aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟλυμπιακός-Ανόρθωση 3-2: Το γύρισε με τον Γκουστάβο ο φονέας των «μεγάλων» (vid)

Ολυμπιακός-Ανόρθωση 3-2: Το γύρισε με τον Γκουστάβο ο φονέας των «μεγάλων» (vid)

Ο Ολυμπιακός υποχρέωσε άλλη μία επίδοξη πρωταθλήτρια σε ήττα στο ΓΣΠ. Μετά τους συμπολίτες του, Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ (1-0 αμφότερους), σήμερα ήταν η σειρά της Ανόρθωσης να δεχτεί χαστούκι. Τη νίκησε με 3-2 και μάλιστα με ανατροπή, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκουστάβο, ο οποίος μπήκε αλλαγή, πέτυχε δύο γκολ και κέρδισε πέναλτι. Έτσι, η ομάδα της Λευκωσίας ανέβηκε στην τέταρτη θέση με 15 βαθμούς και προσπερνώντας τον ΑΠΟΕΛ.

Όσο για τη «Μεγάλη Κυρία» αδίκησε τον εαυτό της, αφού στο μεγαλύτερη διάστημα του αγώνα ήταν καλύτερη και προηγήθηκε στο σκορ. Έχασε σωρεία ευκαιριών στο πρώτο ημίχρονο, ισοφαρίστηκε, συνέχισε να υπερέχει έως το 70ό λεπτό και στη συνέχεια ήταν λες και τράβηξε χειρόφρενο. Συν ότι φανέρωσε και πάλι αμυντικές αδυναμίες και ατομικά λάθη. Έτσι, έχασε την ευκαιρία να ανέλθει βαθμολογικά και να πάει με φόρα στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα.

Το ματς

«Μαγική εικόνα» το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου. Η Ανόρθωση ήταν πολύ καλύτερη και προηγήθηκε με κεφαλιά του Ουάρντα στο 17’ έπειτα από σέντρα του Καλτσά (αρχικά ακυρώθηκε το γκολ, ωστόσο το on field review έσωσε τον Θεουλή). Είχε όμως και άλλες ευκαιρίες και θα μπορούσε να καθαρίσει το ματς από το πρώτο ημίχροβο.

Προτού προηγηθεί είχε δύο σουτ του (μετέπειτα) σκόρερ της, το ένα στο 10’ σταμάτησε στο δοκάρι μετά από αλλοίωση της πορείας της μπάλας από τον Μολ. Μετά το προβάδισμα με το γκολ του Αιγύπτιου, η «Μεγάλη Κυρία» είχε άλλες τέσσερις ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά της.

Οι κεφαλιές των Ρισβάνη (29’), Ουάρντα (32’) και Λάφερτι (33’) ήταν άστοχες, ενώ η μπάλα αποκρούστηκε δύσκολα από τον κίπερ του Ολυμπιακού μετά το πολύ καλό σουτ του Αρτυματά (34’).

Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια άγγιξαν πρώτα την ισοφάριση με μεγάλη ευκαιρία του Χαραλάμπους, ο οποίος αστόχησε με σουτ από κοντά, ενώ ακολούθως τα κατάφεραν. Μετά από κόρνερ του Σαρφό, ο ανενόχλητος Σαμπίνια με κεφαλιά νίκησε τον Λόρια στο πρώτο λεπτό της καθυστέρησης του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε πάλι δυνατά η Ανόρθωση. Αφού απείλησε με τους Αραγιούρι (53’ σπουδαία απόκρουση Μολ), Ουάρντα (64’) και Χριστοδουλόπουλο (65’, 70), μετά άρχισε να πέφτει. Αντιθέτως, ήταν ο Ολυμπιακός που σταδιακά ανέβαζε ρυθμό και τα σημάδια για ό,τι θα επακολουθούσε ήταν εμφανή. Στο 71’ ο Μάντζης ολιγώρησε και ο Γουίλσον δεν έκανε καλό σουτ και ένα λεπτό αργότερα ο Ελλαδίτης αστόχησε με κεφαλιά.

Στο 74’, όμως, μετά από όμορφη ομαδική προσπάθεια ο Γκουτσάβο πήρε την ασίστ από τον Κονφέ και νίκησε τον Λόρια. Ο Βραζιλιάνος στο 79’ κέρδισε πέναλτι όταν με σουτ του η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Αραγιούρι. Αφού ο διαιτητής πήγε στο on field review, καταλόγισε την εσχάτη των ποινών και στο 82’ έγινε η εύστοχη εκτέλεση από τον ίδιο. Η «Μεγάλη Κυρία» απλώς μείωσε με σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 90’+2.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ολυμπιακός (Γιώργος Πετράκης): Μολ, Μποβέδα (20′ Σαρφό), Ντιανέ, Σαμπίνια, Κυριάκου, Νάνι, Κονφέ, Χαραλάμπους (56′ Γκουστάβο), Σάλι (56′ Γουίλσον), Πεχλιβάνης, Μάντζης (85′ Μουχτάρης).

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Καλτσάς, Αραγιούρι, Ρισβάνης, Αντωνιάδης, Κορέια, Αρτυματάς, Χούσμπαουερ (64′ Ντέλετιτς), Πόποβιτς (63′ Χριστοδουλόπουλος), Ουάρντα, Λάφερτι (52′ Κατσαράβα).

Σκόρερ: Σαμπίνια 45’+1, Γκουστάβο 74′, 82′ (πεν.) / Ουάρντα 17′, Χριστοδουλόπουλος 90’+2

Κίτρινες: Σάλι, Σαμπίνια (3η) / Πόποβιτς, Αρτυματάς (3η), Αραγιούρι

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σάββα Γιώργος.

4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης.

VAR: Νικολάου Γιώργος.

AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος.

Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Άρχισε το ματς.

5′ Χωρίς μεγάλη φάση το πεντάλεπτο. Μπήκε κάπως καλύτερα η Ανόρθωση, αλλά ο Ολυμπιακός άρχισε να ανεβαίνει στα τελευταία λεπτά.

8′ Εκτέλεση φάουλ του Κυριάκου, γυριστη κεφαλιά του Νάνι, δεν ανησυχεί ο Λόρια.

8′ Σουτ του Ουάρντα στην κίνηση, η μπάλα πάνω από το δοκάρι.

10′ Δοκάρι σε πολύ καλό εκτός περιοχής σουτ του Ουάρντα, η πορεία της μπάλας αλλοιώθηκε από τον Μολ.

14′ Μετά από σύγκρουση των Ουάρντα και Μποβέδα, ο τελευταίος πιθανό να γίνει αλλαγή. Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού χτύπησε στη μύτη, σύμφωνα με το τηλεοπτικό σχόλιο.

17′ ΓΚΟΛ 0-1! Ο Ουάρντα σκοράρει μετά από εξαιρετική σέντρα του Καλτσά, αλλά ο Θεουλή ακυρώνει το γκολ για επιθετικό φάουλ εν μέσω διαμαρτυριών. Ο διαιτητής τελικά μετρά το γκολ στο 20′, αφού πήγε στο on field review και είδε τη φάση.

20′ Ο Μποβέδα δεν μπορεί τελικά και τη θέση του παίρνει ο Σαρφό.

29′ Ο Καλτσάς εκτέλεσε φάουλ και ο Ρισβάνης έχασε με κεφαλιά καλή ευκαιρία για δεύτερο γκολ της Ανόρθωσης.

32′ Κόρνερ του Καλτσά, γυριστή κεφαλιά του Ουάρντα, η μπάλα άουτ.

33′ Άστοχη κεφαλιά του Λάφερτι από τη μικρή περιοχή, υπό την πίεση του Σαμπίνια.

34′ Ο Ουάρντα έστρωσε στον Αρτυματά, ο οποίος έκανε δυνατό συρτό σουτ, για να διώξει δύσκολα σε κόρνερ ο Μολ.

34′ Εξετάστηκε ενδεχόμενο πέναλτι για ανατροπή του Πόποβιτς από τον Σαρφό, ωστόσο το VAR είχε σωστά άλλη άποψη.

37′ Τεράστια ευκαιρία με τον Χαραλάμπους από το ύψος της μικρής περιοχής. Μετά από σέντρα του Κονφέ, ο Κύπριος μέσος σούταρε δίχως πίεση και έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι.

40′ Δυνατό φάουλ του Σάλι στον Καλτσά. Διαμαρτυρίες από την Ανόρθωση, καθώς ο διαιτητής μένει στις παρατηρήσεις, ενώ ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού έχει ήδη κίτρινη κάρτα.

45’+1 ΓΚΟΛ 1-1! Ο Σαρφό εκτέλεσε κόρνερ και ο ανενόχλητος Σαμπίνια με σκαστή κεφαλιά φέρνει το ματς στα ίσα.

45’+4 Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

46′ Άρχισε το δεύτερο ημίχρονο.

53′ Σπουδαία απόκρουση του Μολ μετά από κεφαλιά του Αραγιούρι και εκτέλεση φάουλ του Καλτσά.

59′ Ωραία ενέργεια του Καλτσά, ο οποίος απέφυγε τον Κυριάκου και σέντραρε συρτά, αλλά ο Ντιανέ παρενέβη προ του Ουάρντα που καραδοκούσε.

61′ Ακυρώνεται γκολ του Κατσαράβα με κεφαλιά για οφσάιντ. Σωστή η απόφαση.

64′ Ο Ουάρντα δοκίμασε να απειλήσει από μακριά, η μπάλα άουτ.

65′ Ο Χριστοδουλόπουλος σούταρε, αλλά ο Σαμπίνια έβαλε την κόντρα και χάθηκε η ευκαιρία.

66′ Μετά από εκτός περιοχής σουτ του Σαρφό, η μπάλα κόντραρε και κόρνερ.

70′ Ο Ουάρντα σέντραρε και ο Χριστοδουλόπουλος αστόχησε με κεφαλιά.

72′ Η σέντρα του Γκουστάβο ήταν καλή, όχι όμως και η κεφαλιά του Μάντζη και έτσι ο Λόρια δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.

74′ ΓΚΟΛ 2-1! Ο Γκουστάβο γύρισε το ματς με σουτ από το ύψος του πέναλτι. Ο Νάνι έδωσε κάθετη πάσα στον Κονφέ, αυτός μπήκε στην περιοχή και σέντραρε από δεξιά, ο Σαρφό άφησε την μπάλα να στρωθεί στον Βραζιλιάνο, ο οποίος δεν άφησε περιθώρια στον Λόρια.

79′ Καλό σουτ του Γκουστάβο, η μπάλα κόντραρε στον Αραγιούρι και έφυγε κόρνερ. Φωνές για χέρι από τους γηπεδούχους.

81′ Ο Θεουλή πάει να δει τη φάση στο on field review.

82′ Δίνει πέναλτι ο Θεουλή.

82′ ΓΚΟΛ 3-1! Ο Γκουστάβο νικά τον Λόρια από τα 11 βήματα.

90’+2 3-2! Ο Χριστοδουλόπουλος με δυνατό εκτός περιοχής σουτ νίκησε τον Μολ.

Το κείμενο ανανεώνεται…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ