Η Πάφος FC θα υποδεχτεί τον ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια θα φιλοξενήσει τον Άρη. Με άλλα λόγια, η μάχη του μοντέρνου κόντρα στο κλασικό.
Σε άλλες εποχές, θα μιλούσαμε για έξοδο των γαλαζοκιτρίνων στο «Στέλιος Κυριακίδης» που κρύβει παγίδες, ενώ οι τζογαδόροι θα μιλούσαν για άσο του «τριφυλλιού» επί της «Ελαφράς Ταξιαρχίας»… από εδώ έως τη Λεμεσό!
Μα όλα αυτά μέχρι χθες ή, μάλλον, μέχρι πριν από μερικά χρόνια. Σήμερα, όμως, οι γαλάζιοι είναι ξεκάθαρο φαβορί απέναντι στους περσινούς πρωταθλητές. Είναι από τις σπάνιες φορές που η ομάδα της Λευκωσίας είναι τόσο ξεκάθαρο αουτσάιντερ σε αγώνα κυπριακού πρωταθλήματος. Τόσο, που σε περίπτωση αποφυγής της ήττας και ακόμη περισσότερο σε ενδεχόμενη νίκη, θα πρόκειται για αποτέλεσμα που θα προκαλέσει αίσθηση.
Είναι ενδεικτικό ότι οι Παφίτες πάνε, μάλιστα, για το πρωτοφανές 4 στα 4 από την έναρξη των πλέι οφ, την ώρα που οι αντίπαλοί τους αγνοούν το τρίποντο για τρία ματς. Συν ότι οι Λευκωσιάτες προέρχονται από δύσκολη εβδομάδα για εξωαγωνιστικούς λόγους, όπως οι διοικητικές εξελίξεις και η απεργία των ποδοσφαιριστών.
Όσο για το Ομόνοια – Άρης, είναι ασφαλώς πιο «σφικτό» ματς. Εντούτοις, η κατιούσα της ομάδας από την πρωτεύουσα με τις τέσσερις σερί ήττες έχει δημιουργήσει απαισιόδοξη ατμόσφαιρα γύρω από την αποψινή αναμέτρηση. Η αντίστοιχη της Λεμεσού, παρότι αγνοεί τη νίκη στα τελευταία δύο ματς, είναι σε καλύτερη κατάσταση και ίσως να δικαιούται το προβάδισμα στα προγνωστικά, έστω και ως φιλοξενούμενη.
Διαβάστε επίσης: Άρης: Αναζητά τρίποντο ελπίδας στο ΓΣΠ
Απομένει να φανεί αν οι βαριές φανέλες του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας θα… κάνουν το θαύμα τους απέναντι στους νεόπλουτους επίδοξους πρωταθλητές ή αν θα… υποκύψουν στα τραύματά τους.
Τα μεταξύ τους παιχνίδια στη σεζόν
Πρωτάθλημα: Πάφος FC – ΑΠΟΕΛ 2-1, ΑΠΟΕΛ – Πάφος FC 0-2 , Κύπελλο: ΑΠΟΕΛ – Πάφος FC 1-1 (4-5 πέναλτι)
Πρωτάθλημα: Άρης – Ομόνοια 2-0, Ομόνοια – Άρης 0-0














