aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΟι τιμωρίες λόγω ανακοίνωσης οργανωμένων άρχισαν από τον ΣΥΦΑΕΛ

Οι τιμωρίες λόγω ανακοίνωσης οργανωμένων άρχισαν από τον ΣΥΦΑΕΛ

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Έναν ξεχασμένο κανονισμό στο καταστατικό της ΚΟΠ, θυμήθηκε να εφαρμόσει φέτος ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ, Αριστοτέλης Βρυωνίδης στην τελευταία του συνεδρία το βράδυ της Τετάρτης (25/9).

Έναν κανονισμό ο οποίος υπάρχει από το 2010-2011 όπως πληροφορηθήκαμε, και αφορά σε ποινή με πρόστιμο στις ομάδες των οποίων οι οργανωμένοι οπαδοί εκδίδουν ανακοινώσεις. Ανακοινώσεις οι οποίες βάσει της αιτιολογίας του καταστατικού «είναι εκτός των πλαισίων της αθλητοπρέπειας, συμβάλλουν κατά της δυσπιστίας του αθλήματος, μειώνουν το κύρος της διαιτησίας και την αξιοπρέπεια ατόμων».

Διαβάστε επίσης: «Παραλογισμός… πρόστιμα στις ομάδες για κάτι που δεν ελέγχουν»

Κατανοητό, όμως, πόσες φορές εφαρμόστηκε ο κανονισμός αυτός; Διότι δεν είναι μόνο στην Ομόνοια και στον Απόλλωνα που επιβλήθηκε πρόστιμο για ανακοίνωση που εξέδωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί τους (Παν.Συ.Φι. και Φαν Κλαμπ Λακατάμιας) μετά από τους αγώνες με ΑΕΚ και Πάφος FC αντίστοιχα.

Για όσους έχουν καλή μνήμη, η αρχή έγινε πριν από μία δεκαετία περίπου, αν δεν «απατάται» το μυαλό μας την περίοδο 2009-10, όταν η Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, τιμώρησε με πρόστιμο την ΑΕΛ για ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΦΑΕΛ, «βάζοντάς» τα με διαιτητές και παράγοντες της Ομοσπονδίας. Το ίδιο είχε συμβεί και τη σεζόν 2014-15.

Διαβάστε επίσης: Το Σωματείο της ΑΕΛ στηρίζει τους οργανωμένους

Και ενώ, από το 2009-10 μέχρι σήμερα εκδόθηκαν εκατοντάδες ανακοινώσεις αν βάλουμε στο καζάνι όλες τις τοποθετήσεις, όλων των οπαδικών συνδέσμων. Μετά από την επιβολή προστίμου σε Απόλλωνα και Ομόνοια, βγήκε προς τα έξω ότι ο λόγος που της ποινής αυτής, αφορά στο γεγονός πως «πρόκειται για επίσημους οπαδικούς συνδέσμους φιλάθλων, οι οποίοι (σ.σ. άκουσον, άκουσον), είναι υπό την ευθύνη τους η δράση τους».

Διαβάστε επίσης: «Καυστική» ανακοίνωση Ομονοιατών για πρόστιμο και «μπηχτή» για Μερκή

Παρόμοιο ήταν στο σκεπτικό και στην περίπτωση του ΣΥΦΑΕΛ πριν από μερικά χρόνια. Πάντως, πρόκειται για αποφάσεις με ερωτηματικά που προκαλούν… ζαλάδες σε όσους επιδιώκουν βρουν απάντηση στην ύπαρξη ή όχι της συνοχής, σε αποφάσεις και ποινές που αφορούν στις πιο πάνω αιτίες. Πάντως, οι ομάδες δεν αντέδρασαν όταν μπήκε στην προκήρυξη αυτός ο κανονισμός. Όπως δεν αντέδρασαν και μετά από την επιβολή προστίμου, παρά μόνο ο κόσμος.

«Για τους σκοπούς της παρούσας προκήρυξης την ευθύνη για τις πράξεις και ή τις ενέργειες των οπαδών ομάδας τις φέρει αποκλειστικά η ομάδα στην οποία ανήκουν ή υποστηρίζουν ή η ομάδα στην οποία φαίνεται ότι ανήκουν ή υποστηρίζουν οι εν λόγω οπαδοί. Το μέλος της ΚΟΠ θα φέρει την ευθύνη και για ενέργειες ή ανακοινώσεις των Συνδέσμων Φιλάθλων ή άλλης οργάνωσης οπαδών του μέλους», τονίζεται στη φετεινή προκήρυξη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ