aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟι ξένοι επενδυτές και η «θκεια Ελλού» του Φανιέρου

Οι ξένοι επενδυτές και η «θκεια Ελλού» του Φανιέρου

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι ξένοι επενδυτές στο ποδόσφαιρό μας είναι «ευλογία» και κάποιοι άλλοι δίκοπο μαχαίρι. Σ’ αυτούς τους τελευταίους συμπεριλαμβάνεται και ο Λούκας Φανιέρος. Όταν ζητήθηκε από τον πρόεδρο του Ερμή να σχολιάσει το φαινόμενο των ξένων επενδύσεων στο κυπριακό ποδόσφαιρο ήταν απολαυστικός μέχρι… παρεξηγήσεως.

«Εμένα μου αρέσει και δεν μου αρέσει αυτό. Μου αρέσει γιατί μεγάλωσαν κάποιες ομάδες είτε με μαύρα είτε με κόκκινα χρήματα, αλλά υπάρχουν άλλοι που θα κλείσουν. Αυτό είναι το σύστημα. Ξεχάστε τις μικρές ομάδες», ανέφερε με το γνωστό του ύφος ο Λούκας Φανιέρος κι έριξε την μπηχτή του: «Δεν γίνεται κάποιοι να έχουν δύο και τρεις ομάδες υπό την ιδιοκτησία τους».

Στη συνέχεια της ραδιοφωνικής συνομιλίας επισημάνθηκε στον Λούκα Φανιέρο ότι αν η αναφορά του έχει να κάνει με την Πάφος FC και τον Ακρίτα Χλώρακας έχει «ξεκαθαρίσει» ότι δεν έχει καμιά σχέση ο ιδιοκτήτης. «Ναι, εν ανιψιός του. Να βάλω και εγώ την θκεια μου την Ελλού…», απάντησε ο πρόεδρος του Ερμή και εδώ το πράγμα σοβαρεύει. Όταν ρωτήθηκε αν θα έρθουν επενδυτές στον Ερμή, απάντησε: «Θα φέρω 2-3 ρωσούθκια, πιο δυνατούς για να δούμε αν μας τους εγκρίνουν. Για τους δικούς μου θα τσεκάρουν από πού ήβραν τα ριάλια. Θα τους βάλω στην ομάδα να βάλουν 1-2 σακκούλες να δούμε τι θα κάνουμε».

Το φαινόμενο δεν είναι ούτε χθεσινό ούτε προχθεσινό. Κι ο Φανιέρος το έθεσε με τον πλέον παραστατικό τρόπο. Πριν πολλά χρόνια υπήρχε ένας κανονισμός που έλεγε ότι ποδοσφαιριστές, παράγοντες, διαιτητές και λοιποί, μαζί με τα συγγενικά τους πρόσωπα δεν έπρεπε να έχουν καμία απολύτως σχέση με τα πρακτορεία στοιχημάτων, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που «έγραψαν» τα πρακτορεία τους στην… «θκεια τους την Ελλού»! Όχι τη θεία του Λούκα του Φανιέρου, αλλά μια άλλη μακρινή τους θεία για να αποφύγουν την τσιμπίδα του Νόμου.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τους επενδυτές στο χώρο του ποδοσφαίρου και σε κάποια φάση η ΚΟΠ και το Κράτος θα πρέπει να το αγγίξουν. Δεν μπορεί ο ξένος επενδυτής να είναι πρόεδρος στη μια ομάδα και η «θκειά του η Ελλού» μεγαλομέτοχος σε άλλη. Αυτός είναι ο ορισμός της σύγκρουσης συμφερόντων. Αυτή η σύγκρουση οδηγεί σε καχυποψία και μετά μας φταίνε και τα κουνούπια που πετάνε από τα γήπεδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ