aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟλυμπιακός – ΑΠΟΕΛ 0-2: Καθάρισε στο πρώτο, το… έσβησε στο δεύτερο (vid)

Ολυμπιακός – ΑΠΟΕΛ 0-2: Καθάρισε στο πρώτο, το… έσβησε στο δεύτερο (vid)

Άνετη νίκη με 2-0 πανηγύρισε ο ΑΠΟΕΛ κόντρα στον Ολυμπιακό, ως τυπικά φιλοξενούμενους στο ΓΣΠ για την 4η αγωνιστική. Με το… μαχαίρι στα δόντια μπήκαν οι γαλαζοκίτρινοι, σκόραραν δις στο πρώτο μισάωρο (10’ Σατσιάς, 28’ Κοσταντίνοφ) και έχασαν ένα «τσουβάλι» ευκαιρίες (9 τελικές στο πρώτο ημίχρονο).

Ο ΑΠΟΕΛ άνοιξε το σκορ στο 10’, μετά από ωραία ενέργεια του Μορέιρα, που μπήκε στην περιοχή και γύρισε, στέλνοντας την μπάλα στον Σατσιά που σούταρε στην κίνηση και νίκησε τον Μολ, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Στο 28ο λεπτό ο Κοσταντίνοφ διπλασίασε με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνες, τα τέρματα των γαλαζοκιτρίνων. Ήταν το πρώτο γκολ για τον 32χρονο ποδοσφαιριστή μετά τον Οκτώβρη του 2019, όταν σκόραρε στο ισόπαλο 2-2 της Άρσεναλ Τούλα με την Ουράλ.

Στην επανάληψη και ιδιαίτερα μετά την αποβολή του Γουίλερ (51’) οι παίκτες του Σωφρόνη Αυγουστή έκαναν διαχείριση του υπέρ τους σκορ. Οπισθοχώρησαν, έδωσαν χώρο στους μαυροπράσινους, κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία του Μπέλετς, χωρίς να απειληθούν πέραν ελάχιστων περιπτώσεων. Ο ΑΠΟΕΛ επέστρεψε έτσι στις νίκες, μετά την ήττα (0-1) από τον Άρη στην προηγούμενη αγωνιστική και με 7 βαθμούς ισοβαθμεί στην 3η θέση με Πάφος FC, Ανόρθωση και Δόξα. Η παφιακή ομάδα έχει ματς λιγότερο.

Αγωνία εν τω μεταξύ στο στρατόπεδο των γαλαζοκιτρίνων, με τον Μορέιρα να αποχωρεί τραυματίας λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για θλάση. Τις επόμενες ημέρες θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις προκειμένου να διαφανεί το μέγεθος του προβλήματος. Παράλληλα, ντεμπούτο με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ πραγματοποίησε ο Δώνης, που πέρασε στο ματς ως αλλαγή στο 78′ στη θέση του Μαρκίνιος, και λίγο έλειψε να σκοράρει μετά από πολύ όμορφη ενέργεια (86′).

Από την άλλη, την τρίτη του ήττα στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος γνώρισε ο Ολυμπιακός, που δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στα καλά αποτελέσματα μετά την ισοπαλία (0-0) κόντρα στην ΑΕΛ. Με ένα βαθμό η ομάδα του Τακτακαλά παραμένει τελευταία στον βαθμολογικό πίνακα.

Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, για την 5η αγωνιστική, ο ΑΠΟΕΛ θα υποδεχτεί την ΑΕΛ, ενώ ο Ολυμπιακός θα φιλοξενηθεί από την Καρμιώτισσα. Δεν έχουν καθοριστεί ακόμη οι ημερομηνίες των αγώνων.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ολυμπιακός (Γιάννης Πετράκης): Μολ, Κυριάκου (46′ Ιωάννου), Έσελινγκ, Καρτάσιαν, Μπάρντι (70′ Χατζημιτσής), Γκεριέ, Νάνι, Ψύχας, Σάλι (60′ Πεχλιβάνης), Ευτυχίδης (60′ Χέντρικς), Ντεσιρέ (70′ Χριστοδούλου).

ΑΠΟΕΛ (Σωφρόνης Αυγουστή): Μπέλετς, Τσεπάκ, Καρώ, Κρέσπο, Γουίλερ, Κοσταντίνοφ, Σατσιάς (55′ Φεράρι), Μαρκίνιος (78′ Δώνης), Μορέιρα (46′ Θεοδώρου), Βιγιαφάνιες (70′ Νταουσβίλι), Κβιλιτάια (70′ Μπλουμ).

Σκόρερ: – / 10′ Σατσιάς, 28′ Κοσταντίνοφ

Κίτρινες: Γκεριέ, Μπάρντι, Ψύχας / –

Αποβολές: – / Γουίλερ (51′)

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

Α’ Βοηθός: Τζιωρτζής Όμηρος.

Β’ Βοηθός: Δημητριάδης Μάριος.

4ος: Κουμή Δημήτρης.

VAR: Σολωμού Δημήτρης.

AVAR: Καλογήρου Μάριος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Αναστασίου Ιωάννης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

– Πήρε τα ηνία από το ξεκίνημα ο ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι κυκλοφορούν την μπάλα και ψάχνουν για διαδρόμους.

8′ Πρώτη τελική προσπάθεια στο ματς, για τον ΑΠΟΕΛ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνες, ο Κρέσπο πήρε την κεφαλιά, αλλά ήταν πολύ άστοχη.

8′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ. Έκλεψε ο Μαρκίνιος, έδωσε στον Σατσιά, που γύρισε στον Κβιλιτάια. Πρόλαβε και βγήκε ο Μολ, καλύπτοντας την εστία και βγάζοντας σε κόρνερ το σουτ του Γεωργιανού.

9′ Σέντρα του Μαρκίνιος, κεφαλιά του Κρέσπο στα χέρια του Μολ.

10′ ΓΚΟΛ 0-1 Ανοίγει το σκορ ο ΑΠΟΕΛ, με τον Σατσιά. Μετά από ωραία ενέργεια του Μορέιρα, που μπήκε στην περιοχή και γύρισε, η μπάλα έφτασε στον Κύπριο μέσο που σούταρε στην κίνηση και νίκησε τον Μολ. Πρώτο γκολ του Σατσιά στη φετινή αγωνιστική περίοδο.

16′ Πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Γύρισμα του Γκεριέ από αριστερά, ο Ντεσίρε δεν βρήκε όπως ήθελε την μπάλα, την έστειλε άουτ.

20′ Κίτρινη στον Γκεριέ για φάουλ στον Μορέιρα.

22′ Δυνατό σουτ του Σάλι από καλή θέση στην περιοχή, απομάκρυνε με δυσκολία ο Μπέλετς.

25′ Επικίνδυνο γύρισμα του Μορέιρα, έκοψε ο Έσελινγκ.

28′ ΓΚΟΛ 0-2 Διπλασιάζει τα τέρματα του ο ΑΠΟΕΛ, με τον Κοσταντίνοφ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνες, ο Βούλγαρος με κεφαλιά στο πίσω δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Ολυμπιακού. Πρώτο γκολ του Κοσταντίνοφ με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα.

31′ Φάουλ σε καλή θέση για τον ΑΠΟΕΛ και κίτρινη κάρτα στον Μπάρντι.

32′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνιες, έδιωξε δύσκολα ο Μολ.

– Στο 63% η κατοχή για τον ΑΠΟΕΛ, έναντι 37% του Ολυμπιακού.

38′ Εκτός περιοχής σουτ του Μορέιρα, λίγο δίπλα από το δοκάρι του Μολ.

40′ Νέα πολύ καλή ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ, μετά από σέντρα του Μαρκίνιος. Ο Κοσταντίνοφ από πολύ κοντά ήταν άστοχος με το κεφάλι, έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

43′ Δυνατό σουτ του Μαρκίνιος, σε κόρνερ ο Μολ.

43′ Κίτρινη στον Ψύχα. Τρίτη σε παίκτη του Ολυμπιακού.

44′ Στο έδαφος ο Μορέιρα, μετά από ενέργεια που έκανε. Μυϊκό είναι το πρόβλημα, μάλλον στον δικέφαλο.

– Δύο λεπτά ο έξτρα χρόνος.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

– Στο 66% η κατοχή για τον ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ημίχρονο, έναντι 34% για τον Ολυμπιακό. Εννέα τελικές προσπάθειες (έξι στον στόχο) είχαν οι γαλαζοκίτρινοι, έναντι δύο των μαυροπρασίνων (μια στον στόχο).

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ. Εκτός ο τραυματίας Μορέιρα, στη θέση του ο Θεοδώρου.

46′ Αλλαγή και για τον Ολυμπιακό. Ιωάννου αντί του Κυριάκου.

49′ Κίτρινη στον Γουίλερ, πρώτη σε παίκτη του ΑΠΟΕΛ. Για φάουλ στον Ντεσιρέ.

50′ Το VAR κάλεσε τον Θεουλή στο on field review για να δει ξανά τη φάση και να εξετάσει το ενδεχόμενο κόκκινης κάρτας.

51′ Αλλάζει την απόφαση του ο Θεουλή. Απευθείας κόκκινη κάρτα στον Γουίλερ. Διαμαρτύρονται οι γαλαζοκίτρινοι.


52′ Καλή εκτέλεση του φάουλ από τον Ψύχα, λίγο δίπλα από το δοκάρι του Μπέλετς.

55′ Δεύτερη αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ. Φεράρι αντί του Σατσιά. Ο Αργεντινός παίρνει τη θέση του Γουίλερ στο αριστερό άκρο της άμυνας.

59′ Καλή χαμένη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ, με τον Κβιλιτάια να μην μπορεί από καλή θέση. Ο Θεοδώρου προσπάθησε αλλά το σουτ κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

60′ Διπλή αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Χέντρικς στη θέση του Ευτυχίδη και Πεχλιβάνης σε αυτή του Σάλι.

63′ Κατέβασε ωραία στην περιοχή ο Ντεσιρέ, τον πρόλαβε ο Φεράρι.

70′ Διπλή αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ. Μπλουμ αντί Κβιλιτάια και Νταουσβίλι αντί Βιγιαφάνες.

70′ Διπλή αλλαγή και για τον Ολυμπιακό. Χριστοδούλου αντί Ντεσιρέ και Χατζημιτσής αντί Μπάρτι.

75′ Κεφαλιά του Γκεριέ, μπλόκαρε ο Μπέλετς.

78′ Δώνης στη θέση του Μαρκίνιος. Ντεμπούτο για τον Ελλαδίτη επιθετικό με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ.

86′ Πανέμορφη ενέργεια του Δώνη, ελευθερώθηκε και σούταρε από το ύψος της περιοχής. Το έβγαλε ο Μολ. Στην επαναφορά ο Θεοδώρου δεν μπόρεσε.

– Πέντε λεπτά ο έξτρα χρόνος.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ