιους με τον Μολ να αποκρούει το σουτ του Αλμπάνη από κοντινή απόσταση.

51′ Σουτ του Γουίλσον αδύναμο, ο Γιοβάνοβιτς μάζεψε με ευκολία.

52′ Πήρε φωτιά το ματς, ο Σέρβος τερματοφύλακας του Απόλλωνα απέκρουσε το σουτ του Κυριάκου.

53′ ΓΚΟΛ για τον Απόλλωνα με τον Νταμπό! Παράλληλη πάσα του Μαυρία ο Νταμπό με σουτ από την καρδιά της περιοχής αυτή τη φορά βρήκε στόχο και με το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα έδωσε προβάδισμα 1-0 στην ομάδα της Λεμεσού. Πιστώνεται την ασίστ ο Μαυρίας, με τον Ελλαδίτη να κάνει πολύ καλό παιχνίδι.

56′ Σουτ του Μάντζη εκτός περιοχής η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

63′ Άτυχος ο Απόλλων, ο Πίττας έκανε ωραίο σουτ με το δεξί, όμως η μπάλα κτύπησε στο δεξί δοκάρι!

70′ Σουτ του Νταμπό η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

85′ ΓΚΟΛ για τον Απόλλωνα με τον Γιάνγκα! Ο Πίττας έβγαλε σε τετ α τετ τον επιθετικό των γαλάζιων, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά τον Μολ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 2-0 ο Απόλλων, αγκαλιά με τη νίκη.

Τέλος αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ