aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟλυμπιακός – Ανόρθωση 1-2: Ο Γκερέρο τού κάρφωσε «μαχαίρι» (vid)

Ολυμπιακός – Ανόρθωση 1-2: Ο Γκερέρο τού κάρφωσε «μαχαίρι» (vid)

Με πρωταγωνιστή τον Άνχελ Γκερέρο η Ανόρθωση επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού στο Μακάρειο, για τη 2η αγωνιστική των πλέι άουτ. Ο Ισπανός επιθετικός πέτυχε και τα δύο τέρματα της «Κυρίας» στην αναμέτρηση και υπέγραψε με μία εκτέλεση φάουλ και ένα πέναλτι τη δεύτερη διαδοχική νίκη της ομάδας του στα πλέι άουτ. Οι μαυροπράσινοι ισοφάρισαν προσωρινά σε 1-1 με κεφαλιά του Μπερτ Έσελινγκ στο 55’, όμως δεν κατάφεραν να αποκομίσουν βαθμολογικό κέρδος. Άλμα μίας θέσης για την Ανόρθωση στη βαθμολογία. Η ομάδα της Αμμοχώστου ανέβηκε στην 8η θέση με 39 βαθμούς, ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε στην 13η θέση με 19 βαθμούς.

Η Ανόρθωση είχε την κυριαρχία στην αναμέτρηση και κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με υποδειγματική εκτέλεση φάουλ του Άνχελ Γκερέρο στο 17’. Ο Ισπανός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μολ, αφού πρώτα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα της Αμμοχώστου. Στο 20’ η «Κυρία»… άγγιξε το δεύτερο γκολ, όμως ο Παρούτης από ευνοϊκή θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Μολ, μετά την πάσα του Χριστοφή.

Μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ο Ολυμπιακός βγήκε από το «καβούκι» του και έγινε πιο διεκδικητικός. Ο Κορομά στο 32’ και ο Ψύχας στο 44’ προσπάθησαν ανεπιτυχώς να παραβιάσουν την εστία του Λόρια, όμως δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου τα κατάφερε ο Μπερτ Έσελινγκ. Ο Ολλανδός αμυντικός νίκησε τον Μπαϊσίνιο στον «αέρα», μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κυριάκου και με δυνατή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 στο 55’, σκοράροντας σε δεύτερο συνεχόμενο ματς.

Η Ανόρθωση πήρε εκ νέου προβάδισμα με πέναλτι του Γκερέρο στο 70’. Την εσχάτη των ποινών καταλόγισε ο Κυριάκος Αθανασίου σε ανατροπή του Παρούτη από τον Βαγγέλη Κυριάκου. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού έβαλε το πόδι στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα και ανέτρεψε τον παίκτη της Κυρίας, προτού έρθει σε επαφή με τη μπάλα. Έγινε έλεγχος VAR, συμφώνησε ο Πορτογάλος VARίστας Χούγκο Μιγκέλ παρά τις διαμαρτυρίες του Κυριάκου.

Πέναλτι ζήτησε σε δύο περιπτώσεις ο Ολυμπιακός. Στο 47’ βρέθηκε στο έδαφος ο Γιακουμάκης μετά από έξοδο του Λόρια. Ο Γεωργιανός τερματοφύλακας βρήκε τη μπάλα με τη γροθιά και ακολούθως οι δυο τους συγκρούστηκαν. Έγινε έλεγχος VAR για πιθανό πέναλτι και δεν ανατράπηκε η απόφαση του διαιτητή. Στο 52’, μετά από σουτ του Χαραλάμπους η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Αρτυματά, ο οποίος ήταν στο έδαφος. Είχε το χέρι μπροστά στο στήθος ο αρχηγός της Ανόρθωσης και κρίθηκε ότι δεν αύξησε τον όγκο του.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ολυμπιακός (Μάκης Σεργίδης): Μολ, Κυριάκου, Μουχτάρης, Μπάρντι (46′ Χαραλάμπους), Έσελινγκ, Νάνι (80′ Σάλι), Ψύχας (46′ Ψύχας), Αλσεούς, Κορομά, Πεχλιβάνης (80′ Ιωάννου), Γιακουμάκης (71′ Σλόγκαρ).

Ανόρθωση (Βέσκο Μιχαίλοβιτς): Λόρια, Ιωάννου, Μπαϊσίνιο, Αρτυματάς, Κίκο (59′ Κορέια), Τεχέρα (78′ Αντωνίου), Φερέιρα, Παρούτης, Γκερέρο, Χριστοφή (59′ Γουαρίς), Μραζ (65′ Αντονίν).

Σκόρερ: Έσελινγκ 55′ / Γκερέρο 17′, 70′ (πεν.)

Κίτρινες: Νάνι / Tεχέρα, Αντωνίου

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Μακάρειο.

Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος.

Α’ Βοηθός: Λαζάρου Ιωάννης.

Β’ Βοηθός: Λάμπρου Λάμπρος.

4ος: Χριστοδούλου Ιωάννης.

VAR: Χούγκο Μιγκέλ (Πορτογαλία).

AVAR: Ηροδότου Ξένια.

Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ