aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟλυμπιακός-ΑΠΟΕΛ 0-4: Έβγαζε φωτιές η γραμμή κρούσης (vid)

Ολυμπιακός-ΑΠΟΕΛ 0-4: Έβγαζε φωτιές η γραμμή κρούσης (vid)

Ο ΑΠΟΕΛ πέρασε πιο εύκολα του αναμενομένου το εμπόδιο του Ολυμπιακού στη ρεβάνς της Τετάρτης (2/2), επικρατώντας 4-0 και σε συνδυασμό με το 2-1 του πρώτου ματς, πήρε την πρόκριση στους «8» του κυπέλλου.

Παρά τις σημαντικές απουσίες των Σάβιτς, Εντονγκαλά, Ντανίλο, Οκριασβιλι και Σατσιά (υποβλήθηκε σήμερα σε επέμβαση μηνίσκου), οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή ήταν καλύτεροι και πιο εύστοχοι. Είχαν όμως σε καλή μέρα και τον Μιχαήλ, ο οποίος είχε στο ενεργητικό του τρεις σπουδαίες επεμβάσεις, που συνέβαλαν στο ευρύ σκορ.

Σκόρερ του παιχνιδιού ήταν οι Νατέλ (40’), Κβιλιτάια (48’), Γουακάσο (60’, αυτογκόλ) και Μάγκλιτσα 77’ (μπήκε στο 66’ και αποχώρησε τραυματίας στο 84’). Τρία γκολ από επιθετικούς, ενώ και το αυτογκόλ προήλθε μετά από εκτέλεση φάουλ του Εφραιμ.

Το ματς

Καλό παιχνίδι με δύναμη και γρήγορο ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο. Ο ΑΠΟΕΛ αναλάμβανε περισσότερες πρωτοβουλίες, όμως κάθε ομάδα είχε τις στιγμές της και θα μπορούσε να σκοράρει. Οι γαλαζοκίτρινοι απέτυχαν σε τρεις ευκαιρίες του Κβιλιτάια, δύο με σουτ (13’, 21’) και μία με κεφαλιά (25’), όμως στην τέταρτη «χτύπησε» ο Νατέλ. Ο Σόουζα σέντραρε, ο Σαμπάλα πρόλαβε και γύρισε στον Βραζιλιάνο. Αυτός πέρασε την μπάλα πάνω από τον Κυριάκου και σούταρε, νικώντας τον Μολ και ανοίγοντας τον σκορ στο 40ό λεπτό.

Από την πλευράς τους, οι μαυροπράσινοι στο πρώτο 45λεπτο είχαν ένα καλό σουτ του Κυριάκου (26’) προτού δεχτεί τέρμα και άλλες δύο μετά. Τόσο στην κεφαλιά του Σαμπίνια (43’) όσο και στο σουτ του Γκουστάβο (45’+1) βρήκαν μπροστά τους τον Μιχαήλ.

Νωρίς όμως στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε και δεύτερο γκολ για τους τυπικά φιλοξενούμενους, σκοτώνοντας τις ελπίδες των τυπικά γηπεδούχων. Ο Πέδρο πιστώθηκε την πρώτη του ασίστ με σέντρα και ο Κβιλιτάια με πλασέ στην κίνηση είδε δίχτυα στο 48’. Αφού χρειάστηκε μια σπουδαία απόκρουση του Μιχαήλ στο 50’, ο Εφραίμ εκτέλεσε φάουλ και ο Γουακάσο με αυτογκόλ έγραψε 3-0.

Στη συνέχεια, ο νεοεισελθών Μάγκλιτσα ανέβασε τον δείκτη του σκορ με κεφαλιά στο 77’, στην πρώτη προσπάθειά του στο ματς.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ολυμπιακός (Λούκας Αλκαράθ): Μολ, Kυριάκου, Μουκτάρης, Σαμπίνια, Μανρίκε, Πεχλιβάνης (46′ Τιάγκο), Νάνι (46′ Γουακάσο), Κονφέ, Γκουστάβο (68′ Γουίλσον), Κα (67′ Μανιάς), Μακρής (46′ Σάλι).

ΑΠΟΕΛ (Σωφρόνης Αυγουστή): Μιχαήλ, Πέδρο, Καρώ (72′ Έσελινγκ), Βινίσιους, Σαμπάλα (58′ Γαβριήλ), Νατέλ (58′ Θεοδώρου), Σόουζα, Νταουσβίλι (65′ Πολυκάρπου), Εφραίμ, Ντε Βινσέντι, Κβιλιτάια (66′ Μάγκλιτσα).

Σκόρερ: – / Νατέλ 40′, Κβιλιτάια 48′, Γουακάσο 60′ (αυτ.), Μάγκλιτσα 77′

Κίτρινες: Νταουσβίλι / Μουχτάρης, Σάλι

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος.

4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης.

VAR: Νικολάου Γιώργος.

AVAR: Μαρίνου Μιχάλης.

Παρατηρητής: Γεωργίου Ανδρέας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Έναρξη παιχνιδιού.

5′ Χωρίς φάσεις το παιχνίδια στο πρώτο πεντάλεπτο.

9′ Μετά από φάση διαρκείας, ο Γκουστάβο έκανε κακό σουτ.

13′ Πάσα του Πέδρο, αδύναμο σουτ του Κβιλιτάια, η μπάλα στα χέρια του Μολ.

21′ Σέντρα του Σαμπάλα, ο Κβιλιτάια δεν βρήκε καλά την μπάλα από κοντά.

25′ Κεφαλιά του Κβιλιτάια, η μπάλα στα χέρια του Μολ.

26′ Καλό σουτ του Κυριάκου, η μπάλα λίγο πάνω από την εστία.

27′ Κακό κοντρόλ του Μιχαήλ, πάει να επωφεληθεί ο Κα και ο Κύπριος κίπερ πέφτει και μπλοκάρει, διορθώνοντας το λάθος του.

34′ Αντεπίθεση του ΑΠΟΕΛ, ο Πέδρο σέντραρε και ο Μουχτάρης έδιωξε σε κόρνερ.

35′ Σουτ του Σαμπάλα, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

40′ ΓΚΟΛ 0-1! Ο Νατέλ άνοιξε το σκορ. Ο Σόουζα σέντραρε, ο Σαμπάλα πρόλαβε και γύρισε στον Βραζιλιάνο. Αυτός πέρασε την μπάλα πάνω από τον Κυριάκου και σούταρε, νικώντας τον Μολ.

43′ Δύσκολη απόκρουση του Μιχαήλ σε κεφαλιά του Σαμπίνια.

45’+1 Καλό σουτ του Γκουστάβο, δύσκολη απόκρουση του Μιχαήλ.

45’+2 Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

46′ Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου.

48′ ΓΚΟΛ 0-2! Ο Κβιλιτάια δίνει γερό προβάδισμα πρόκρισης στους γαλαζοκίτρινους. Ο Πέδρο έδωσε με σέντρα την πρώτη του ασίστ και ο Γεωργιανός σκόραρε με απευθείας πλασέ εντός περιοχής.

50′ Όχι του Μιχαήλ σε τετ α τετ με τον Κα και ο Βινίσους έδιωξε προτού καταλήξει ξανά η μπάλα στον Καμερουνέζο.

60′ ΓΚΟΛ 0-3! Ο Εφραίμ εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα χτύπησε στον Γουακάσο και κατέληξε στα δίχτυα. Ο Κύπριος μεσοεπιθετικός άγγιξε την μπάλα  και αφού την άγγιξε με τη σειρά του ο Ντε Βινσέντι, σούταρε και ο αμυντικός των μαυροπρασίνων έστειλε την μπάλα στα δίχτυα προσπαθώντας να αποκρούσει. Το τέρμα χρεώνεται αυτογκόλ τελικά.

70′ Άστοχη κεφαλιά του Σάλι μετά από εκτέλεση φάουλ του Τιάγκο.

77′ ΓΚΟΛ 0-4! Ο Γαβριήλ σέντραρε και ο Μάγκλιτσα με κεφαλιά έστειλε την μπάλια στα δίχτυα.

82′ Τραυματισμός του βοηθού διαιτητή Πέτρου Πέτρου και θα αλλάξει με τον τέταρτο διαιτητή, Δημήτρη Κουμή.

84′ Ο Μάγκλιτσα επέστρεψε στον πάγκο λόγω ενοχλήσεων. Δεν έχει άλλες αλλαγές ο ΑΠΟΕΛ και θα συνεχίσει με δέκα ποδοσφαιριστές.

90’+2 Τέλος παιχνιδιού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ