aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟλυμπιακός-ΑΠΟΕΛ: Ήταν «σιγουράκι», απέκτησε μοτίβο

Ολυμπιακός-ΑΠΟΕΛ: Ήταν «σιγουράκι», απέκτησε μοτίβο

Όταν οι «αιώνιοι» της Λευκωσίας, ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια, αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό, γίνεται λόγος για «μικρό τοπικό ντέρμπι», αφού το μεγάλο αφορά τις δικές τους μάχες. Τώρα τελευταία, όμως, το παιχνίδι ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Ολυμπιακό έχει αποκτήσει μεγαλύτερο εκτόπισμα (όπως και το Ομόνοια-Ολυμπιακός).

Ήταν να μη βάλουν στοπ οι μαυροπράσινοι στο τραγικό σερί 26 χρόνων δίχως νίκη κόντρα στους γαλαζοκίτρινους, που κρατούσε από το 1993 και έλαβε τέλος στις 7 Δεκεμβρίου 2019 όταν επικράτησαν 2-0 στο Μακάρειο. Έως τότε, δικαιολογημένα, τα προγνωστικά ήταν συντριπτικά εις βάρος τους. Κάτι σαν «σιγουράκι». Δόθηκε όμως και συνέχεια με άλλες δύο νίκες στο ΓΣΠ με το ίδιο σκορ (1-0), μετρώντας τρεις στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις τους, καθώς και δύο ήττες.

Το χαρακτηριστικό είναι ότι οι δύο ομάδες της Λευκωσίας το… πάνε «μία σου και μία μου», επομένως μένει να φανεί εάν θα συνεχιστεί το μοτίβο με τρίποντο του ΑΠΟΕΛ ή εάν θα σπάσει με ήττα ή ισοπαλία.

Πάντως, οι γαλαζοκίτρινοι γνώρισαν οδυνηρή ήττα στο ντεμπούτο του προπονητή τους, Σωφρόνη Αυγουστή, στο ματς της 2ης αγωνιστικής. Παρά το ότι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και πίεσαν τον αντίπαλό τους, δέχτηκαν το γκολ στην πρώτη αντεπίθεση των μαυροπρασίνων και παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν, δεν έσωσαν καν τον βαθμό.

Τα τελευταία πέντε παιχνίδια

13/09/2021 ΑΠΟΕΛ-Ολυμπιακός 0-1
10/02/2021 Ολυμπιακός-ΑΠΟΕΛ 2-3
21/11/2020 ΑΠΟΕΛ-Ολυμπιακός 0-1
8/1/2020 ΑΠΟΕΛ-Ολυμπιακός 4-2
7/12/2019 Ολυμπιακός-ΑΠΟΕΛ 2-0

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ