aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟι ποινές των παικτών που ύψωσαν το μεσαίο δάκτυλο την τελευταία εφταετία

Οι ποινές των παικτών που ύψωσαν το μεσαίο δάκτυλο την τελευταία εφταετία

Ποινή δύο αγωνιστικών και πρόστιμο 5.600 ευρώ (είναι εφέσιμη και τίθεται σε ισχύ σε διάστημα οκτώ ημερών, επομένως θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα με την ΑΕΚ) επιβλήθηκε στον Λούκας Σόουζα για την άσμενη χειρονομία του στον αγώνα με την ΑΕΛ. Ο Αθλητικός Δικαστής χαρακτήρισε στο σκεπτικό της απόφασης «εκτός κοινής λογικής» την υπερασπιστική γραμμή του παίκτη για υπόδειξη κόρνερ.

Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη Βρυωνίδη το λευκό ποινικό μητρώο του Λούκας Σόουζα έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να επιβάλει την ελάχιστη δυνατή ποινή στον Βραζιλιάνο μέσο, ενώ όπως σημειώνει έπαιξε επίσης ρόλο το γεγονός πως «η εν λόγω χειρονομία δεν δημιούργησε περαιτέρω προβλήματα στον αναφερόμενο αγώνα».

Προφανώς και δεν είναι η πρώτη φορά που ποδοσφαιριστής στην Κύπρο τιμωρείται για άσεμνη χειρονομία. Τα τελευταία εφτά χρόνια παραπέμφθηκαν στον Αθλητικό Δικαστή και τιμωρήθηκαν άλλοι εφτά ποδοσφαιριστές. Στους Σα (ΑΕΛ) και Ντε Βινσέντι (ΑΠΟΕΛ) επιβλήθηκε ποινή τριών αγωνιστικών, ενώ στους Μπογκαντίνοφ, Βάλε, Βινίσιους, Μπενίτεθ.

Ορλάντο Σα

Orlando Sa1

Ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών επιβλήθηκε στον Ορλάντο Σα για άσεμνη χειρονομία προς την εξέδρα του ΑΠΟΕΛ σε αγώνα που έγινε στο ΓΣΠ στις 4/1/2014.

Η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή: *Καταγγελία κατά του Ορλάντο Σα, ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ Λεμεσού γιατί κατά την διάρκεια του αγώνα επέδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά (άσεμνη χειρονομία) κατά παράβαση του άρθρου 4 (γ) και 10.1 (α) του Κανονισμού της Δικαστικής Επιτροπής στον αγώνα Πρωταθλήματος ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας – ΑΕΛ Λεμεσού/04.01.2014.

Απόφαση: Αποκλεισμός από τρεις αγώνες και πρόστιμο.

Τόμας ντε Βινσέντι

Cache 846x3000 Analog Medium 167131 622017

Ο Αργεντινός επιτελικός μέσος του ΑΠΟΕΛ τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών από τον Αθλητικό Δικαστή για άσεμνη χειρονομία προς το διαιτητή του ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Απόλλων (Βασίλη Δημητρίου) που έγινε στις 5/12/2015.

Η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή: *Καταγγελία κατά του DE VINCENTI TOMAS SEBASTIAN, ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ για αντιαθλητική συμπεριφορά προς τον διαιτητή κατά παράβαση του άρθρου 9 (ια) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ και συγκεκριμένα ο ποδοσφαιριστής κατά το 75ο λεπτό του αγώνα προέβη σε άσεμνη χειρονομία προς τον διαιτητή πράγμα το οποίο δεν είχε αντιληφθεί ο διαιτητής στον αγώνα Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας ΑΠΟΕΛ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού/05.12.2015.ΑΠΟΦΑΣΗ: Αποκλεισμός από τρεις αγώνες και πρόστιμο 600 ευρώ. Θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες κείμενο με το πλήρες σκεπτικό της απόφασης.

Μάρτιν Μπογκαντίνοφ

Cache 1920x1080 Analog Medium 167132 622017

Ο τερματοφύλακας του Εθνικού Άχνας προέβη σε άσεμνη χειρονομία στο παιχνίδι με τον Ερμή και ο Αθλητικός Δικαστής του επέβαλε πρόστιμο και αποκλεισμό για δύο αγωνιστικές.

Η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή: *Καταγγελία κατά του κ. BOGATINOV MARTIN, ποδοσφαιριστή του ΕΘΝΙΚΟΥ Άχνας για αντιαθλητική συμπεριφορά προς τον διαιτητή κατά παράβαση του άρθρου 9 (ια) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ και συγκεκριμένα ο ποδοσφαιριστής κατά το 8ο λεπτό του πιο πάνω αγώνα προέβη σε άσεμνη χειρονομία προς τον διαιτητή πράγμα το οποίο δεν είχε αντιληφθεί ο διαιτητής στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA ΕΡΜΗΣ Αραδίππου – ΕΘΝΙΚΟΣ Άχνας/26.09.2016.

Απόφαση: Αποκλεισμός δύο αγωνιστικές και πρόστιμο

Μπρούνο Βάλε

Cache 846x3000 Analog Medium 167133 622017

Ο Αθλητικός Δικαστής τιμώρησε τον Μπρούνο Βάλε του Απόλλωνα με ποινή αποκλεισμού δύο αγώνων και χρηματικό πρόστιμο για αντιαθλητική συμπεριφορά στον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ.

Η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή: *Καταγγελία κατά του  ESTEVES DO VALE BRUNO MIGUEL τερματοφύλακα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Λεμεσού για αντιαθλητική συμπεριφορά προς το Γιώργο Σαββίδη/Team Manager του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας κατά παράβαση των άρθρων 4 (γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ και για άσεμνη χειρονομία προς την κερκίδα του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας κατά παράβαση του άρθρου 9 (ι) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ

Απόφαση: Αποκλεισμός από δύο αγώνες και πρόστιμο.

Βινίσιους Φράνκο

Vinicius
Vinicius

Ποινή δύο αγωνιστικών και πρόστιμο επέβαλε στον Βινίσιους ο Αθλητικός Δικαστής μετά την χειρονομία του προς τους οπαδούς της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ στις 5/2/17.

Η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή: *Καταγγελία κατά του De Oliveira Franco Vinicius, ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας γιατί στο 63ο λεπτό του αγώνα επέδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά προς την κερκίδα της αντίπαλης ομάδας κατά παράβαση των άρθρων 4 (γ) και 9 (ι) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος   CYTA A’ Φάση περιόδου 2016-2017 ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας – ΑΕΚ Λάρνακας/05.02.2017

Απόφαση: Ποινή αποκλεισμού από δύο αγώνες και πρόστιμο.

Ντάνι Μπενίτεθ

Cache 1920x1080 Analog Medium 299415 24734 3112018

Με δύο αγωνιστικές αποκλεισμό τιμωρήθηκε ο Ντάνι Μπενίτεθ της ΑΕΛ για άσεμνη χειρονομία προς την κερκίδα του ΑΠΟΕΛ στο μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδι στις (17/1/18).

Η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή: του GONZALEZ BENITEZ DANIEL ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ Λεμεσού για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε προς την κερκίδα της αντίπαλης ομάδας στο τέλος του ημιχρόνου (ύψωσε το μεσαίο δάκτυλο προς τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας) και μετά το τέλος του αγώνα και κατά παραγόντων της αντίπαλης ομάδας στο τέλος του αγώνα κατά παράβαση των άρθρων 4 (γ) και 9 (ι) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.

Απόφαση: Ποινή αποκλεισμού από δύο αγώνες και πρόστιμο.

Φράνσις Ουζόχο

Ouzoxo 7 2

Δύο αγωνιστικές συν πρόστιμο ήταν η τιμωρία που επιβλήθηκε από τον Αθλητικό Δικαστή στον τερματοφύλακα της Ανόρθωσης τότε, Φράνσις Ουζόχο, για την άσμενη χειρονομία του προς της κερκίδα των οπαδών της Αλκής τον Απρίλη του 2019.

Η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή: *Καταγγελία του Διαιτητή Γεώργιου Νικολάου κατά του UZOHO FRANCIS ODINAKA Ποδοσφαιριστή της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ Αμμοχώστου που αποβλήθηκε γιατί έδειξε στην κερκίδα το μεσαίο δάκτυλο του χεριού του στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Β’ Φάση Β’ Όμιλος περιόδου 2018 – 2019 ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου – ΑΛΚΗ Ορόκλινης/01.04.2019 (4η Αγωνιστική).

Απόφαση: Αποκλεισμός από δύο αγώνες και πρόστιμο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ