aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΓΙΑ ΝΑΠΑΌλα κι όλα, αλλά να μας κάνει μαθήματα (δημοσιογραφίας) ακόμη κι ο Μασιάς…

Όλα κι όλα, αλλά να μας κάνει μαθήματα (δημοσιογραφίας) ακόμη κι ο Μασιάς…

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Η υπόθεση με κεντρικά πρόσωπα τον Δημήτρη Μασιά και τον Ανδρέα Κωνσταντίνου έχει πάρει τον δρόμο της. Οι δύο κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας για καταδολίευση και αδικήματα κατά παράβασης του Νόμου περί καταπολέμησης της Χειραγώγησης Αθλητικών Αγώνων και του Νόμου περί Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, έχουν παραπεμφθεί σε δίκη στις 17 Μαρτίου.

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Μασιά, Κρις Τριανταφυλλίδη, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, επεσήμανε για άλλη μια φορά μία βασική αρχή της δικαιοσύνης στον τόπο μας. Ότι οι κατηγορούμενοι «είναι αθώοι μέχρι να αποδειχθεί από το δικαστήριο ότι είναι ένοχοι». Μία επισήμανση την οποία επιβάλλεται να σέβονται όλοι και πρωτίστως, το σινάφι μας, οι λειτουργοί του Τύπου, οι δημοσιογράφοι.

Πιθανότατα θα ακούστηκαν και θα γράφτηκαν υπερβολές. Γι’ αυτό εξάλλου και αποτέλεσαν επιχειρήματα εντός της δικαστικής αίθουσας από ένα διαπρεπή νομικό, όπως είναι ο Κρίς Τρινταφυλλίδης.

Απ’ την άλλη, όμως, κάποιος θα μπορούσε να εκλάβει ως υπερβολή που αγγίζει τα όρια της προσβολής το «τσουβάλιασμα» και τα όσα είπε ο κατηγορούμενος Δημήτρης Μασιάς, απευθυνόμενους στους δημοσιογράφους που πήγαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας να κάνουν τη δουλειά τους: «Νομίζω καλύτερα να ασχοληθείτε πιο καλά με τα οδοφράγματα και τους Τούρκους και τον κορωνοϊό, και να ασχοληθείτε με αυτά, θεωρώ που εν πιο σημαντικά»!

Όλα κι όλα, αλλά να μας κάνει μαθήματα (δημοσιογραφίας) ακόμη κι ο Μασιάς…

Διαβάστε επίσης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ