aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟλυμπιακός – ΑΠΟΕΛ 1-1: Έσπασαν καρδιές στο φινάλε… (vid)

Ολυμπιακός – ΑΠΟΕΛ 1-1: Έσπασαν καρδιές στο φινάλε… (vid)

Ντέρμπι στα χαρτιά, ντέρμπι και στην πράξη. Ολυμπιακός και ΑΠΟΕΛ μονομάχησαν στήθος με στήθος και στο τέλος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο ΓΣΠ, για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες της Λευκωσίας φύλαξαν τα καλύτερα για το τέλος, καθώς τα πάντα κρίθηκαν στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Οι μαυροπράσινοι προηγήθηκαν με τον Βαγγέλη Μάντζη στο 88’ και αγκάλιασαν τη νίκη, αφού έπαιζαν και με παίκτη περισσότερο λόγω αποβολής του Τσεπάκ με δεύτερη κίτρινη στο 79’, όμως λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο. Στην προκειμένη, ξενοδόχος ήταν ο Ανδρέας Καρώ. Ο Κύπριος στόπερ εξελίσσεται ως η πιο αξιόπιστη επιλογή του ΑΠΟΕΛ στο σκοράρισμα και στο 90’ βρέθηκε στην κατάλληλη θέση για να σπρώξει με προβολή την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

To τελικό αποτέλεσμα δεν αφήνει ικανοποιημένη καμία εκ των δύο ομάδων. Ο ΑΠΟΕΛ που μετρά τρεις σερί ισοπαλίες (κόντρα σε ΑΕΚ και Πάφο οι προηγούμενες δύο) ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και προφανώς μετρά την απώλεια δύο βαθμών παρά τον ένα κερδισμένο. Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός αν και προηγήθηκε δεν κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ του προβάδισμα στα τελευταία λεπτά και έχασε την ευκαιρία να αφήσει στο -3 το σημερινό του αντίπαλο.

Βήμα σημειωτόν στη βαθμολογία από τις δύο ομάδες που πηγαίνουν χέρι – χέρι στη βαθμολογία με 16 βαθμούς, στην πέμπτη (ο Ολυμπιακός) και έκτη (ο ΑΠΟΕΛ) θέση, με την Ομόνοια να είναι 7η αλλά να έχει δύο ματς λιγότερα από τους μαυροπράσινους και ένα λιγότερο από τους γαλαζοκίτρινους.

To ματς

Καλύτερος ο ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ημίχρονο, κατέγραψε πέντε τελικές, έναντι δύο του Ολυμπιακού, και κατοχή μπάλας 55%-45%. Οι γαλαζοκίτρινοι είχαν δοκάρι με τον Νατέλ στο 27′, άσκησαν πίεση στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, αλλά δεν βρήκαν στόχο με τον Μολ να κρατά απαραβίαστη την εστία των μαυροπράσινων σε δύο περιπτώσεις. Στο 45+2’ ο Ελβετός είπε «όχι» στο μακρινό σουτ του Ντε Βινσέντι, ενώ ένα λεπτό αργότερα με δυσκολία απέκρουσε το ανάποδο ψαλίδι του Τσεπάκ.

Ένα μακρινό σουτ του Κα στο 16’ που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σκουφέτ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο. Στο 18’ ο διαιτητής Νικόλας Νεοκλέους καταλόγισε πέναλτι σε γύρισμα του Ντε Βινσέντι για χέρι του Σαμπίνια, αλλά μετά από υπόδειξη του Varίστα (Βασίλη Δημητρίου) εξέτασε τη φάση στο βίντεο και ανακάλεσε ορθά την απόφασή του, αφού δεν υπήρχε παράβαση.

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι άρχισαν οι δύο ομάδες το δεύτερο ημίχρονο. Μέχρι το 60’ καταγράφηκαν τέσσερις σπουδαίες ευκαιρίες. Ο ΑΠΟΕΛ απείλησε με τον Νατέλ στο 47’, ένα λεπτό αργότερα ο Οκριασβίλι ήταν ένα βήμα πίσω στο γύρισμα του Βραζιλιάνου εξτρέμ, ενώ στο 55’ ο Σόουζα βρέθηκε φάτσα με τον Μολ, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Μολ.

Σπουδαία ευκαιρία για να σκοράρει είχε και ο Ολυμπιακός με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Ο Σκουφέτ είπε «όχι» σε τετ α τετ με τον Σάλι, ενώ τέσσερα λεπτά προηγουμένως η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο σουτ του Κα.

Στη συνέχεια ο ΑΠΟΕΛ είχε το πάνω χέρι στον αγώνα, γυρόφερνε την εστία του Μολ, με τον Ολυμπιακό να περιμένει σε θέση άμυνας κάποια αντεπίθεση. Τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν στο 79’ με την αποβολή του Τσεπάκ και ο αγώνας πήρε «φωτιά».

Ο Γιώργος Πετράκης έβγαλε άσο από το μανίκι του με δύο αλλαγές του να συνεργάζονται και να δίνουν προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Ο Ευτυχίδης έδωσε πάσα στον Μάντζη, ο οποίος έσπασε την κακοδαιμονία και πέτυχε το πρώτο φετινό του γκολ.

Σαν από μηχανής θεός ο Ανδρέας Καρώ έσωσε την παρτίδα για τον ΑΠΟΕΛ με γκολ στο 90’. Ο Κύπριος αμυντικός έκανε τη δουλειά για την οποία ακριβοπληρώνονται αρκετοί συμπαίκτες του και με το τρίτο φετινό του γκολ έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ολυμπιακός (Γιώργος Πετράκης): Μολ, Κυριάκου (86′ Νάνι), Σαμπίνια, Μποβέδα, Μανρίκε, Σάλι (69′ Mάντζης), Μουκτάρης, Κονφέ, Κα (69′ Πεχλιβάνης), Σαρφό (90+2′), Γουίλσον (86′ Ευτυχίδης).

ΑΠΟΕΛ (Σωφρόνης Αυγουστή): Σκουφέτ, Τσεπάκ, Καρώ, Σάβιτς, Σαμπάλα, Εντογκαλά (70′ Μαγκλίτσα), Σόουζα, Σατσιάς (70′ Νταουσβίλι), Οκριασβίλι, Νατέλ, Ντε Βινσέντι (70′ Ντανίλο, 85′ Θεοδώρου).

Σκόρερ: Μάντζης 88′ / Kαρώ 90′

Κίτρινες: Κονφέ, Κυριάκου / Εντογκαλά, Τσεπάκ, Oκριασβίλι.

Αποβολές: – / Τσεπάκ 79′ (2η κίτρινη)

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας.

4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης.

VAR: Δημητρίου Βασίλης.

AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος.

Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Λόγω ενοχλήσεων ο Λουντέμο έμεινε εκτός αποστολής και τη θέση του στην ενδεκάδα πήρε ο Σατσιάς.

Έναρξη αγώνα.

1′ Πρώτη καλή στιγμή, σουτ του Σόουζα η μπάλα έξω.

6′ Κόρνερ για τον Ολυμπιακό, Σάλι και Κα βρέθηκαν σε θέση βολής, αφού η μπάλα έσκασε στο δεύτερο δοκάρι, αλλά περίμεναν ο ένας τον άλλο με αποτέλεσμα να περάσει εκτός τελικής γραμμής.

10′ O AΠΟΕΛ έχει την κατοχή της μπάλας και προσπαθεί με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας να γίνει απειλητικός. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να φύγει στην κόντρα με ταχύτητα.

13′ Επιθετικό φάουλ του Τσεπάκ στον Μολ μετά από εκτέλεση κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης ο Σάβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής σφύριξε ενωρίτερα.

15΄Φάουλ για τον Ολυμπιακό υπό τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του ΑΠΟΕΛ, καθώς προηγήθηκε φάουλ του Κα στον Εντογκαλά που κακώς δεν καταλογίστηκε.

16′ Καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό με τον Κα να αποφεύγει τον Τσεπάκ και να σουτάρει εκτός περιοχής, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σκουφέτ.

18′ Πέναλτι για τον ΑΠΟΕΛ για χέρι του Σαμπίνια μετά από γύρισμα του Ντε Βινσέντι. Πάει στο βίντεο o Nικόλας Νεοκλέους μετά από ενημέρωση του VARίστα.

20′ Ακυρώνει ορθά την απόφασή του o διαιτητής, καθώς η μπάλα δεν κτύπησε στο χέρι του αμυντικού του Ολυμπιακού.

27′ Δοκάρι για τον ΑΠΟΕΛ σε σουτ του Νατέλ, η μπάλα κτύπησε στο σώμα του Σαμπίνια και στη συνέχεια κτύπησε στο δεξί δοκάρι του Μολ.

35′ Έπεσε ο ρυθμός του αγώνα. Ο ΑΠΟΕΛ άσκησε πίεση στον Ολυμπιακό στο πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού, δίχως όμως να πετύχει το ζητούμενο.

39′ Ο Σκουφέτ μάζεψε την μπάλα προτού γίνει επικίνδυνος ο Σάλι.

41′ Σουτ του Σαρφό, πολύ άστοχο.

45+1′ Ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ κάνει φτερά, μετά από γύρισμα του Εντογκαλά η μπάλα κτύπησε στο έδαφος, στη συνέχεια στο στήθος του Σάβιτς και κατέληξε στην αγκαλιά του Μολ.

45+2′ Σουτ του Ντε Βινσέντι εκτός περιοχής ο Μολ έπεσε στη δεξιά γωνία της εστίας του και έδιωξε σε κόρνερ.

45+2′ Ανάποδο από τον Τσεπάκ ο Μολ απέκρουσε με δυσκολία. Τρεις ευκαιρίες για τον ΑΠΟΕΛ στα δύο λεπτά των καθυστερήσεων, άγγιξαν το γκολ οι γαλαζοκίτρινοι αλλά δεν το πέτυχαν.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

ΣΧΟΛΙΟ: Καλύτερος ο ΑΠΟΕΛ με πέντε τελικές, έναντι δύο του Ολυμπιακού, και κατοχή μπάλας 55%-45%. Οι γαλαζοκίτρινοι είχαν δοκάρι με τον Νατέλ στο 27′, άσκησαν πίεση στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, αλλά δεν βρήκαν στόχο με τον Μολ να κρατά απαραβίαστη την εστία των μαυροπράσινων σε δύο περιπτώσεις.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου, χωρίς αλλαγές οι δύο προπονητές.

48′ O Nατέλ απέναντι σε τρεις αμυντικούς του Ολυμπιακού πήγε να τα κάνει όλα μόνος, σούταρε από πλάγια θέση ο Μολ έδιωξε σε κόρνερ.

50′ Παράλληλη πάσα του Νατέλ ο Οκριασβίλι ήταν ένα βήμα πιο πίσω και δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα προς την αντίπαλη εστία.

55′ Τεράστια ευκαιρία στο παιχνίδι, ο Νατέλ έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στα πόδια του Σόουζα, ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τον Μολ, με τον Ελβετό τερματοφύλακα να αποκρούει το πλασέ του Βραζιλιάνου.

56′ Σειρά του Ολυμπιακού να δείξει τα δόντια του, μακρινό σουτ του Κα η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σκουφέτ.

57′ Γρήγορος ρυθμός, ανεβοκατεβαίνει η μπάλα στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου.

60′ Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο παιχνίδι, εξαιρετική κάθετη πάσα του Σαρφό στον Σάλι, ο οποίος νικήθηκε από τον Σκουφέτ σε τετ α τετ.

67′ Ζητούν πέναλτι οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ για χέρι σε σουτ του Νατέλ. Έγινε έλεγχος VAR, καμία παράβαση, ήταν κλειστό το χέρι του αμυντικού.

74′ Σουτ του Οκριασβίλι ο Μολ ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε με γροθιές.

79′ Δεύτερη κίτρινη, αποβολή στον Τσεπάκ για επικίνδυνο παίξιμο. Έκανε ανάποδο και κτύπησε στο κεφάλι τον Μουκτάρη. Ορθή η απόφαση του διαιτητή.

82′ Ζήτησε πέναλτι ο Μαγκλίτσα για χέρι του Σαμπίνια, δεν φάνηκε να υπάρχει παράβαση.

83′ Τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, ο Σκουφέτ με τα πόδια απέκρουσε το σουτ του Μάντζη από το ύψος της μικρής περιοχής.

88′ ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό με τον Βαγγέλη Μάντζη! O Ευτυχίδης έδωσε την ασίστ στον Ελλαδίτη που από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Χρυσές αλλαγές και οι δύο.

90′ ΓΚΟΛ για τον ΑΠΟΕΛ, ισοφαρίζουν οι γαλαζοκίτρινοι με προβολή του Καρώ! Τρίτο γκολ του Κύπριου αμυντικού στο πρωτάθλημα.

90′ Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις.

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ.

Το κείμενο αναεώνεται…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ